Britští Hurts se vrací do Lucerny

Britští Hurts se vrací do Lucerny

07. 08. 2011  |  Autor: redakce  |  Komentáře (2)
Když kapela dosáhne takového úspěchu jako angličtí Hurts s 600 000 prodanými alby a 150 koncerty po celém světě ve 40 zemích, tak člověka napadne otázka – kdy se jim to vlastně podařilo? Kdy se z nich staly hvězdy? Odpověď je těžká. Takových momentů totiž v kariéře Hurts bylo už několik.
Byla to cena časopisu NME za Best New Band? Nebo to byl ten moment v Tokiu, kdy předváděli v jednom klubu své písničky muži jménem Jay-Z ? Nebo když hráli pingpong s Nasem? Nebo po gratulacích první dámy Estonska, když vyprodali stadión pro 4000 lidí?

Nebo to byl úspěch jejich desky v zemích, kam anglické hvězdy zas tak často nejezdí? Jejich album 'Happiness' vyšlo v září 2010 a bodovalo v první desítce patnácti zemí. Dostalo platinu v Polsku, Švýcarsku a Německu. V Japonsku jsou úspěšnější než Kings of Leon. A všecho toho dosáhli během jednoho roku od svého prvního koncertu v domovském Manchesteru v kostele sv. Filipa.



"Je to šílené", říká Hutchcraft o jejich neuvěřitelném úspěchu. "Bizarní! Překonalo to nejmíň desetkrát naše očekávání."

V Británii Hurts prodali 150 000 alb a kritiku některých šťouralů, že jsou vlastně takový “boy band” odrážejí s úsměvem. Byly doby, kdy oba byli nezaměstnaní a v hlavě měli velký sen. Bez neuvěřitelného úsilí a vytrvalosti by úspěchu nikdy nedosáhli. Byly doby, kdy hráli písničky pro pár lidí a tenhle mizerný život jako by neměl východisko.

Otázkou zůstává – proč právě Hurts? Sami říkají: “Je to v podstatě nevysvětlitelné. Ale možná lidi oslovuje ta melancholie a smutek, který v našich skladbách slyší. V Německu jsou takové kapely populární. Vezměte si Placebo nebo Depeche Mode.”

“A je taky fantastické, jak oddané máme fanoušky,” říká pyšně Anderson.

“Je to taková pocta síle našich vizí,” pokračuje. “Lidé se s námi chtějí podělit o sen stát se tím, čím chceme být my. Muse mají třeba podobné fanoušky. Lidi, kteří po něčem zoufale touží. A to je dobré.”

Co čeká Hurts v budoucnosti? V podstatě koncerty a turné – v roce 2011 Hurts vystoupí v Belgii, Číně, Rusku, Izraeli, Dubaji, Singapuru i v České republice – již potřetí. Pomýšlejí i na nové album. Nyní je ale jejich prioritou vychutnat si ten úžasný uragán přízně fanoušků a dát jim na koncertech to nejlepší. Dávají jim totiž kromě té úžasné vize i špičkovou hudbu. Vidět Hurts a...? Chtit je vidět zas a zas!

Jedna ZAS příležitost je tu! Hurts se po jarním vyprodaném vystoupení v Lucerna Music Baru vrací 8.října do Lucerny, tentokrát ovšem do jejího velkého sálu.

www.informationhurts.com


Dodal: Michal Rejzek, D smack U Promotion
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

koncert: HURTS

Sobota 8. 10. 2011
Vstup: 720 Kč
Vystupují:
Hurts, Firefox AK
Další informace
2 KOMENTÁŘE
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
Peťa
08. 08. 2011 | 14:50:41
+0 | -0
Na Sázavě to byl ten NEJ hudební zážitek, který jsem si odnesla!!!!

08. 08. 2011 | 14:33:21
+0 | -0
Na Sázavafestu byli skvělí
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika