FESTIVALY 2024

duben
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Oslavy Prahy výrazně rozšiřují program

Oslavy Prahy výrazně rozšiřují program
19. 06. 2011   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Nový program Oslav Prahy 2011 bude zahrnovat divadlo pro děti i dospělé, ale především vystoupení hudebníků širokého spektra žánrů na Staroměstském náměstí, na Petříně, a dokonce na Vltavě.
Organizátorům letošního, již 3. ročníku Oslav Prahy ze společnosti NedomYsleno ČR se podařilo podstatně rozšířit program této originální společenské události, která se v české metropoli uskuteční ve dnech 1. a 2. července.

Po pátečním slavnostním večeru, věnovaném 800. výročí narození svaté Anežky České, tak bude v sobotu následovat nejen diskuze s předními vědci, lékaři či historiky v Městské knihovně a bezplatný či zlevněný přístup do mnoha muzeí, památek a galerií. Odehraje se totiž i pestrý hudební a divadelní program na Staroměstském náměstí, na Petříně a na parníku Pražské paroplavební.

„Music Fest“ na Staroměstském náměstí
Staroměstský rynek pak nepřestane žít Oslavami ani v sobotu 2. července. V bohatém programu pod titulem „Prague Music Fest aneb Světový hudební mejdan“ jej totiž již od 11 hodin doslova roztančí plejáda kapel, která okoření Oslavy Prahy jako slavnosti vpravdě kosmopolitního města.

Návštěvníci se tak mohou těšit na přední hudební formace, jako je Sto zvířat, Laura a její tygři, Sunflower Caravan, Marimba Mama či 2Wings, tedy nový projekt kapelníka legendární Tiché dohody Dana Šustra – zkrátka na pořádně barevnou hudební nadílku, která bude zahrnovat ska, latinskoamerické rytmy, ale i indie rock a dokonce čerstvý punk.

Folkoví bardi a divadlo na Petříně
Kdo dává přednost poklidnější, ale neméně kvalitní muzice, může v sobotu zavítat na petřínský kopec, kde se objeví Bardi českého hudebního nebe, aby předvedli, co se dá dokázat s jednou kytarou a jedním lidským hlasem. Folk s emocemi, inteligencí, ale i s břitkým humorem zahrají Xavier Baumaxa, Zdeněk Bína, Václav Koubek či Jan Burian.

A přítomnost humoru na petřínském pódiu posílí ještě pořad Na stojáka!, tedy originální stand-up comedy televize HBO.

Kromě hudby bude petřínský kopec hostit také divadelní soubory, jejichž představení budou tentokrát věnována hlavně dětským divákům. Celou akcí, nazvanou Pražský večerníček, tak oslavíme dětský svět a české pohádky, které jsou snad nejkrásnější v celém širém světě. Vystoupí přední pražská divadla hrající pro děti, ale i pro dospělé, totiž Viola, Ty-já-tr, Buchty a loutky, soubor studentů DAMU a Divadlo Evy Hruškové

Jazz na vlnách Vltavy
Slavnosti se navíc neomezí na souš – protože se parník Pražské paroplavební stane dějištěm koncertů skvělých představitelů jazzu a nu-jazzu. Pasažéry tohoto korábu nejprve odpoledne naladí progresivní soubor S.O.I.L., pohybující se na hraně jazzu, soulu, popu a elektronické hudby, a večer si budou moci vychutnat moderní vokální jazz v podání výborné Eleny Sonenshine a skupiny Jocose Jazz.

Dodal: Robert Kozler, Oslavy Prahy
OSLAVY PRAHY

OSLAVY PRAHY

Pátek 1. 7. 2011 až Sobota 2. 7. 2011
zdarma
Vystupují:
Sto zvířat, Laura a její tygři, Sunflower Caravan, Marimba Mama, 2Wings, Xavier Baumaxa, Zdeněk Bína, Václav Koubek, Jan Burian, Zuzana Stirská & Gospel Time, Dětská opera Praha, Symfonický orchestr Bohemia Praha , Karlštejnští trubači , Radim Hladík a Blue Effect a další
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |