Apparat zahraje novinky z chystané desky

Apparat zahraje novinky z chystané desky

05. 06. 2011  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Už v pátek 10. června proběhne Electronic Beats Festival, který pořadatelé poprvé organizují v příjemných prostorách pražského Divadla Archa. V minulosti probíhal festival Electronic Beats a jeho menší klubové akce ve Veletržním paláci nebo v Lucerna Music Baru.
Divadlo Archa je tak příjemnou změnou pro fanoušky téměř vyprodaného letošního ročníku, na který už není možné získat lístek v předprodeji Ticketpro, poslední lístky jsou tak k dostání už jen v pokladně Divadla Archa. Sascha Ring z Apparat Band vzkazuje do Prahy: „Chci vás umlčet, aby vám z našeho představení nic neuniklo.“

Mezinárodní hudební a lifestylový program Electronic Beats je v Čechách známý od roku 2006, tentokrát nabídne vynikající klubový zvuk v rámci čtyř živých vystoupení, které vyvrcholí koncertem Apparat Band z Německa. Dveře Divadla Archa se otevřou ve 20 hodin, první živé vystoupení nabídne přesně o hodinu později kodaňská čtveřice When Saints Go Machine, která je proslulá především díky výjimečnému hlasu frontmana Nikolaje Manuela Volsilda. V současné době je tato dánská kapela na hudební scéně velmi aktuální a nadějnou hvězdou a program Electronic Beats s ní plánuje nadále spolupracovat. Mezi jednotlivými koncerty budou hrát Dj Felix a Kids of Startrek, což je opět Dj Felix a Armin Effenberger známý z Cartonnage. Během páteční noci dále v rámci živého koncertu vystoupí islandská kapela FM Belfast, která v minulosti spolupracovala například s Kasperem Björkem, manažerem Trentemöller, a která má za sebou úspěšná vystoupení v řadě klubů prakticky po celém světě. Předposlední živý koncert nabídne osmičlenná berlínská kapela z Berlína, jejíž popularitu odstartoval především v roce 2009 revoluční hit Anti Anti. U Bonaparte je zajímavá především jejich žánrová pestrost, nad kterou si lámou hlavu často i hudební kritici, kteří o nich píší ve spojitosti s electro-punkem, ale nebojí se spojovat je ani s žánrem jazzu.

bonaparte

Zřejmě nejočekávanějším vystoupením je koncert německého Apparat Bandu, i když je třeba dodat, že předchozí line-up sestavil tým Electronic Beats velmi pečlivě a přiváží do Čech kapely, které jsou aktuální a uznávané v rámci současné světové nejen klubové scény. Apparat si vybral jako jednu z prvních destinací pro své nadcházející turné Prahu, což způsobilo v místních hudebních kuloárech obrovskou radost. Vzhledem k tomu, že jeho nové album vyjde až na konci letních prázdnin, budou návštěvníci Archy jedni z prvních, kteří naživo uslyší jeho nové věci s velkým předstihem. Sascha Ring zatím o své desce nechce mnoho prozradit, známé je to, že vyjde na kultovní značce Mute a první vlaštovka Ash/Black Veil zní velmi dobře. A proč si vybral právě Prahu? „Vždycky jsem měl Prahu rád, pokaždé jsem se tam setkal s velmi dobrým publikem. Lidé znají hudbu a řekl bych, že jsou v tomhle směru velmi vzdělaní. A zároveň je to pro nás snadno přístupná destinace, co se týče cestování – protože s sebou povezeme spoustu věcí, včetně klavíru, dáváme přednost tour busu před létáním. Takže ze všech těchto důvodů je to právě Praha..,“ řekl Sasha Ring v rozhovoru, který poskytl organizátorům pražského Electronic Beats.

Vstupenky na Electronic Beats Festival jsou v prodeji už pouze v pokladně Divadla Archa (pokladna@divadloarcha.cz, 221 716 333) za 250 korun, případně na místě za 350 korun.

Electronic Beats
je mezinárodní hudební a lifestyleový program společnosti Deutsche Telekom, který oslavil již deset let úspěšné existence. Kromě živých hudebních vystoupení napříč Evropou vydává Electronic Beats vlastní čtvrtletník, oceněný DVD magazín Slices zaměřený na elektronickou hudbu a provozuje webové stránky www.electronicbeats.net, na kterých jsou k dispozici streamované videonahrávky z živých vystoupení na EB TV, exkluzivní remixy a živé nahrávky vysílané prostřednictvím internetového rádia, recenze alb a aktuální informace z oblasti módy a životního stylu.

20:00 DJ FELIX
21:00 WHEN SAINTS GO MACHINE
21:45 DJ FELIX
22:10 FM BELFAST
22:55 DJ FELIX
23:20 BONAPARTE
00:20 DJ FELIX
00:45 APPARAT BAND
02:00 KIDS OF STARTREK (FELIX & ARMIN EFFENBERGER)

Více info na www.electronicbeats.net


Dodal: Martina Reková, 4Press
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

ELECTRONIC BEATS

Pátek 10. 6. 2011
Vstup: do 13.5. 170,- poté 250,- na místě 360,-
Vystupují:
Apparat, Bonaparte FM, Belfast, When Saints Go Machine
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika