Tip na techno singly a kompilace v dubnu

Tip na techno singly a kompilace v dubnu

19. 05. 2011  |  Autor: stolda  |  Komentáře (3)
S drobným zpožděním za to s bohatší nabídkou přichází dubnová doporučení na produkci označenou štítkem techno, tech-house či minimal techno. Spektrum zmiňované hudební tvorby se v tomto období relativně rozšiřuje, že by se technu zase začalo blýskat na lepší časy?
Dominik Eulberg - Diorama - Traumdiorama

První ani druhý tip není úplně tak z daného období, jako si spíš zaslouží pozornost s měsíčním předstihem. Jaro je v plném proudu a příroda je základ techna, alespoň v podobném duchu přemýšlí a žije Dominik Eulberg. Svoji filozofii dotáhl kadeřavý dj a producent téměř k dokonalosti. Jeho nové album je stejně jako předchozí s přírodou více než spjaté. Jak je vidno, příroda Dominikovi poskytuje maximální inspiraci, protože během 4 let vydává již třetí album. Velmi příjemný a emocionální poslech nabízí jeho Diorama, proplouvá mnoha žánry napříč - down-tempem počínaje a technem konče. Album zaujme nejspíše při pozorném, klidném poslechu spíše než na tanečním parketu. Skladby bohaté na inspirující zvuky a chytlavé euforické melodie ovšem nezní prvoplánově a lacině a vytvářejí tak široký prostor pro přemýšlení. Například jak nadčasové toto album bude...



Gary Beck - Egoist EPegoist

Druhý tip je taktéž čerstvá novinka, která tak trochu předběhla veškerou dubnovou tvorbu. Ono v podstatě šlo již o ranou produkci roku 2011. Label Electric Deluxe totiž poskytl všem zájemcům možnost nákupu jednoho z tracků Egoist (original mix) nebo Egoist (Speedy J Dub tool) měsíc před oficiálním vydáním. Nejvýraznější část tracku - zastřený vokál s ještě výraznějším křiklavým syntetizátorovým samplem už bylo možné zaslechnout ještě dlouho dobu před tím. Kromě samotného autora hrál track ve svých setech například Speedy J nebo parta kolem Chrise Liebinga a všichni ostatní se jen zvědavě ptali, proč "Egoista" ještě oficiálně nevyšel? Kromě zmíněných dvou tracků jsou a budou k dispozici ještě společný remix Garyho Becka a Speedyho J a djský nástroj.



Lucca - Comeback comeback

Velmi příjemným překvapením bylo zjištění autora při poslechu jednoho z líbivých tracků dubnové produkce. Z fotky se mile směje Lucca a skladba Comeback má šťávu. Druhá následuje v rychlém sledu - Slovinec Tomy DeClerque odvedl ve svém remixu, stejně jako tým kolem Luccy, kus dobré práce. Skutečně nemůže jít ani o podvědomé vlastenecké nadržování. Možná to bylo šťastným zasazením do dlouhohrající šedi, možná je Comeback opravdu dobrý. Po poněkud rozporuplném Japan Sugar opět návrat k lepšímu materiálu.



Marcelus - EP2 ep2

Francouzský producent na sebe upozornil svou prosincovou prvotinou EP1. Neláme si hlavu s názvy alb, patrně veškerou energii soustředí na svou tvorbu. A dělá dobře. Oproti tech-housově zaměřené jedničce je červená dvojka více ve znamení techna a obsahuje čtyři dominantní a individualisticky suverénní tracky Shape, Sulfuric, Life Cycle a Mutation. První se tvaruje do podoby silné basové linky s velmi hutným beatem a druhý rozleptává reprosoustavu svým acidovým zvukem. Životní cyklus točí melodickou smyčku stále dokola zatímco mutace se mění z atmosféry nabité do téměř elektrizující. Paříž zřejmě našla další talent – obdržela feedback ze strany zkušenějších djs, o kterém si ostatní mohou nechat jen zdát.



Sasha Carassi - Omicron omicron
Sasha Carassi - Phisys EP

Sasha Carassi rovná se továrna na techno. Někomu kvantita ubírá na kvalitě, někoho ještě vyloženě dopuje. Italský hřebec dělá svému rodišti Neapoli čím dál větší reklamu. Rozhodně se ale neztotožňuje se současnou tváří města, jeho tvorba není v žádném případě odpad. Pro release Omicron se dal do spolupráce s podobně raženým Alexem Bau a vznikl velmi solidní materiál, který charakterizuje jejich současný zvuk. Kromě original tracku a remixu Alexe Bau je na desce k dispozici remix od Toma Lawse. Druhé EP nazvané podle jednoho z obsahujících tracků Phisys je oproti staršímu bratříčkovi trochu silnější káva. Všechny tři skladby jdou čistě z ruky Sashy a lze je charakterizovat jako produkci určenou pro tvrdší pasáže techno setů. Temnější atmosféra, hutný beat a svižný rytmus. To vše spojuje Oxide, Phisys a Poison.




Jesper Dahlback - Interpersonal Relationshipdahlback

Spolupráce švédských matadorů sahá daleko do historie. V roce 1996 byl vytvořen vůbec první materiál na labelu Drumcode. Letos vzniká po 15 leté odmlce čtyřskladbové EP v podání Jespera Dahlbacka pod vlajkou stáje Adama Beyera. Sám Beyer na Facebooku tvrdí, že i přes dlouholetý technologický vývoj se zvuk kolegy Jespera příliš nezměnil. Potvrzuje to skladba You Got Me. Vkusná techno směsice zvuků perkusí, doplněná o dominatní vokál. Ano, až na pár trendových zvuků by se v klidu mohl tento track zařadit do období devadesátých let. Violent Backlash však posbíralo o něco více moderních trendových prvků (tlumená siréna, grounge zvuky a bublavé samply) a možná proto se zdá být nejvýraznější částí celého EP. Interpersonal Relationship se nejvíce podobá současnému techno soundu. Bohužel zde pravidelné nevýrazné smyčky a hojně používané efektory srážejí kvalitu a posouvají ho na pomyslný chvost mikroturnaje o nejlepší track alba. Poslední pozice v představování zbývá na Our Love a na závěr neurazí ani příliš nenadchne. Alespoň prozatím.



Další zajímavé releasy:

Maetrik - Crush On Me (Crush on Me + Push Me + Push Me (Popof Remix)


Eduardo D'Alirio - Tu sabes (Tu Sabes + Inundation of Mind)
Eduardo D'Alirio - Inundation Of Mind (Original Mix) by Eduardo D'Alirio

Alex Bau - Physical Music (On your Knees + Into your Head + Into your Head Brian Sanhaji Remix)


Phunk Investigation - 1980's - 1605 (1980's + 1980's Mike Vale Remix)


Marcio Kantana - Nightlife (Control Freak + Deep Lullaby + Fashion Touch + Funky Sax + Joyride + Klangfarbe + One night + Picture + French + Pumping)


Sawf - Unrythm / Sfika (Unrythm - Original, Marcel Fengler Remix, + Sfika - Original Remix + Go Hiyama Remix, Locked Dub)


Subway Baby, Hertz - Rejoice EP (Rejoice + Strategic Impact)


Ambivalent, Alexi Delano - Brooklyn Weekdays
(Lights Down + Last Track + Zoo Trip + Brooklyn Weekdays + Perfect Zed)
3 KOMENTÁŘE
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
finch
20. 05. 2011 | 14:27:33
+0 | -0

@vlasy

ano, je tu zbezne zmineny singl. ale hodne lidi urcite netusi, ze nejake album vubec vyslo. je to jen dobre minena pripominka, upozorneni na kvalitni techno, nic vic, tak neivm , proc se tak vzrusujes.



jinak stolda dobra prace, i co se tyka reportu ;)
vlasy
20. 05. 2011 | 13:21:04
+0 | -0
finch:taky zapomel na album Michaela Jacksona ,co je tohle za kometar nechapu ..pokud vidim tak track z toho alba tady je ...
finch
20. 05. 2011 | 09:25:13
+0 | -0
nejak se ti z prehledů vytratilo cele album SAWF - Flaws (vyslo na konci unora) ;)
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika