FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Hrady CZ tento týden na Bouzově

Hrady CZ tento týden na Bouzově
15. 08. 2011   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Hudební festival Hrady CZ se představí 19. a 20. srpna na hradě Bouzově, který díky svému romantickému vzhledu figuroval v mnoha pohádkách a filmech. Festival je pak možné ještě navštívit ve Valticích, kde bude letošní hradní turné ukončeno.
Bouzov jako sedmá zastávka osmitýdenního hradního turné otevře své pomyslné brány
19. srpna v 18 hodin a hodinu nato program zahájí Anděly oceněná kapela Nightwork, jež na festivalu Hrady CZ vystupuje letos zcela poprvé, po ní vystoupí svérázný herec a zpěvák Jiří Schmitzer. Páteční program pak vyvrcholí koncertem představitele nové generace písničkářů Tomáše Kluse.

Chybět nebude tradiční a oblíbený páteční karneval masek, každou masku organizátoři odmění dárkem a v průběhu večera vyhlásí tu nejlepší.

V sobotu 13. srpna se v blízkosti hradu rozezní dvě festivalová pódia, areál bude otevřen od 11 hodin. V rámci hodinových koncertů si návštěvníci festivalu vyslechnou koncerty kapel Divokej Bill, Wohnout, Support Lesbiens nebo Vypsaná Fixa. Kryštof odjedou „hradní turné“ s dvojím programem, večer hrají rockový nářez a na koncertech přes den, mezi které patří i ten na Bouzově, zahrají speciální akustický set. „Na tomto festivalu nás baví hlavně atmosféra. Hraje se tu pro několik tisíc lidí, ale díky historickému kouzlu hradních památek je to pořád takové komorní,“ říká frontman kapely Kryštof Richard Krajčo. Nejen pro děti zahraje kapela Kašpárek v rohlíku, Vladimir 518 v sobotu vystoupí se svým sólovým projektem za doprovodu Terezy Černochové, kapely Sunshine a Skyline zahrají skladby ze svého nového alba, představí se také například Navigators, Plexis a další interpreti.

Richard Krajčo

Po Bouzově se festival přesune do Valtic, kde bude možné 26. a 27. srpna vidět a slyšet například Tata Bojs, Gipsy.cz, Pipes and Pints a další interprety a kapely. Čím se festival liší od ostatních hudebních akcí je fakt, že je v ceně vstupného zahrnutá prohlídka jednotlivých hradů, které nabízejí často i několik prohlídkových tras.

Organizátoři festivalu zajišťují kyvadlovou dopravu z vlakových zastávek, v případě Bouzova se jedná o zastávku Moravičany, odkud lze využít festivalový autobus na místo konání festivalu a zpět. Festival také nabízí zdarma stanovat ve stanovém městečku, festivalová městečka poskytují úschovny kol pro cyklisty a program ve spolupráci s projektem Kolo pro život. Festival Hrady CZ také letos prvně vstoupil do úzké spolupráce s Národním památkovým ústavem, který na jednotlivých festivalech provozuje speciální informační centra. „Festival i Národní památkový ústav si od započaté spolupráce slibují užší a pro návštěvníky zajímavé a atraktivní propojení kultury s kvalitou a exkluzivitou památek ve správě NPÚ,“ uvedl Tomáš Brabec z Národního památkového ústavu. Organizátoři doporučují rezervovat prohlídku hradů předem.

Vstupenky za zvýhodněnou cenu jsou v předprodeji sítě Ticketstream v cenách 200 korun na páteční program a na sobotní program za 400 korun a je možné je zakoupit jako E-tickets i přes internet. Na místě budou lístky stát 250 a 450 korun.

Dodal: Klára Mixová, 4press
MORAVSKÉ HRADY (BOUZOV)

MORAVSKÉ HRADY (BOUZOV)

Pátek 19. 8. 2011 až Sobota 20. 8. 2011
pátek 160 Kč/ sobota 350 Kč na místě 250/450
Vystupují:
Jiří Schmitzer Nightwork Tomáš Klus Divokej Bill Kašpárek v rohlíku Kryštof Mother’s Angels Navigators Plexis Prague Conspiracy Queens of Everything Skyline Sunshine Support Lesbiens Vladimir 518 feat. Tereza Černochová, Dj Mike Trafik Vypsaná Fixa Wohnout
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ FOTKY
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |