Radůza se s kapelou po roce vrací do KC Vltavská

Radůza se s kapelou po roce vrací do KC Vltavská

23. 08. 2011  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Zpěvačku a multiinstrumentalistku Radůzu doprovodí na koncertě, který proběhne 29. září od 20 hodin v KC Vltavská, kytarista Peter Binder, bubeník Miloš Dvořáček, a basista Jan Jakubec.
Fanoušci si tak budou moci vychutnat barvitější podání písní, které znají ze sólových vystoupení Radůzy. Ten, kdo ji ještě naživo nezažil doprovázet svůj zpěv hrou na piano, neměl by na tomto koncertě chybět.

Radůza začínala s převážně bluesově zabarveným repertoárem na ulici, kde ji v roce 1993 objevila zpěvačka Zuzana Navarová. Její hudba vychází částečně z chansonu, ale největší díl inspirace čerpá Radůza z folklóru a nálady městských odrhovaček, které v jejím syrovém podání nabízejí nečekané hudební i textařské obraty. Řadí se tak k nejmladší generaci české alternativní scény, která sklízí úspěchy nejen na domácích pódiích, ale i v zahraničí.

Radůza spolupracovala s mnoha českými umělci, mezi nimi například skupinou Nerez, s Michalem Pavlíčkem a skupinou Abraxas, se skupinou Jablkoň, vystupovala také v rámci Cabaretu Václava Koubka v Jazzclubu Železná. Je autorkou scénické hudby k mnoha divadelním představením, například představení Století touhy (Divadlo Archa), Tři sestry (Dejvické divadlo) či Romeo a Jana (Divadlo v Řeznické). Jako host se Radůza účastnila natáčení několika desek (brněnská skupina Cymbelín, Jablkoň a dalších. Hrála jako předskokanka hvězdy Suzanne Vegy či Mikea Oldfielda.

V roce 2003 dostala Radůza tři zlaté Anděly a zároveň získala zlatou desku za své album „… při mně stůj“, v roce 2004 získala také ocenění v anketě Český slavík jako skokan roku. Radůza vydala celkem osm alb, která jsou obecně velmi vřele přijímána jak kritikou, tak i širokým obecenstvem. Její zatím poslední album „Miluju vás“ z roku 2010 se drželo 5 týdnů v čele hitparády IFPI.

www.raduza.cz

Dodal: Václav Votruba, KC Vltavská
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

koncert: RADŮZA

Čtvrtek 29. 9. 2011
Vstup: 300/350 Kč
Vystupují:
Radůza
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika