Loutka – klasik s vytříbeným vkusem

Loutka – klasik s vytříbeným vkusem

30. 08. 2011  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
V pátek 16. září 2011 vystoupí dj Loutka, jako jeden z headlinerů, na party Magnett Show. Ta proběhne v brněnském klubu Favál a připraveny pro vás budou dvě stage v čele s Trávou a také s už zmíněným Loutkou. Pojďme se letmo ohlédnout do historie a připomenout si začátky i následnou kariéru tohoto dje, který bezesporu patří mezi žijící legendy české houseové scény.
DJ Loutka

Prakticky se nenajde nikdo, kdo by měl něco společného s klubovým prostředím taneční hudby v Česku a zároveň neznal jméno DJ Loutka. Většina posluchačů ho má spojeného s ranou érou taneční hudby, která se u nás v klubech začala pozvolna rozvíjet po roce 1990.

Loutkovi začátky pak spadají do roku 1991, kdy si společně s přáteli uspořádali akci v tehdejším klubu Meloun. Na té se objevilo i několik Belgičanů, kteří s sebou přinesli gramofony a kolekci zahraničních vinylů. Zhruba tam někde se zrodil první impuls, který přivedl Loutku k djskému řemeslu.

loutka

Bohužel to ještě nějakou dobu trvalo, než se mohl Loutka ukázat v plném světle. V těch letech to měla house music těžké a jakákoli snaha většinou ztroskotala na naprostém nepochopení majitelů klubů. I přesto se situace pomalu zlepšovala a v roce 1993 získává Loutka rezidentní noc v Radosti FX a navíc spoluzakládá agenturu Roxydust.

Obrovský přelom v Loutkově djské kariéře pak nastal roku 1994, kdy přišla nabídka na vystoupení v holandském klubu Roxy. To byl první velký zářez. Tím druhým byl vznik legendární pražské taneční noci Shake v pražském klubu Roxy, na které vystupoval společně s DJ Trávou a zvali si na ní zahraniční hosty.

V následujících letech měl Loutka vícero rezidentních nocí v pražských klubech (Mecca, Radost FX, Roxy a další), organizoval Shake a zároveň vystupupoval v mnoha holandských klubech, jakou jsou např. Chemistry, Mazzo, Roxy a Paradiso. Zároveň přičichl k vlastní produkci a dva tracky nazvané Second a Third vydal u renomovaného vydavatelství Beeswax Recordings, kdy se na remixech tracku Second podíleli i věhlasní Silicone Soul. Dalším producentským počinem je i dobře známá skladba Milky Way.

Neméně úctyhodný je i seznam umělců, po jejichž boku už měl Loutka tu čest vystupovat. Jmenovitě to jsou např. Josh Wink, Darren Emerson, Silicone Soul, DJ Sneak, Westbam, Bushwacka, Terry Francis, Jost Van Belen, Eddie Amador, Jazzanova, Mr. C, Junior Sanchez a mnoho dalších.

Těšíme se na vás v pátek 16. září 2011 v brněnském klubu Favál na party Magnett Show, kde budete mít šanci poslechnout si DJ Loutku naživo. Pokud máte zájem ochutnat některý z jeho setů, využijte níže uvedené odkazy.

DJ Loutka - Live Mix at Club Mecca (20.08.2004)

DJ Loutka - Dance Extravaganza (11.02.2003)

Dodal: Martin Pop
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

MAGNETT SHOW

Pátek 16. 9. 2011
Vstup: 99 Kč (Facebook událost, ISIC), 120 Kč (do 22:00), 150 Kč (po 22:00)
Vystupují:
Tráva, Loutka, Chris Böhm aka LJ Doxster, Martin Pop, KrTTek, Nois, W.I.R.E. live, Scarpo, Diagonal, Ziida
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika