WWW, Ink Midget & Pjoni a Napszyklat v Praze

WWW, Ink Midget & Pjoni a Napszyklat v Praze

06. 06. 2011  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Dva měsíce po fenomenálním koncertu v pražském Rock Café je již definitivně jasné, že kultovní pražští hip-hopeři WWW se probudili ze zimního spánku. Desátého června zvou do domovského prostoru Meet Factory spřátelené kapely Ink Midget & Pjoni a Napszyklat.
Sifon (WWW), který je vedoucí osobností nového českého labelu F341 stojícího za vydáním EP mladých slovenských nadějí elektronické hudby Ink Midget & Pjoni o nich říká: „S Pjoni a Ink Midget jsme se poprvé setkali na společném koncertě v pořadu Ladí Neladí. Byl jsem unaven a příliš se mi do koncertu, který bude natáčen nechtělo. Ovšem, když Pjoni a Ink Midget začali s vystoupením, došlo u mně téměř k okamžitému přeladění. Já i Lubomír Typlt jsme byli zasaženi vlnou neskutečně mocné energie, která do nás lila sílu bystřící smysly, způsobující nadšení z tvorby jako takové a válcující únavu na nulově tenkou placku.

Po první skladbě jsem nejen pochopil, že jsem se do jejich hudby zamiloval, ale že se i obrovsky těším na náš vlastní koncert, který měl posléze přijít. S Lubomírem jsme se nebránili nový zážitek trošku přirovnávat: "To má sílu jako Prodigy, atmosféru jako Underworld, emoce jako Radiohead…tedy ke kapelám, které společně obdivujeme, nicméně nám bylo jasné, že ve skutečnosti sledujeme vystoupení naprosto originální a autentické. Pjoni a Ink Midget mají tvrdé beaty setavené do zvukových konstrukcí dosud neprověřených, zneklidňujících, přesto stojících pevně. Hudba je skladebně zcela osvobozená od prošlapaných postupů, je hluboká, povzbuzuje a inspiruje k tvorbě. Hlasy, zpěv a texty jsou velmi emotivní a vychází zevnitř, konečně mám zase pocit, že přede mě někdo předstupuje se skutečnou touhou po sdělení, s ochotou se pro něj zcela vydat, otevřít, rozthat se a zase znova a znova srůstat. Souhlasím zcela s Milesou, když říká, že s Pjoni a Ink Midget se před námi otevírá obraz úplně nové a převelice talentované generace s čistou osobností. Je mi ctí, že jsem se mohl setkat s jejich hudbou, protože mě provokuje k výzkumnickým výkonům a je mi ctí, že jsem se mohl seznámit i s oběma tvůrci osobně, i protože mi náš WWW běh pripadá méně osamělý.“

Polští Napszyklat jsou častováni přízviskem „Dälek východu“ a na jejich novém albu dokonce tento „temný kněz“ hostuje! Jejich experimentální elektronika spojená s hip-hopovým deklamováním zase bývá přirovnávána právě k WWW. Balancují na hranicích žánrů jako hip-hop, rock, noise, ambient. Hlavně jsou ale živou kapelou, jejíž energie nenechá nikoho v klidu. Jsou jako rozjetý vlak, který smete všechny, kdo se před ním uzavírá nebo kdo nestihl naskočit.

www.myspace.com/neurobeat

Dodal: Honza Kistanov, F341 o.s.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

koncert: WWW A HOSTÉ

Pátek 10. 6. 2011
Vstup: 150/200
Vystupují:
WWW, Ink Midget & Pjoni, Napszyklat
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika