Kalendář koncertů 8/2011

Kalendář koncertů 8/2011

28. 07. 2011  |  Autor: Lukáš Pokorný  |  Komentáře (1)
Po červencové pauze přichází silný srpen. Tahákem měsíce jsou dvě americké a dvě anglické partičky: The National a jejich trudomyslné album High Violet zazní v Arše, neřízená střela Jon Spencer proletí Akropolí, ta kyselinová od Primal Scream KD Vltavská a odpočinout si můžete při krotkých Wild Beasts.
4. 8. Jon Spencer Blues Explosion (Palác Akropolis)
Jon Spencer. Protivný podivín a mastermind kapel Pussy Galore a Blues Explosion. Spencera provází pověst nekompromisního prudiče, bezskrupulózního pódiového výtržníka, ale hlavně skvělého muzikanta. Přičtěte si k bluesovým kytarovým výstřelkům psychedelický zvuk legendární mašinky s názvem těremin a musí být jasné, že 4. srpen patří Spencerovi, jeho kumpánům a albům Orange, Extra Width nebo Now I Got Worry.



5. 8. Vivian Girls, LUNO (Strahov 007)

Toto holčičí trio z Brooklynu právě vydalo novou placku Share The Joy, která se v mnohem vrací k noise-popovému zvuku jejich úspěšného eponymního debutu. Několik věcí se od té doby změnilo: holky sehnaly novou bubenici (Fionna Campbell), nahrály o poznání delší album (debut prosvištěl během 21 minut, na poslední desce zabírají 12 minut jen první a poslední skladba) a vůbec jakoby dospěly. Album je míň rozlezlé, na první poslech se okamžitě zaryje do kůže, ale přitom si pořád udržuje své zabijácké tempo. Narůžovělé, ale pořád podivně naléhavé. Téhle vynikající kapele bude na strahovské Sedmičce předskakovat o nic méně skvělé LUNO.



7. 8. Primal Scream (KD Vltavská)

Píše se rok 1991 a okrajová indie parta Primal Scream vydává s přispěním A. Weatheralla (jinak např. produkce Tarot Sport od Fuck Buttons) přelomové album Screamadelica, které kapelu v čele s Bobbym Gillespie katapultovala do mainstreamu. Kytarovka, umně naroubovaná na tehdejší rave-drogovou větev taneční hudby: chemicky inkarnovaná etapa květinové extáze se dostala hlavně do názvů jednotlivých tracků (Loaded, Don´t Fight It Feel It, Come Together, I´m Coming Down) a Screamadelica si se svou specificky cizelovanou psychedelií záhy vybojovala své oprávněné místo na slunci - obhájit ho do Prahy přijíždí Bobby a spol. 7. srpna.



15. 8. Wild Beasts (Lucerna Music Bar)

Řekl bych, že se nenajde moc těch, kteří v roce 2009 viděli tuhle začínající anglickou kapelu v rámci noci Euroconnections v Akropoli. Tehdy hráli Wild Beasts ze svého debutu Limbo, Panto a pár skladeb z následující, veleúspěšné placky Two Dancers. Nedávno vyšlo album Smother, které zcela regulérně završilo triplet desek a naplno nechalo vyniknout bolestně geniálnímu hlasu frontmana Haydena Thorpe. Krása proudící z alba Smother je hustá a ulepená, ale pokud je to váš šálek anglického čaje (s pořádně sladkým mlékem), přineste si prosím celou čajovou soupravu. Hrát se bude v Lucerna Music Baru.



17. 8. The National (Divadlo Archa)
Kdybyste předpovídali počasí podle toho, jaké u nás zrovna hrají kapely, byl by srpen horký, a dusný, s občasnými nevídaně silnými bouřkami. The National by se do těch teplotních rekordů a fialových blesků hodili jako nikdo jiný. Jejich poslední album High Violet je v čase zastavený klid před bouří - chvíle, kdy na vás dopadají první těžké kapky, ve vzduchu jde cítit vlhkost smíchaná s horkem posledních dvou týdnů, ale ještě neprší. The National se s pátou deskou trefili do černého a završili tak cestu naznačenou na předchozích albech Alligator a Boxer – písně jako Terrible Love, Sorrow nebo Lemonworld by prostě nedokázal složit nikdo jiný. A odzpívat jako Matt Berninger už vůbec ne. Vrchol srpna v jeho půlce.



2. 8. Puro Instinct (Strahov 007) / 3. 8. Junior Boys (Dunaj, Bratislava) / 4. 8. Tosiro + Drom + Naiada (Cross Club) / 7. 8. Chad VanGaalen (Strahov 007) / 8. 8. Blond Redhead (LMB) / 9. 8. Sly and Robbie feat.Jr. Reid (LMB) / 16.8. Offspring (Průmyslový Palác) / 16. 8. Cheikh Lo (Palác Akropolis) / 23. 8. NOFX (LMB) / 31. 8. Yellowcard (LMB)
1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:

01. 08. 2011 | 19:17:25
+0 | -0

těšeníčko

Tak to bude lepší než dovolená u móóře-16. Offspring a 23.NOFX
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika