Cut Copy se poprvé představili v Praze

Cut Copy se poprvé představili v Praze

04. 07. 2011  |  Autor: Veru  |  Komentáře (0)
Melbournská elektro-popová kapela Cut Copy vystoupila ve čtvrtek 30. června v MeetFactory a završila tak klubovou sezónu. Bylo to zároveň poprvé, co si je mohli pražští fanoušci přijít poslechnout naživo. Na tenhle koncert jsem se těšila už fakt dlouho. Důkazem, že to stálo za to, budiž fakt, že jsem druhý den skoro nemohla mluvit ani chodit.
Bylo vidět, že fajnšmekrovské publikum kapelu dobře zná a v MeetFactory nebylo jen tak náhodou. Frontman Dan Whitford s námi ochotně komunikoval. Mezi fanoušky byla odhadem tak polovina cizinců, což ale v MeetFactory není až tak zvláštní, jak jsem se dozvěděla později. Nejspíš právě proto bylo publikum ukázkově civilizované ale zároveň nadšené a otevřené.

Cut Copy odstartovali koncert přesně v půl jedenácté písněmi Visions a Nobody Lost, Nobody Found. S dalšími odehranými kousky jsme se čím dál víc utápěli v pivu, v chytlavých melodiích a chvílemi i v psychedelickém pojetí některých z nich, například velmi dlouhé a téměř závěrečné Sun God. Samozřejmě nemohly chybět ty nejznámější – Heart on Fire, Lights & Music a přídavková Need you Now. Cut Copy nám přichystali příjemný mix starších věcí z alba In Ghost Colours i představili novinky z alba Zonoscope.

zonoscope

Jsou pouze dvě věci, které mi na koncertě vadily. Za prvé to byl velmi nekvalitní zvuk - věřím, že kdo Cut Copy neměl naposlouchané, moc nevěděl, na co vlastně přišel. Takových lidí tam ale zřejmě mnoho nebylo. Za druhé jsem byla trochu zklamaná, jak krátce kapela vystupovala. Hráli asi tak hodinu a čtvrt, včetně velmi dlouho vyprošovaného přídavku a koncert skončili přesně ve chvíli, kdy bylo publikum nejvíce rozjeté. Ale možná je to součást jejich konceptu, říká se přece, že končit se má v nejlepším a já teď díky tomu na ně budu vzpomínat jako na kapelu, která umí publikum dostat do varu.

Afterparty se zkušeně zhostil DJ Felix a rozjetí fanoušci se jali předvádět nejrůznější taneční kreace. Kdo nepřišel, prohloupil. I přes velmi špatný zvuk byli Cut Copy jedna z necennějších kapel, kterou k nám MeetFactory dovezli.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

koncert: CUT COPY

Čtvrtek 30. 6. 2011
Vstup: 450 Kč
Vystupují:
Cut Copy
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika