FESTIVALY 2024

duben
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Festival Okolo Třeboně oslaví dvacetiny

Festival Okolo Třeboně oslaví dvacetiny
02. 06. 2011   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Dvacetiny oslaví letos multižánrový festival Okolo Třeboně, který si za dobu své existence vysloužil velké renomé a stal se hudební přehlídkou, jež v Česku zahajuje léto. Nabídne ohlédnutí za historií a návrat největších hvězd, především Vlasty Redla. Přinese ale i překvapení a novinky, například vystoupení Bolka Polívky nebo energické dámské dvojice ČokoVoko či Tomáše Kluse s Markem Ztraceným.
Čtyřdenní festival začne v pátek a skončí v pondělí a přinese pestré menu hudby, divadla, zábavy i sportování. Hodlá připomenout, co zajímavého se na Okolo Třeboně za dvacet let urodilo, a také nabídnout nové objevy a budoucí hvězdy. Vystoupí několik desítek kapel a sólistů, mezi nimi například Sto zvířat, Jananas, Fleret s Jarmilou Šulákovou, Nezmaři, Wabi Daněk, Robert Křesťan s Druhou trávou, Divadlo Járy Cimrmana a další. Jednou z novinek bude premiéra Ztracené písničky - textařské soutěže, jejímž cílem je podpořit povědomí o autismu. Vítězný text zhudební a na festivalu zazpívá Marek Ztracený.

„Každý rok jsme si programem festivalu plnili i svá vlastní přání, což je vlastně ta nejjednodušší metoda, jak potěšit i publikum. Proto hodláme pokračovat stejně. Letošní koncert Vlasty Redla je moje srdeční záležitost a vím, že nejen má,“ shrnul Barnáš.

Vlasta Redl, který stál u kořenů festivalu Okolo Třeboně, bude mít v neděli v zámeckém parku mimořádný koncert. Část odehraje s bigbeatem, chystá ale i velkou porci písní, které kapelu nepotřebují. „V parku budu mít možnost zahrát i tiché písně pod hvězdami a korunami stromů. Mohl by to být můj nejromantičtější koncert z celé jarní šňůry,“ věří Redl.

Představí několik svých hudebních etap, včetně připomínky různých sestav, jež ho doprovázely. Bude mezi nimi i Cimbal Classic, který původně vznikl právě jako doprovodná kapela složená ze špičkových instrumentalistů pro Redlovo vystoupení v Třeboni. Jejich společný koncert měl tak ohromný úspěch, že Cimbal Classic úspěšně hraje dosud. Příznivci si jeho nejnovější repertoár mohou poslechnout i při samostatném recitálu v neděli odpoledne v komorním prostředí druhého nádvoří zámku.

Další novinkou festivalu bude divadelní představení Bolka Polívky, který má stejně jako frontman Cimbal Classic Dalibor Štrunc a Vlasta Redl má hodně společného s Valašským královstvím. Nesmí chybět ani další formace, která stála u zrodu festivalu - tedy Fleret s valašskou královnou Jarmilkou Šulákovou. „Letos tady budeme mít hotové valašské tažení. S Flerety jsem začínal jako folkař. Teď rozvíjíme myšlenku, že si letos zahrajeme pár písniček i v původní sestavě z nultého ročníku,“ slíbil Barnáš.

Festival zakončí Třeboňští pištci - místní legenda, která hraje už 37 let, ale jejíž věkový průměr je pořád stejný a někdy i nižší. Václav a Milena Šimečkovi totiž učí děti na flétny tak dobře, že už sestavili několik souborů a stále rozšiřují repertoár. Jejich pondělní koncert ve Schwarzenberské hrobce letos ozdobí spřátelená skupina Jen tak tak.

Vstupenky na festival, který se bude konat od 24. do 27. června 2011, lze už nyní kupovat přes webové stránky festivalu. A protože je tento ročník narozeninový, dostanou k nim atraktivní dárek. „Každý, kdo zakoupí vstupenku na speciální koncert Vlasty Redla přes naše webové stránky, získá kromě nejlepší ceny ještě CD největších Redlových hitů,“ upozornil hlavní dramaturg a ředitel festivalu Pavel Barnáš. Další dárek čeká na držitele permanentek. Každý, kdo si ji zakoupí na festivalovém webu, získá jako bonus čtvrtkilové balení kávy Douwe Egberts Grand Aroma. Kávu si bude moci vyzvednout u pořadatelů v Třeboni společně se vstupenkou.

Podrobnosti o programu najdou zájemci na stránkách www.okolotrebone.cz. Mohou se rovnou začít těšit i na léto, protože v pátek 29. července zahraje v Třeboni Lenka Filipová s akustickým triem a den poté zámek rozezní legendární Olympic. Léto ozdobí také houslový virtuos Václav Hudeček s komorním orchestrem a nebude chybět ani oblíbená akce Zpátky do Třeboně, tentokrát s kapelou Asonance.

Dodal: Pavel Barnáš, Okolo Třeboně
OKOLO TŘEBONĚ

OKOLO TŘEBONĚ

Pátek 24. 6. 2011 až Pondělí 27. 6. 2011
Vystupují:
Stozvířat, Tomáš Klus, Marek Ztracený, Jananas, ČokoVoko, Honzíkova cesta, My3.avi, Shivers, Sova - Slamák, Tamaral, Jarret, Nezmaři, Wabi Daněk, Druhá Tráva, Fleret a Jarmila Šuláková a další
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |