FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Kefír – první bejbypankový festival pro děti

Kefír – první bejbypankový festival pro děti
24. 07. 2011   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Ideální příležitost pro víkend strávený s rodinou, ale i hutná koncentrace hudby, divadla i bezpočtu kreativních dílen. Takový bude Kefír – první bejbypankový festival pro rodiče s dětmi (či děti s rodiči), který spojuje organizační schopnosti týmu kolem festivalu Rock for People s nekonečným proudem imaginace tryskajícím ze sdružení kolem Kašpárka v rohlíku.
Úplně novému konceptu festivalovosti, zážitků a atmosféry budou moci návštěvníci moci podlehnout 19. – 21. srpna v krásném prostředí zámeckého parku v Lysé nad Labem s kapacitou 5 tisíc lidí.

Konec emocí, podívejme se na čísla. První Kefír potrvá tři dny, i když pátek 19. srpna je spíše takový rozehřívací. Festivalový areál vyroste v parku o rozloze 38 hektarů a kulturní a společenský program bude napěchován na čtyři velká a menší pódia, deseti stanů a šapitó a zhruba na stejný počet venkovních scén. O zábavu malých i velkých návštěvníků se postará třicet hudebních skupin i jednotlivých muzikantů, stejný počet divadelních souborů a uskupení a dvacítka atrakcí vyvinutých speciálně pro Kefír! Z první skupiny vyčnívá třeba mexická hopsající formace Panteón Rococó, finské uhrančivé víly Värttinä nebo Rock for Peoplem pokřtěný cirkusový šraml Fanfare Zimbrul či neomalení „Frantíci“ The Inspector Cluzo.

Do divadelního světa s ohňovou show, klaunérií, obřími i malými loutkami, cirkusovými čísly nebo street parade pozvou namátkou herci z Divadla v Dlouhé, Buchty a loutky nebo soubor ANPU. A Kašpárek? Jeho bejbypankové koncerty a férie budou po dva dny probíhat kontinuálně ve vlastním městečku a na hlavních scénách. A to už se dostáváme k dětským návštěvníkům, které mimo již uvedených nadchne kupříkladu Maxipes Fík a Králíci z klobouku v podání Josefa Dvořáka, Arnošt Goldflam s osobitým přednesem vlastních pohádek či fantastické plastiky a kreace španělské skupiny Katakrak Company pracující výhradně s použitými materiály a předměty.

Festival bude mít vlastní policii, návštěvníci své kefírové pasy, přistaveny budou taxíky, jaké si nedokážete představit, případně si můžete zapůjčit vlastní stroj v půjčovně vozítek. Najdete zde speciální tržiště, kde zelenina a ovoce létají v rukou žonglujících prodavačů, kde jsou melouny nejprve řádně odsouzeny a následně půleny na popravčím špalku. Pro sportovce je připravena Mičudová louka s tryskovými lázněmi (kdo z nás se nechtěl prohánět pod zavlažovací tryskou), děti si mohou vysadit květiny, natočit film, uvařit švestkové knedlíky nebo spolu s rodiči „zavařit kebule“ v IQ parku. Kdo chce vidět největší postel či nejdelší pískoviště svého života, nepřijde zkrátka, když navštíví Louku zvětšenin.

„Kefír není jen o hudebně-dramatické zábavě, ale i nápaditě a po kouscích předkládaných edukativních aktivitách. Kde jinde by malí i dospělí hračičkové našli speciální stanovou LEGO továrnu a obří stavbu na 250 čtverečných metrech?,“ popichuje David Dvořák – principál Kašpárka v rohlíku a programový ředitel festivalu Kefír – a dodává: „Návštěvníci se mají nadechnout a ponořit se na den či dva pod hladinu zámeckého parku. Kefírový vír je vcucne, zamotá a vyplivne šťastné a unavené. Měli by se cítit jako na výletě do Země nezemě.“ Že nejde jen o slova, potvrzují další pochutiny Kefíru: originální námořnický výstup s nefalšovanými písněmi mořských vlků, stroj jak z románů Julese Verna i živý jukebox, kde muzikanti zahrají píseň podle výběru diváků.

A pár nezbytných produkčně-technických drobků na závěr:

* v prodeji jsou jednodenní i třídenní vstupenky, pro jednotlivce i rodinná balení (2+2) – ale pozor, kapacita je omezena a rychle se chýlí ke svému vyčerpání!
* děti do 3 let mají vstup zdarma, jinak všechny předprodeje na www.ticketsforpeople.cz a v síti Ticketpro
* poblíž areálu zámeckého parku v Lysé bude možné i stanování pro celé rodiny!
* Kefír je festival se vším všudy, žádná jednodenní přehlídka! Těšte se na spoustu krámků, jídla a dobrého pití – od „čuněčinek“ až po racionální stravu

Podrobný program a kvantum dalších zajímavostí je možné najít na webových stránkách www.festivalkefir.cz nebo http://www.facebook.com/festivalkefir

Dodal: Jiří Hlinka, Press Rock for People
KEFÍR (ZRUŠENO)

KEFÍR (ZRUŠENO)

Pátek 19. 8. 2011 až Neděle 21. 8. 2011
do 18.8.: nad 3 roky 429Kč, rodina (2 dospělí, 2 děti) 1595 Kč, na místě nad 3 roky 468 Kč, rodina 1 740 Kč
Vystupují:
Kašpárek v rohlíku Panteón Rococó Värttinä The Inspector Cluzo ČECHOMOR THE BELLRAYS /USA/ Fanfara Zimbrul /RO/ Blasted Mechanism /POR/ KYX orchestra Vltava Jan Budař a Eliščin Band Jana Vébrová Fanfán Tulipán Poletíme? a další
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |