Rozhovor s M.I.K.E

Rozhovor s M.I.K.E

07. 02. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (1)
Druhým headlinerem únorové Transmission bude belgičan M.I.K.E., který stejně jako Ferry Corsten navštíví Českou Republiku poprvé a tak United Music připravili rozhovor.
Ahoj Miku, jak se daří?
V pohodě, díky za optání.

Již brzy vystoupíš na letošní akci s názvem Transmission. Hrál jsi už někdy předtím v Praze?
Ne. Vlastně je to úplně poprvé. Byl jsem už mnohokrát zván, ale vždy to z různých důvodů nevyšlo. Ale nyní se moc do Prahy těším, slyšel jsem, že máte u Vás v Česku opravdu skvělé publikum.

Co můžem očekávat od Tvého setu? Bude to spíše progressivní nebo tranceový set?
Řekl bych, že od každého trochu. Rád míchám různé styly v poslední době, takže očekávejte cokoliv...a zazní i nějaké ty klasiky pravděpodobně.

Během své kariéry jsi doslova obletěl svět. Hrál jsi na různých velkých akcí jako je Gatecrasher nebo Trance Energy. Jaký je tvůj nejoblíbenější festival nebo klub?
V mé 14ti leté kariéře jsem měl tu čest zažít opravdu mnoho skvělých akcí. Ale nejlepší vzpomínky mám na starší berlínské Love Parade a hlavně na Dance Valley a to 2 roky po sobě, to bylo asi mé nejlepší vystoupení. Na Trance Energy 2000 jsem měl zase své nejlepší živé vystoupení. Dále potom I Love Techno 2001 a věřím že se mezi mé oblíbené vystoupení zařadí i Česká Republika.

V současné době používá spousta DJů Ableton, řadíš se k nim také?
Stále se mi nejvíc zamlouva vůně vinylu :-) ...a stále vinylové desky kupuji, ale posléze si je vypaluji na CD. Když cestuji po celém světě, je to daleko úspornější, než tahat se s vinylovými deskami. Ale s Abletonem je to zábavnější, pohlcuje mě to čím dál více. Používám ho při svém vysoupení v rádiu a občas zkouším i vytvářet bootlegy na Abletonu.

Jaké máš pocity, když zahraješ svoji vlastní nahrávku ve svém setu a lidi doslova šílejí? To musí být fantastický pocit.
Ano, je to parádní, ale postupem času už jsem si na to zvyknul. Určitě je to hodně povzbudivé.

Co můžem očekávat od tvého nového M.I.K.E. alba s názvem Perfect Blend?
Zatím Vám toho moc neprozradím. Brzy budou zprovozněny webové stránky, kde se vše dozvíte. Ale můžu Vám říci, že to bude odraz mého já. Jsem velmi spokojený s výsledkem. Na albu budou různé podoby elektronické taneční hudby. Dal jsem si na albu opravdu velmi záležet.

Jak by jsi popsal svůj zvuk?
V poslední době dělám spíše temnější hudbu a zkouším střídat různé žánry. To dělá hudbu mnohem zajímavější. Ale v podstatě je to vše o konečném výsledku, což je hudba, elektronická taneční hudba, a to je přesně to jak bych definoval svůj zvuk, prostě elektronická taneční hudba.

Jaký máš názor na vokální tracky? Ve Tvé produkci není příliš vokálních songů. Znamená to, že nejsi příliš fanda vokálů?
No ani nevim proč, líbí se mi vokály, ale rozhodně to neplatí ve všech případech...

Co považuješ za svůj nejlepší skladatelský počin?
Tak těch mám opravdu mnoho. Mezi mé nejoblíbenější pojekty patří především Plastic Boy, Solar Factor, Liquid Overdose, M.I.K.E., Push, atd. Nemám nějaký zvlášt oblíbený song, každý můj projekt má svůj speciální důvod, svůj speciální smysl. Jsem doslova nabitý energií a tu vkládám do všech svých pseudonymů. Ale projekt M.I.K.E. je momentálně můj hlavní.

Na jaké nové songy z tvé produkce se můžeme těšit? A co se bude dít se slavnými projekty jako Push nebo Plastic Boy poté, co jsi ukončil spolupráci s labelem Bonzai Records?
Spousta věcí je na obzoru. Můj label Scanner je momentálně pozastaven, protože se chci plně koncentrovat na Club Elite. Scanner je mé temnější já. Club Elite je odrazem mého současného já a také hudby kterou mám rád, což je trance s příměsí groove a techna. Všechny moje M.I.K.E. počiny budou vycházet jen na Club Elite. Věřím, že se tento label časem stane jedním z nejuznávanějších.

Plánuješ spolupráci s nějakým dalším producentem v nejbližší době?
Budu pokračovat ve spolupráci s Fredem Bakerem na projektu Active Sight. Také M.I.K.E. Vs Andrew Bennet je na obzoru a možná koncem roku M.I.K.E. vs Armin.

Pracuješ momentálně na nějakých remixech po jiné umělce?
Ne, není na to čas a hlavně se plně koncentruji na mé M.I.K.E. album. Také pracuji na projektu Rock Meets Electronic, bližší informace již brzy.

Který producent je Tvým největším vzorem a kdo tě nejvíce inspiruje při skládání huby. Co posloucháš doma, je to trance nebo i jiné žánry?
Depeche Mode. Díky nim jsem začal dělat elektronickou hudbu. Oni byli mou největší inspirací, přivedli mě do světa electro-popu. Ale koneckonců jsem to já koho musím reprezentovat...Vždycky musíš objevovat nové cesty k vytváření zvuku a ke skládání hudby. Dá se říci, že celkově poslouchám všechny odnože elektronické hudby.

Mohl bys vyjmenovat 3 songy, které se ti v současné době líbí nejvíce?
To je opravdu těžké říci. Je spousta nových kvalitních songů. Ale dá se říci, že to, co hraji ve své Club Elite Radio Show je to co mám rád a to co podporuji. Ale občas se najdou i jiné songy, které se mi zalíbí.

Jaké jsou Tvé zaliby kromě hudby?
Rád koukám na fotbal v televizi, ale občas se zajdu podívat na nějaký zápas i přímo na stadion. V zimně snowdoarduji. Rád trávím svůj čas se svou rodinou, ženou a synem. Můj syn Maxim je mé všechno, být rodičem rozšiřuje tvoje obzory v životě, věřte mi, není nic cennějšího než vlastní dítě. Motivuje mě to v tom co dělám, ke skládání hudby, jaký to dar.

Vím, že jsi velký fanda fotbalu. Pojedeš se podívat na Mistrovství Světa do Německa, i přestože se Belgie nekvalifikovala? Kdo je podle Tebe největším favoritem, Brazílie, Argentina nebo snad Česká Republika?
Belgie nehrála příliš dobře, takže když nevyhrávate, nikam se nejede... Snažil jsem se sehnat lístky, ale vždy jsem dostal mail zpět od FIFY, že jsem nebyl vybrán do jejich měsíční soutěže o lístky, to je tedy systém! Věřím, že vyhraje Brazílie, moje žena totiž napůl pochází z Brazílie.

Díky za Tvůj čas a uvidíme se již brzy v Praze.
Není zač. Uvidíme se brzy!


1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
______?______?_______?___
30. 01. 2007 | 11:39:18
+0 | -0
Kdy budes v praze?????????
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika