Britská indie-senzace Wild Beasts v Lucerně

Britská indie-senzace Wild Beasts v Lucerně

04. 08. 2011  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Wild Beasts je indie-rocková kapela z Kendalu v Lake District v Anglii. Svůj první singl "Brave Bulging Buoyant Clairvoyants" vydali na Bad Sneakers Records v listopadu 2006 a vzápětí podepsali smlouvu u Domino Records. Formace vystoupí v Praze již 15. 8. v Lucerna Music Baru.
Limbo, Panto je jejich debutové album. Stačí se podívat na názvy písniček: Vigil For A Fuddy Duddy, The Old Dog, Cheerio Chaps, a hned vám bude jasné, že se v téhle skupině sešly výjimečné osobnosti. Na téhle desce vás nečeká nic, co byste znali pod současným nánosem všednosti. Tady vstupujete do zcela nového, dosti podivného a vysoce originálního prostředí. Jeden poslech stačí k tomu, aby vás jejich skladby očarovaly a naprosto zmátly. Jedno je jisté, takhle originální kapelu Británie už dlouho neměla.

Zpěvák Hayden Thorpe vás ihned upoutá svým falzetem prokládaným výkřiky. Jako by ventiloval svou emocionální frustraci – takový projev je nejen projevem určité bezbrannosti, ale nese v sobě i notnou dávku šarmu.



Wild Beasts začali hrát, když jim bylo osmnáct a hlavním cílem bylo vyhnout se jakýmkoliv normám: “Máme štěstí, že jsme opravdu dřeli a snažili se být co nejvíc individuální. Vzešlo to z nudy a z nedostatku zájmu o pivo a testosteronový rock . Zahustilo nás to jako ovoce,” říká Hayden

Hayden Thorpe a Ben Little, studenti z Queen Katherine School založili v roce 2002 duo Fauve, ve francouzštině "wild beast"(divoké zvíře), a začali skládat své písničky. V lednu 2004 se k nim přidal bubeník Chris Talbot, známý jako Bert, a kapela získala své jméno Wild Beasts. Trio nahrálo své stejnojmenné EP v červnu 2004 a v září 2005 skupina přesídlila do Leedsu a přibrala Toma Fleminga, který hrál na basovou kytaru.

Wild Beasts podepsali smlouvu s Bad Sneakers Records v srpnu 2006. První singl "Brave Bulging Buoyant Clairvoyants" s "úžasným falzetem Haydena, který naříká za zvuku zvonivých kytar,” vyšplhal na sedmnácté místo britské hitparády.

V květnu 2007 časopis NME označil Wild Beasts jako jednu z deseti kapel, které patří na špičku současné hudby. Jejich debut byl popisován jako " šokující, legrační a nadmíru nezaměnitelný.”

Jejich druhé album Two Dancers vyšlo v srpnu 2009 a bylo opět výtečně hodnoceno. Objevilo se v mnoha seznamech nejlepších desek roku 2009 a bylo nominováno na Mercury Prize 2010. Třetí album Wild Beasts s názvem Smother vyšlo v květnu 2011 a skupina oznámila, že na turné vyjedou s další členkou skupiny Katie Harkin ze Sky Larkin.

I jejich nové album získalo čtyřhvězdičkové hodnocení v magazínech Q, Mojo a Uncut. BBC šlo ještě dál – nazvalo album albem roku 2011 a skupinu nejvíce inspirující v celé Británii. Na Metacritic Smother získalo 86 bodů ze sta možných a stalo se tak dosud sedmým nejlepším albem roku 2011 ve všech kategoriích.

www.wild-beasts.co.uk

Dodal: Lukáš Kolíbal, Lucerna Music Bar
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

koncert: WILD BEASTS

Pondělí 15. 8. 2011
Vstup: 350/450
Vystupují:
Wild Beasts
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika