Nový Xmag v prodeji

Nový Xmag v prodeji

15. 02. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
První Xmag letošního roku je tu s DVD Human Traffic. V redakci byl začátek roku hodně hektický a naplno pracovní. Poté, co listopadovým a zimním číslem XMAGu naznačili, že se něco chystá, chtěli únorové číslo udělat už naplno v nové podobě.
Víc jak půl roku jsme vymýšleli, co s XMAGem udělat, jak ho přetvořit a vylepšit. A poslední měsíc jsme se vrhli na realizaci našich představ, kterou v podobě nového XMAGu právě vydáváme. 10 let XMAGu je potřeba otevřít tím opravdu nejlepším, co umíme. Jedno překvapení: součástí XMAGu je od nynějška nový djská příloha PLAY!

DVD a CD k únorovému XMAGu
To nejaktuálnější a nejzajímavější ze světa elektronické taneční hudby posledních dvou měsíců jsme se snažili dostat na 84 stránek XMAGu a 16 stránek PLAY. Je nám ctí, že právě u prvního re:brandovaného čísla vychází na DVD film HUMAN TRAFFIC, který se vedle Trainspottingu a Acid House stal doslova kultem celé taneční generace. Na výbornou dopadly také CD. První je DJ FELIPE PRESENTS TITANIUM & SUPREME ENTERTAINMENT IN THE MIX, složené z autorských skladeb Felipeho a Nicholase Bachera v remixech od lidí jako Samuel L. Session, Johna Selwaye, Danila Vigorita a dalších. Na druhém CD JE NIGHTPHUNK SAMPLER II, zkompilovaný Djem Lucasem. Presentuje se tu to nejzajímavější z českého i evropského deep house soundu současnosti, mezi producenty nechybí SciFiPsi, Rai, Nipp, Braun…

Tolik DVD a CD, teď hurá na samotný XMAG!
Na titulní straně v pořadí už 84 čísla je TIGA, kanadský dj a producent, jehož nové album Sexor docela poblážnilo celý západní svět. Uvnitř s ním najdete článek a exklusivní rozhovor.

Hlavním tématem únorového XMAGu je MNML o novém hudebním stylu, prozatím nazývaném obvykle minimal. Na 6 stránkách si představím kompletní vývoj minimalu historie po současnost a to z úst těch nejpovolanějších: MADGY, JOHNA TEJADY, SCSI-9, TRENTENMÖLLER, VLADISLAVA DELAYE, GABRIELA ANANDY, LOCO DICE, MONOLAKE, ALEPHA, NIPPA, PANMONU, BARBIE IDIJOT, MONOIDA, MILOSHE, LOKTIBRADY…

Dalším zásadním tématem nového XMAGu je diskuze kluberů. Už jsme měli po krk dokola omílaných frází z úst promotérů, djů a dalších osobností. Diskuzi jsme tedy udělali zcela jinak, totiž, pozvali jsme na ní samotné klubery, pro které to vlastně všechno děláme. Tématem je to všechno, co tu u nás existuje jako taneční scéna. Dostavilo se 8 lidí z Prahy, Brna, Kolína a Chrudimi a výsledek opravdu stojí za to. Pro příští číslo si tento nápad dáme znovu, tématem k diskuzi bude velmi kontroverzní styl Schranz. Máš-li zájem být u toho, neváhej a napiš nám.
Třetím zásadním článkem je velký rozhovor s ANTHONY ROTHEREM, který právě před koncem roku vydal ojedinělé DVD a 2CD This Is Electro. Autor dvou alb Svena Vätha a majitel labelů Datapunk a PSI49NET se rozpovídal převážně o jeho poselství, které jeho hudba přináší světu.

V dalších článcích si představíme superbombu z Británie, AUDIOBULLYS, precizního muzikanta JAMIE LIDELLA, druhý díl o holandském drum’n’bassu představí BLACK SUN EMPIRE, MARTYNA a BASSGROUND. Na cesty Tě pozveme do amerického Seattle, kde se na konci roku 2005 konala RBMA a Nanoru byl u toho. Na druhý trip vyrazil Juki do MAKEDONIE. V kratších článcích se podíváme za Kaplickem, Jahcoozi, Above And Beyond a nezapoměli jsme věnovat stránku ani nedávno zesnulému Markovi Spoonovi. Víš, že tu DEEP DISH natáčeli v lednu videoklip? Na exklusivní 4straně přinášíme ty nejzajímavější momentky objektivem Petra ‚Krupíka‘ Krupičky.

V technice startuje nový seriál a software Ableton Live 5, dále tu najdete třeba profil mašinky M-Audio Firewire Audiophile. Specialitou je návštěva ve studiu Conny Planka v německém Heneffu, kde natáčeli takoví velikáni jako Kratwerk, Eurythmics, Ultravox Brian Eno, Can, Die Fantastischen Vier. Samozřejmě nechybí novinky, aktuální informace o dění v rádiích, co nového ve filmu, 6 stránek recenzí DVD a CD, navštívili jsme domácí archív Javase, plus tuny dalších informací, novinek a zajímavostí.

PLAY je úplně nová djská příloha XMAGu. Na (zatím jen) 16 stránkách se pro dje a fanoušky muziky čeká 8 stránek recenzí singlů, techno, house, progressive, drum’n’bass, breakbeat, electronica atd, doplněné o kaleidoskop Josefa Sedloně a sloupek Dje Orbitha. PLAY bude především představovat mladé nadějné talenty, proto je zde 2 strana Demoline, která představí to nejlepší ze studií mladých producentů, druhá dvojstrana je věnována DJ at Work, tedy djským mixům a setům. Prvním českým mladým talentem, který si představíme je DJ Nipp, jeden z těch, o kterých brzy hodně uslyšíme.


Aleš Bleha, Pavel Čejka, Nexis & XMAG team

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika