Načeva, Priessnitz a dvacet let Radia 1

Načeva, Priessnitz a dvacet let Radia 1

06. 06. 2011  |  Autor: J.N.  |  Komentáře (0)
Načeva je démon, říkal mi jeden kamarád, když se dozvěděl, že na ní jdu. A taky tam budou Priessnitz, řekl sem mu. Tak to jsi v bezpečí, ty hrajou za tu druhou stranu. Neoponoval jsem mu, podle mě ten večer táhli všichni za jeden provaz a tím byla slušná porce parádní muziky.
Bohužel musim říct, že z Načevy jsem mnoho neměl, protože jsem ten večer v Akropoli nasával niterné písničkářství Sophie Hunger. Stihnul jsem poslední dva songy, z nichž mě teda opravdu řádně rozhoupal cover PPU - Magické noci. My žijeme v Praze, to je tam, kde se jednou zjeví, duch sám... v podání Načevy, Dj Five aspol. Opravdu démonická záležitost, kde undergroundová zběsilost Plastiků byla nahrazena sofistikovanějšími beaty s hutnou basovou linkou. Skoro to vypadalo, že Duch se každou chvíli na pódiu zjeví.
Nezjevil se, ale po přestávce se zjevili Priessnitz.

A to za to taky stálo.

načeva

O Priessnitz je celkem marný psát něco objevného, pořád je to ta samá nálada a rozervanost, co z nich dělá vyjímečnej zjev na naší scéně, provázený podobně naladěnými fans, pro které je tato rozervanost jedním z mála ukotvení ve věčně proměnlivém světě. Uff to byla dlouhá věta.

Písně, které se už staly klasikou nám byly házeny jako perly... lidem, co mají rádi perly. Tak. Začalo to skladbami z alba Stereo, kdy Jezero nebo Larisa, okamžitě spustili přesně tu lavinu pocitů, které jsme ten večer chtěli zažít. Pokračovalo to kousky napříč celou tvorbou Priessnitz, mezi kterými samozřejmě nemohla chybět Děláže a vůbec všechny další podobně skvělé, podobně nutně potřebné ten večer slyšet.

Priessnitz – Ráno live



Písně, které se už staly klasikou nám byly házeny jako perly... lidem, co makjí rádi perly. Tak.

Priessnitz to ale nekončilo. Byla to párty Rádia 1, které oslavovalo 20 let od započetí vysílání. 20 let je 20 let, kdo z vás to má? Rádio 1 je pojem, instituce. Instituce slavila a pojala to v retro stylu, který mě nutil písničku, co písničku zamačkávat slzy. Songy jako Petal od Wubble U, Killing in the name od RATM, Friday i am in love od the Cure, Smells like teen spirit od hádejtekoho?

Bylo to jako procházet se zahradou mládí a vonět ke kytkám, který náhle obživly, i když už to málem vypadalo, že skončily na hnoji. Omyl, tyhle písně nikdy neskončí na hnoji, ty budou vonět i za dalších 20 let na další oslavě Rádia 1.

Takže kdyby se náhodou Mayové spletli s tím rokem 2012, za dalších 20 let na další oslavě Rádia 1 nemůžu chybět. Prosil bych i Priessnitz s Načevou, aby si zabukovali termíny.

Bylo to totiž skvělý.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

koncert: NAČEVA + PRIESSNITZ

Středa 25. 5. 2011
Vstup: 150/180
Vystupují:
načeva + priessnitz
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika