První číslo nového hudební časopisu Crossroads

První číslo nového hudební časopisu Crossroads

11. 05. 2011  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
První číslo měsíčníku Crossroads, zaměřeného na bluesovou a související hudbu, vyšlo 9. května 2011 k příležitosti nedožitých stých narozenin "krále zpěváků mississippského blues" Roberta Johnsona, kterému je také věnováno hlavní téma tohoto čísla. Z jeho nejslavnější písně Cross Road Blues (známé z podání britské kapely Cream pod upraveným názvem Crossroads) si také časopis "vypůjčil" jméno.
Časopis se hodlá zabývat bluesovou hudbou, ovšem ve všech souvislostech její tradice i současnosti, tudíž i s přesahy do rocku, jazzu, folku či world music. Iniciátorem vzniku CROSSROADS byl promotér David Gaydečka, jeho agentura Joe´s Garage je vydavatelem časopisu. Redakční okruh tvoří vesměs zkušení hudební publicisté, mimo jiné Ondřej Konrád, Jan Sobotka, Petr Dorůžka, Michal Bystrov, Zdenek Pecka, Saša Neumann, Jiří Moravčík, Ilja Kučera ml. a další. Šéfredaktorem je Ondřej Bezr.

David Gaydečka (1976)
Vydavatel CROSSROADS. Od roku 2000 se věnuje promotérské činnosti. Spoluzaložil agenturu Joe´s Garage, se kterou pořádal šest ročníků festivalu Blues v lese v Řevnicích, na němž mj. vystoupili John Hammond, Edgar Winter, Chris Duarte, Chuck Prophet, Stan Webb´s Chicken Shack nebo Smokin Joe Kubek & Bnois King. Od roku 2005 spolupořádá největší pražský hudební festival pod širým nebem United Islands. Byl spoluorganizátorem prvních českých koncertních návštěv mj. Jerryho Lee Lewise, Johnnyho Wintera, Original Blues Brothers Bandu, Living Colour, Spin Doctors, Ten Years After, Robben Ford Bandu, Bernarda Allisona, Micka Taylora a mnohých dalších. Od roku 2008 se také nehudebně angažuje ve společnosti Opona, jež mj. organizovala oslavy 20. výročí pádu železné opony.

Ondřej Bezr (1968)
Šéfredaktor CROSSROADS. Hudební publicistikou se profesionálně zabývá od roku 1990. Dvanáct let působil v měsíčníku Rock & Pop (v "klasické" redakci pod vedením Jiřího Černého a posléze Vojtěcha Lindaura). Externě dlouhodobě spolupracoval mj. s Lidovými novinami, Reflexem, Českým rozhlasem a Českou televizí. V současné době je redaktorem kulturní rubriky zpravodajského internetového portálu iDNES.cz. Je autorem několika knih, mj. životopisných rozhovorů s Vladimírem Mišíkem a Vlastimilem Třešňákem či spolueditorem antologie ...a to je blues. Třináct let je hlavním dramaturgem mezinárodního hudebního festivalu BLUES ALIVE v Šumperku, v jehož programu vystoupily takové hvězdy jako James Cotton, Hubert Sumlin, Johnny Winter, Joe Louis Walker, Bob Margolin, Corey Harris, Lurrie Bell či Louisiana Red.

První dvě čísla časopisu CROSSROADS (květnové a červnové) jsou distribuována zdarma, jsou ke stažení na www.hudebnicasopis.cz. Na těchto stránkách jsou i informace o předplatném, které činí 360 Kč za rok. Po prázdninové pauze začne od září časopis CROSSROADS vycházet zpoplatněně.

Předplatné má mnoho výhod. Kromě dodávání exkluzivního časopisu to je zejména systém nejrůznějších slev, který je už v tuto chvíli dojednán s pořadateli řady koncertů či festivalů (agentury Joe´s Garage či Liver Music, festivaly Blues Alive nebo Respect), další průběžně přibývají. Distribuční společnost Classic umožní předplatitelům slevy na odběr bluesových CD a vinylů (firmy Alligator, Telarc, Blind Pig ad.). Předplatiteli se tak jeho roční předplatné už při návštěvě pouhých několika koncertů de facto vrátí zpět a bude-li "aktivním fanouškem", díky předplatnému může výrazně vydělat.

Druhé číslo časopisu CROSSROADS vyjde začátkem června a jeho hlavním tématem bude Jeff Beck, který bude koncertovat 23. června v Praze.

Více info: www.joesgarage.cz / www.hudebnicasopis.cz



Dodal: Petr Wacko
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika