"Letní" techno releasy pro červen - ec

"Letní" techno releasy pro červen - ec

22. 08. 2011  |  Autor: stolda  |  Komentáře (1)
Léto si ještě dávalo dlouhý kouř, zatímco někteří producenti využili nepřízně počasí a zapracovali na svých nových či staronových projektech. Rozhodně bylo co poslouchat a valná většina "těch slavnějších" a festivalovějších již tuto produkci otestovala na letních parties.
Paul Kalkbrenner - Icke Wieder icke wieder

I když hvězda Paula Kalkbrennera strmě vylétla až v roce 2008, a to především díky herecké bokovce a soundtracku k filmu Berlin Calling, album Icker Wieder je již jeho sedmým počinem. Icker Wieder není techno albem, ačkoliv by si to autor i jeho fanoušci moc přáli. Tracky jsou žánrově poměrně dosti různorodé, a tak trochu navazují na předešlé filmové album. Dva až tři kousky se vryjí pod kůži velmi rychle, ale na víc, než na místo v živých vystoupení PK zřejmě mít nebudou. Spíše než ukázkou berlínského soundu je album Icke Wieder pomocným můstkem těm, kteří koketují s EDM, ale dosud nedostali pádný argument proč přestoupit na taneční kolej. Tak trochu prvoplánový mainstream.



Mathew Johnson - Learning to Fly jonson

Bez jakéhokoliv pohlédnutí na booklet desky lze odhalit jejího autora. Nezaměnitelný zvuk prozrazuje vancouverského producenta a obrovského hudebního talentu Mathewa Johnsona. Learning to Fly se vymyká zaběhnutým tradicím z legendárního Minusu. Oba nahrané tracky, ačkoliv tvoří na první pohled oddělené styly – original a dub mix, tvoří jakýsi celek 25 minutového minimalového tripu. Téměř by se dalo říci, že by mohla celá deska tvořit polovinu jednoho z Johnsnových live vystoupení. Epický výlet do hlubiny Johnsnovy duše nenechá nikoho na pochybách, že takové pojetí minimal techna přežije i všem odpůrcům navzdory.



Perc - Wicker and Steel - Perc Traxperc

Velmi démonickým produktem je Wicker and Steel od dalšího současného talentu techno scény. Mix birminghamského industriálního a berlínského undergroundového zvuku okořeněný raným britským hardcorem vyšperkovaný scénickými, továrními nebo hororovými zvuky, má za výsledek komplexní album, které odráží přesné podání Percova techna. Album podporované současnými techno vůdci CLR, Drumcode nebo Electric Deluxe dokazuje, kdo za čas převezme kormidlo a bude udávat směr. Pokud tak nečiní již nyní. Na poslech celého alba je potřeba se mít na pozoru a být ve správném rozpoložení, výsledek velmi temného poslechu může mít neblahé následky.



Marcel Fengler - Thwack Remixes fengler

Před více než rokem vydal Marcel Fengler svou jedinou desku mimo domácí label Ostgut Ton a v letošním červenci se jí dostalo remixového znovuzrození. Do úprav se pustili samotný šéf labelu Luke Slater aka Planetary Assault System, Norman Nodge a Mike Parker. První a poslední z jmenovaných vytvořili tracky, typologicky směřující k djským nástrojům. Přičemž Parkerův remix si více pohrává s atmosférou a úprava Normana Nodge sází spíše na hutný beat. Luke Slater se nejvíce přiblížil typickému zvuku residenta Berghainu a lze od něj očekávat podobný úspěch jako sklidil originální kousek.



Patric Baumel - Mike Tyson baumel

Přední amsterdamský klub nechal pod svou záštitou vydat Patrica Baumela, autora populárního tracku Roar, novou desku nazvanou charakteristicky Mike Tyson. Tvrdý direkt dostane posluchač na výkonném sound systému při poslechu original mixu Mike Tysona. Z rukopisu Baumela lze vyčíst pozůstatky chrčení úspěšného předchůdce, nicméně originalitu nelze Tysonovi upřít. V remixu Maxe Coopera obohaceném o velkou dávku magických psy-tech zvuků vyzařuje melancholická nálada téměř chill-outového ladění. Třetí track alba The Threat obsahuje velmi typickou plíživou bassovou linku, rytmický zvuk virblu a syntetizátoru a nepravidelné vstupy agresivního vrčení. Celá deska je ovšem výrazným počinem, takže se snadno a rychle dostane pod kůži či podvědomí.



Terence Fixmer - The Night fixmer

Terence Fixmer je záruka. Záruka aktuálního propracovaného temného industriálního zvuku. Tentokrát na Tigově labelu Turbo. Track The Night zní díky výrazné basové lince a doplňujícím drsným a chraptivým grungy samplům přesně jako jeho dřívější produkce na Electric Deluxe. Naopak Minusový Marc Hole dává remixu The Night svůj, resp. Minusový rukopis. Důraz klade na zvuky perkusí a posouvá tím remix spíše k uhlazenějšímu pochodovému hávu. Typické minimalové motivy nakonec nahrazují syrový zvuk originálu a zapadá tak do tradiční Minusové škatulky. Další dva tracky B-strany Kiss of Death a Deeper in the Night ukázují jak dokáže Fixmere pracovat se svou vizí moderního techna. Pípání, klapání, kuňkání to vše dokáže zavrstvit do drsného základu, tak aby výsledek nesklouzl do minimalové pózy a udržel si status industriálního, temného, drsného zvuku.



Sigha - Politics of Dying


Cosmin TRG - Fizic / De Dans


Sigha - Sigha EP


Speedy J - Shoegaze EP


Ex-Pylon - Hammerfest


Paul Ritch, Handycraft, Okain - Fils du 9


Mark Broom and James Ruskin - Night Nurse EP
1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
lukas
24. 08. 2011 | 01:18:34
+0 | -0
massakr skladby
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika