FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Sedmý ročník festivalu Dokořán

Sedmý ročník festivalu Dokořán
25. 07. 2011   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Karvinská Loděnice v parku Boženy Němcové bude celé tři srpnové dny hostit již sedmý ročník multižánrového festivalu Dokořán, MF Dnes zařazeného mezi deset nejlepších festivalů Česka. Od čtvrtka 4. srpna do soboty 6. srpna bude město Karviná pulzovat životem, hudbou a zábavou. A jaká je konečná bilance festivalu Dokořán 2011?
Na třech hudebních scénách vystoupí na padesát hudebních interpretů z Česka i zahraničí. Divadelní scéna přinese kýžený oddych a CinemaRoom zamyšlení během promítání filmů. Novinkou je Hydepark, scéna beze scény - workshopy, besedy a interaktivní činnost rozprostřená po celém areálu festivalu. Festival navýší také počet odpočinkových zón, nabídne nehlídané stanové městečko zdarma nebo tipy na dopolední program.

LIVESTAGE:
Hlavní a největší scéna festivalu bude hostit zejména headlinery. Jména, která se na ní vystřídají, jsou následující:

UDG, CHARLIE STRAIGHT, KURTIZÁNY Z 25. AVENUE, THE SWITCH, VERRA CRUZ [GB], ETNA [PL], FAST FOOD ORCHESTRA, HAZYDECAY, GOODFELLAS, FIHA, PUB ANIMAL , SILESIJAHALLSTARS, CRIMINAL COLLECTION, HELEMESE, !ON, ALLSKAPONES, SILESIJAH ALLSTARS, EPIKRUX, BOYCOTT, AMORFIA, PANTHA RHEI, PRAČKA, ACOUSTIC VENDETTA, NOIZZ TOY;

ALTERSTAGE: Jak název napovídá, scéna nabízí zejména alternativní program, méně známá a undergroundová jména. Neplatí to však beze zbytku a o kvalitě to svědčí jediné: jedno příjemné překvapení za druhým. Vystupující jsou následující:

MALIGNANT TUMOUR, ZDENĚK BÍNA, X-CORE, SUNFLOWER CARAVAN, PLUS MÍNUS [SK], PRAGUE CONSPIRACY, JOHNY SAID THE NUMBER, HENTAI CORPORATION, STARÉ PUŠKY, JAKUB TICHÝ, MINDENKI, GENIUS MESS POETS, COIN;

CLUBSTAGE:
Jedna z nejvíce se vyvíjejících scén festivalu. Podle ohlasů se na klubové scéně objevují rok od roku lepší a lepší jména producentů, Djs a kapel. Na koho se milovníci lámaného beatu mohou těšit?

FOURWARD [AT], ZERO METHOD [HU], NO MONEY, X.MORPH, SAYKO, KILLA & DOOX, JUNKETT, FLU, ADDICT, PIER, SKART, DJEDALEBEDA, KOTLYK, EKLEKTIK FLUIDUM;

THEATRE STAGE:
A co nabídne divadelní scéna? Žádné drama, hlavně zábavu.
Napříč ad Biomandragora 2.0: Námět autorské komedie odehrávající se ve virtuálním a mediálním časoprostoru vychází ze hry Mandragora renesančního klasika Nicollo Macchiavelliho a překladu pořízeného automatickým překladovým systémem Google Translator, který dále upravila striptérka a feministka Jiřina Příč.

10Dkgdence ad Okurka!! aneb sezóna v pařeništi: Divákům bychom rádi vzkázali, že půjde pravděpodobně určitě o těžce předvedenou, lehkou přesně rozepsanou improvizační satiru, na zhruba přesné téma. Hra o lásce a nenávisti, kdy se duše bouří proti tomu, co chce tělo.

Divadlo poPUD ad Mrožky –části:
Trosečníci a Policajti:: jedna hříčka je bomba a druhá k sežraní… vlastně ne, k sežrání je jedna postava, doslova, protože ostatní postavy mají hlad a nemají žádné zásoby, ale jíst se bude spořádaně, demokraticky… možná…

CINEMAROOM:
Cinemaroom, to jsou filmy z festivalu animovaného filmu Anifest a filmy s lidsko-právní problematikou. Filmové promítání se bude decentně prolínat s některými besedami.

DALŠÍ DOPROVODNÝ PROGRAM:

- BMX exhibice na kolech
- Akrobatický přelet modelů letadel nad ostrovem - modelklub Hať
- díky podpoře nízkoprahového klubu ON-LINE budou k dispozici flowersticky, diabola nebo jednokolky
- beseda s Jihokorejcem panem Yangem o Severní Koreji
- panem doktorem Ivo Müllerem o cestování po Jižní Americe
- a další

TIPY NA VÝLETY:

Zámek Fryštát – od festivalového areálu je zámek vzdálen sotva deset minut příjemné chůze. Z parku rovnou na empírový zámek, to může být zážitek.

Křivý kostel sv. Petra z Alcantary – je šikmější než slavná věž v Pize. Láká poutníky z mnoha koutů Evropy. Vypadá nenápadně, je však posledním pozůstatkem kdysi slavné čtvrti Karviná-Doly, centrem průmyslové Karviné, kde se nacházel další zámek, pivovar, divadlo a kde jezdily tramvaje.

Letní koupaliště a karvinské moře – pokud počasí dovolí, letní koupání není od festivalu daleko. Obzvláště cesta k přírodnímu koupání na tzv. karvinském moři netrvá z parku dlouho.

Galerie a výstavní síně – Karviná nabízí dostatek výstav, většinu z nich v samém centru města. Galerie Chagall hostí výstavu obrazů slavné malířky, Mánes představuje fotografie nedávného zesnulého fotografa Tadeusze Gabryśe, Muzeum Těšínska představuje Karvinou v běhu historie. A zdaleka to není vše.

VÍCE INFORMACÍ NA WWW.FESTIVAL.DOKORAN.INFO

Dodal: Markéta Laryšová, Festival Dokořán
FESTIVAL DOKOŘÁN

FESTIVAL DOKOŘÁN

Čtvrtek 4. 8. 2011 až Sobota 6. 8. 2011
200 - 300 Kč
Vystupují:
udg, kurtizány z 25. avenue, the switch, verra cruz [gb], etna [pl], fast food orchestra, hazydecay, goodfellas, pub animal, silesijahallstars, criminal collection, helemese, !on, acoustic vendetta, noizz toy, malignant tumour, zdeněk bína, charlie straight, x-core, sunflower caravan, plus mínus [sk], prague conspiracy, johny said the number, hentai corporation, staré pušky, jakub tichý, mindenki, genius mess poets, coin, allskapones, silesijah allstars, fiha, epikrux, boycott, amorfia, pantha rhei, pračka, fourward [at], zero method [hu], no money, x.morph, sayko, killa & doox, junkett, flu, addict, pier, skart, djedalebeda, kotlyk, eklektik fluidum, divadlo vysokozdvižného soumara, napříč, popud
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |