Retrospection!!night slaví dva roky na scéně

Retrospection!!night slaví dva roky na scéně

26. 04. 2011  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
V dubnu tomu budou již 2 roky, co vás dj Ketan se svou rezidentní nocí zásobuje stále novými zážitky a hudebními lahůdkami. Proto bychom vás rádi pozvali 29. 4. 2011 do Divadelního baru Paláce Akropolis, kde se toto výročí oslaví. Pojďme se nyní trochu začíst a připomenout si, kde se vlastně „retronight“ vzala, kdo je dj Ketan a co vás na narozeninovém vydání čeká.
Retrospection!!night vznikla v dubnu v roce 2009 hlavně proto, že si chtěl Dj Ketan splnit svůj dávný sen, jímž byla možnost hrát s klidným srdcem starší house music a bavit tím širší spektrum publika. Starší clubbeři si velice rádi připomněli léta, kdy na taneční párty začínali chodit a mladší publikum si naopak užívalo řádnou dávku oldschoolového zvuku, který pro ně byl naprosto nový a zábavný.

Postupem času, kdy tato párty získávala více a více fanoušků, přibývali i hosté z různých koutů naší republiky a posléze i ze zahraničí. Ovšem s těmito hosty dostala párty i další rozměr. Hosté, kteří byli samozřejmě i různě staří, už tak úplně oldschool nehráli. Takže se na akci začali setkávat v praxi tracky různého roku vydání a také různé taneční styly. Dnešní podoba této akce již není jen o starší muzice, ale o hudbě posledního desetiletí. Stále nabízí možnost i pro mladé a talentované dje, kteří mají na akci vždy dveře otevřené a mohou si zde vyzkoušet, jak bude publikum na jejich vystoupení reagovat.

Jsi takovýto dj/djane/live projekt? Stačí napsat na booking@djketan.com  zaslat ukázku z aktuálního setu, krátké povídání o sobě s promo fotkou, odkazem na web a kontakt a Ketan už si Tě do jednoho ze tří klubů kde akci provozuje každý měsíc určitě obsadí. Každý dostane prostor!

Ketan se vždy snažil, aby byla na akci zastoupena jak starší generace „matadorů“, tak i zmíněná mladší generace djs. A dařilo se. Za ty dva roky, se na „retronight“ zastavili hosté jako například: Pete Walk (Studio54), B.UNQ, Miss Duckin (Fr/Ch), Quicky, AK-47 (Yug), Ricci Liquid (Sk), Marky P., Aniko Tomowitch (Sk), Migell (Studio54), Sonja, Duff æ Dave (Luxor), Lj Doxter (Magnett), Dannloop, Miss B (Roxy booking), Ales Bleha, či třeba live projekt The Developing Artists. Z mladší generace např. Rafael T., Tokátko, Ufi-Daman, Chris Cage, Suton, Dolph a mnoho dalších.

Kromě jiného se „retronight“ několikrát stala afterparty po skvělých koncertech, které se konali právě v paláci Akropolis. A to například po Parov Stelar bandu (neuvěřitelný mejdan), Cartonnage, a dalších. Stala se dokonce součástí pravidelného multikulturního mini festivalu Akropolis Multimediale. Zkrátka za ty dva roky toho má tato akcička za sebou opravdu dost.

Dj Ketan, který na tuto akci neúnavně zve stále nové a nové hosty začal vystupovat již v roce 1998. Dříve ovšem jako člen různých pofidérních crew a uskupení. Sám jako dj Ketan se ale začal prezentovat až od roku 2004. Je to kreativní a v mixech precizní dj, který Vás dokáže během svého vystoupení provést několika různými tanečními styly. Od funky houseu, přes latino a tribal až po techhouse. Stylů, kterými se prezentuje je ovšem mnohem více. Jeho sety jsou až hypnotizující, takže nedokážete odejít. Jako třešnička na dortu, by se dala považovat přítomnost perkusisty Rishina, který Ketana ve většině případů doprovází. Ketan si za dobu svého působení na taneční scéně zahrál na opravdu velkém množství akcí. Čechy má procestované všemi směry a v Praze je jen málo klubů, kde ještě nehrál. Mnohokrát zavítal se svou energickou show na letní hudební festivaly nebo i za hranice a to např. na Slovensko a do Polska. Kromě „retronight“, kterou pravidelně pořádá i mimo Prahu, má ještě jeden klubový koncept. Je to párty GTFCKD (Get-F*cked), s kterou se po loňské premiéře v pražském klubu Kostel (Venue) přestěhoval do prestižního klubu Lávka a pod hlavičkou Summer Of Love Clubbing a za podpory silného realizačního teamu zve legendy světové elektronické scény a otevírá dveře velkému množství návštěvníků.

To bychom měli za sebou trochu historie. Pojďme si nyní představit v kostce hosty, jenž přijedou druhé narozeniny Retrospection!!night podpořit svými sety. Jsou jimi Djové Javas, Face aka Myclick a Dannloop.

Javas, je brněnský dj a producent, který je k vidění a slyšení na naší taneční scéně už od roku 1996. Již v této době vystupoval v klubu Mersey v Brně s dji Koalou a Vikem. Jak šel čas dál, Javas se začal objevovat v programech pražských klubů jako Radost FX, Roxy, Mecca a právě Akropolis, kam se po několika letech vrátí jako gratulant na „retronight“. V roce 1998 začíná spolupracovat s vynikající multiinstrumentalistkou Ivou Bittovou. Společně vydávají v roce 2005 mixovanou edici „The Party“. Jako další se k této dvojici přidává saxofonistka Hanka Mikolášková, jenž doprovází Javase i nadále. Jako Dj se podíval i na mnoho míst za hranice a to např. do Anglie, Rakouska, Francie, Maďarska, Polska. Je velice aktivní i jako producent. Své počiny vydává na několika lukrativních vydavatelstvích, díky čemuž se stal i členem vídeňského projektu PE!music, kde jsou jeho kolegové takové ikony jako Asad Rizvi, Dj Freestyle, Martin Haberland a další. 

Dalším gratulantem bude pražskému publiku velice dobře známý dj Face. Dj, který kromě jiného již dlouhou dobu zásobuje čtenáře portálu Techno.cz svými postřehy a názory k dění na hudební scéně. Slyšet ho můžete i z éteru Radia 1, kde má několik svých pořadů. Face je znám především svými chilloutovými sety, ale nebojte se, umí to rozpálit i pěkně tanečně. Což nám dokáže právě na výroční Retrospection!!night.

A posledním gratulantem nebude nikdo jiný, než-li stálý supportér Ketana akcí DJ Dannloop. Tento Dj toho má za sebou již také vcelku dost. Jako člen několika elektronických projektů vydává i několik zásadních alb, z nichž zmiňme například album z roku 2002 „Hoax“ na kterém se podílel s projektem Fuzzy Apzz. Nyní se prezentuje hlavně v rámci Ketana rezidentních večerů a slyšet od něj můžete opravdu výběrové tracky ze všech zákoutí taneční hudby.

Těšíme se tedy na Vás všechny 29.4.2011 od 22 hodin na Divadelním baru paláce Akropolis, kde proběhne 2. výročí Retrospection!!night se skvělými hosty a neopakovatelnou atmosférou.

www.palacakropolis.cz



Dodal: Petr Wacko
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

RETROSPECTION!!NIGHT - 2YEARS WITH US!

Pátek 29. 4. 2011
Vstup: 50,-
Vystupují:
Ketan, Javas, Face, Dannloop
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika