Švédští Moonlit Sailor v Chapeau

Švédští Moonlit Sailor v Chapeau

05. 09. 2011  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Hudební weby někdy píší o švédských Moonlit Sailor jako o světlu na konci post-rockového tunelu. Ne že by v tomhle žánru přinášeli revoluci, ale v převaze ponurosti a osudovosti jsou výjimeční svým lehkým soundem a optimistickými melodiemi proplétajících se kytar.
V červenci Moonlit Sailor odjeli (pro indie kapely dost netradiční) turné po klubech v Číně. Ke konci navazující evropské šňůry se podívají i do Česka. Švédská post-rocková mašina tedy bude v Chapeau Rouge pěkně promazaná a představí nové album Colors In Stereo, které vydala u prestižního indie-labelu Deep Elm Records.



Stálice pražské indie-scény UFAJR vystoupí po roce zřejmě opět se zpěvákem, jenž se vrátil z Erasmu posílen znalostmi portugalštiny (kteroužto mimochodem kapela v jedné skladbě používá v podobě textu Fernanda Pessoy). Během absence zpěváka vystupovali Ufajr instrumentálně a vytvořili si nový repertoár, který vydají na EP u českého labelu Landmine Alert. Stále prý platí, že „filosofií kapely je udržovat rovnováhu mezi přístupnou hudbou a strašným bordelem.“



Radare by si rozhodně neměli nechat ujít posluchači temnější „stimulácké“ alternativy a milovníci avantgardních kapel jako Kayo Dot. Skupina z německého Wiesbadenu krouží někde nad tekutými hranicemi ambientního jazzu, ponuré hudby á la Neurosis/Earth a post-rocku.

Temné melodické proudy, dynamická rytmika postupující od rozvláčných groovů k největším zvířeckostem, ale taky třeba skvěle využitý trombón (který jinak umí být jako nástroj dosti otravný). Z těhle prvků skládají Radare uhrančivou koncertní náladu, kterou předvedou 12. zaří poprvé v Česku.



Jejich loňské album Earthlinked sklidilo nadšené recenze. „Na domácí tvrdé rockové scéně se zase jednou narodila deska, na kterou se bude i po letech vzpomínat bez milosrdného pousmání,“ poznamenal výstižně Rock And Pop. Ostatní se shodují, že FDK jsou jednou z mála českých kapel, které má díky hutnosti a přesvědčivosti smysl srovnávat se zahraničními skupinami jako Isis či Cult Of Luna. Oproti svým začátkům FDK propracovali kompozice a ubrali growlingu. Budou tak více než zajímavým supportem.



Dodal: Jarka Beranová, Chapeau Rouge
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

BARRIO LATINO

Čtvrtek 8. 9. 2011
Vystupují:
El Patron (mex) & El Tico (cr) LIVE CONCERT: MOONLIT SAILOR (swe) + Ufajr
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika