FESTIVALY 2024

duben
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Festival Cultural Reggae Vibez 2011 již podesáté

Festival Cultural Reggae Vibez 2011 již podesáté
18. 05. 2011   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Festival Cultural Reggae Vibez 2011 oslaví letos již desáté narozeniny a za tuto dobu jej lze na poli alternativní hudby označit za akci mimořádného významu, která přesahuje nejen hranice Hořicka, ale i České republiky. To se projevuje např. účastí hudebníků ze vzdálených zemí jako je Velká Británie, Maroko, Jemen, Nigerie či Jamajka.
Program 10. ročníku bude podobný jako v letech minulých. Festival se samozřejmě neomezuje pouze na reggae. Tentokrát začneme již ve čtvrtek 9. června pomalým rozjezdem v malém lomu kde nás budou rozehřívat přizvaní Djs. Po probdělé noci budeme do odpoledních hodin odpočívat, abychom se připravili na zahájení festivalu na obou scénách. Mezi hudebníky z České republiky se očekává celkem šestnáct kapel či muzikantů, z nichž v Hořicích např. již dobře známí, osvědčení a magičtí Feher Fekete Kerek. Dále Al – Yaman, využívající k inspiraci lidové písně Arabského poloostrova, ska-rockový Gojko Mitič Klan a další. Milovníky elektronické hudby může vedle českých tvůrců zaujmout návštěva polského Blizma Terror sound či rakouského Tu - Gedda sound.

Mezi hlavní hvězdy festivalu patří skupina Jayashri, která v České republice bude vystupovat vůbec poprvé, patří k uznávaným skupinám na poli world music ve snaze propojovat hudbu karibskou, západní i asijskou. Hlavním žánrovým změřením je v tomto duchu dub, fusion a reggae. Další z vážených vystupujících bude FireBlack se svojí kapelou Yard Vibes crew, rodák z Jamajky, dnes žijící v Německu a věnující se žánru conscious reggae či např. ve Francii velmi oblíbený Ricky Saï Saï, a také zahraniční zpěvák Gavinchi z Jamajky.

Vedle hudební produkce budou moci návštěvníci shlédnout i filmovou projekci s lidsko-právní a ekologickou tématikou. Na festivalu by měla prezentovat své aktivity nevládní organizace či si bude možné zakoupit knihu v potulném antikvariátu a knihkupectví Abnormalizace.

Po celou dobu akce bude občerstvení návštěvníkům zajišťovat čajovna, vegetariánská, veganská i masitá kuchyně, včetně stánků s nealkoholickými i alkoholickými nápoji. Pravidlem festivalu je „žádný tvrdý alkohol“. Ten kdo zatouží po skromném ubytování, může využít nedaleký camp nacházející se cca 200m od areálu. V případě nesnesitelného horka se nabízí blízké přírodní koupaliště v přilehlé obci Dachova, která se nacházející cca 10minut chůze lesem.

Díky (doposud) nekomerčnímu charakteru celé akce, založené na práci dobrovolníků z řad příznivců a členů o.s. Prove, může festival nabídnout cenově přijatelné vstupné i méně příjmovým skupinám obyvatel. Vstup na festival je bezbariérový a tedy otevřený i zdravotně hendikepovaných občanům. Smutnou skutečností letošního ročníku zůstává, že na tuto akci se sehnalo malé množství finančních prostředků. Nezbývá než doufat, že přijede dostatek platících diváků a v roce 2012 se znovu za pěkného počasí sejdeme.

Dosavadní ročníky nebyly spojeny s žádným skandálem ani násilnostmi, které lze občas spatřit na jiných akcích podobného rozsahu. Účastníci se nám totiž obvykle nerekrutují z řad alkoholiků. Nechte proto vodku i jiné tvrdé drogy doma a vítejte!

www.culturalreggaevibez.cz

Dodal: Martin Sodomek
CULTURAL REGGAE VIBEZ

CULTURAL REGGAE VIBEZ

Čtvrtek 9. 6. 2011 až Sobota 11. 6. 2011
300/350
Vystupují:
Live: Jayashri (A), FireBlack & Yard Vibes crew (Jam, De), Ricky Saï Saï (Fr), Gavinchi (Jam) backed by Rollandblow, Feher Fekete Kerek, Sultan Soliman, Dub O Net, Al – Yaman, Uraggan, Andrew & Reggae Orthodox, Kus Kus Klan, Gojko Mitič Klan, V Rekonstrukci, Homebwoyrasta, Petr Míkovec + Jakub Johánek in Dub Djs: Emergency JBC One Station, Tu – Gedda sound (A), Blizma Terror sound (Pl), Penni Walli, Czajovna, Ecsttation Johnny, Coltcha United, Jah Tribe, Equal-i-zer reggae regiment, Raggaultras crew
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |