4lyn a Julia na Free mondays

4lyn a Julia na Free mondays

22. 02. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Další Free Mondays in Abaton se ponese v duchu ostrých kytar a pořádného rockandrollu! Do Abatonu zamíří dvě evropské rockové hvězdy, 4lyn a Julia, které vyprodávají velké koncertní haly a jejichž desky i koncerty kritici opěvují pro jejich profesionalitu a neotřelost.
Přijďte si i vy užít pořádnou decibelovou nakládačku do klubu, který má jako jediný v Praze zvuk ostrý jako břitva bez soundlimitu. Navíc po koncertě můžete křepčit až do brzkých ranních hodin spolu s DJ Drahotou a jeho hosty. Kdy? V pondělí 27.února od osmi večer, samozřejmě zadarmo!

4Lyn - Německá skupina 4Lyn se dostala do povědomí nu-metalových příznivců v roce 2000, kdy předskakovali americké kapele Papa Roach na jejich tour. Za poslední roky však absolvovali několik svých úspěšných tour při nichž v sousedním Německu vyprodávali velké haly a díky několika jejich hraní v česku i zde mají velkou řadu svých příznivců. Jejich show bývají bezprostřední ale maximálně profesionální. Kvartet ve složení Ron "Braz" Clauss (zpěv), René "Russo" Knupper (kytary), Björn "Biggdee" Düssler (basa) a Sascha "Chino" Carrilho (bicí) se již svou první debutovou deskou se dostal do evropských hitparád. 4lyn je v dnešní době podle zahraničních materiálů nejúspěšnější nu-metalová skupina v Evropě. Pokud vynecháme Linkin Park, kteří se stylizují spíše do role popových hvězd, pak 4lyn by právem mohli vládnout této hudební kategorii. To, že nejde jen o nafouknutou bublinu, ilustruje fakt, že má skupina již 6 profesionálních videoklipů okupujících MTV a Vivu a podíl na soundtracku k filmu xXx. Svou poslední deskou Take It As A Compliment předložili všem pochybovačům důkaz, že rozhodně nejsou provinční, umělou, nenápaditou partičkou. Naopak, pokud by měl nu-metal najít cestu zpět na výsluní, chlapci z Hamburku by mohli být tou správnou volbou.


Julia - Hokejoví příznivci si možná vzpomenou na oficiální hymnu loňského hokejového mistrovství světa ve Vídni Beautiful. Odtud také pochází tato rocková kapela, která je ve své domovině velmi populární a na koncertech hojně navštěvovaná. Kapela byla založena v roce 2000 v rakouském hlavním městě Vídni a hraje ve složení Koma- zpěv,Karl Mayr - kytara,Alex Schell - basa a Alex Schuster - bicí.Do dnešního dne odehráli více než 300 koncertů v Rakousku, Německu, Švýcarsku, Itálii a dalších zemích včetně ČR, kde byli k vidění naposledy na loňském ročníku Love Planet. Kromě toho stihli nahrát a vydat dvě EP (Antidepression/Aircondition v roce 2001, Put to sleep v roce 2002) a následně debutové album Songs about decay (2004), jejich skladby vyšly na několika samplerech (např. Air and Style 02) a k tomu stihli složit a natočit hudbu ke krátkému filmu Nachtmusik s Katjou Riemann v hlavní roli.

Přestože kariéra skupiny je zatím krátká, jejich úspěch je naprosto zřejmý. Masivní rotace na rádio FM4 (nejposlouchanější alternativní stanice v Rakousku a jižním Německu) jejich singlů "Perfect" (5 týdnů v Top 20), "Estelle" and "Beautifull" jim pomohl k vydání jejich debutu Songs About Decay (mokey/BMG) v Rakousku v lednu 2004. Ještě na podzim téhož roku deska vychází i v Německu a Švýcarsku. 10.února 2006 vychází jejich nové album Sunrise u labelu monkey music/universal.

Všem, kteří se zajímají o nabuzené a talentované kapely má Julia co nabídnout. Soustředěný a bezchybný výkon naživo, energická show, to vše propojené s talentem a skladatelským know-how - mix díky kterému má Julia opravdu co nabídnout!


Více informací naleznete na www.4lyn.de a www.julia.co.at .


0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika