Třetí dvojkoncert v rámci festivalu Open Konvikt

Třetí dvojkoncert v rámci festivalu Open Konvikt

06. 06. 2011  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Občanské sdružení Divadlo Konvikt uspořádá v úterý 7. června třetí ze série dvojkoncertů v rámci festivalového projektu Open Konvikt. Ten byl zahájen 10. května vystoupením kapel Youcoco a Republic of Two a představuje olomouckému publiku nové, zajímavé kapely ze zemí Visegradu a z Rakouska.
V neobvyklém prostředí stanu Kiosek umístěném na parkánu Uměleckého centra UP Konvikt nyní vystoupí slovenská elektronická naděje The Autumnists a populární česká trojice Midi Lidi.

Úterní večer zahájí The Autumnist. Na slovenské scéně působí již téměř deset let, dříve však byli známí pod názvem Abuse. Ve své hudbě experimentují s elektronikou ze škatulek trip-hop, glitch nebo industrial, důležitou součástí jejich projevu je i vizuální stránka. Vydali několik desek a v roce 2009 jejich deska The Autumnist obdržela slovenskou prestižní cenu Radio_Head Awards v kategorii Deska roku.

Po nich se na podium vyšvihne zavedená trojice Midi Lidi v tradičním složení Prokop Holoubek, Markéta Lysá a Petr Marek. Sami sebe označují za existenciální elektro s lidskou tváři a jejich kraftwerkovská elektronika srší nápadem a vtipem. Desky Čekání na robota a aktuální Hastrman, tatrman a bubáks se stali tím nejlepším, co se na české scéně v posledních letech urodilo. Za zmínku jistě stojí i Český lev, udělený kapele za původní hudbu k filmu Protektor.

midi lidi


Dodal: Zdeněk Vévoda, Divadlo Konvikt
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika