Laurent Garnier: Umělec v pohybu

Laurent Garnier: Umělec v pohybu

18. 09. 2011  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Laurent Garnier produkuje Planet Dance na 25 let, je jedním z průkopníků djs taneční scény na celém světě. Na začátku roku 2011 je jako jediný Francouz mezi třicetipěti mezinárodními djs, v užším výběru pro "nejlepší dj všech dob". Má za sebou autentické zkušenosti z euforie dob Acid House v Manchesteru, nočního života v Paříži, velkých mezinárodních festivalů, nejlepších planetárních klubů…
Mnohostranný umělec s obrovskou energií jehož vliv na hudební scénu, je dalekosáhlý. Objevitel starých a nových zvuků, s úžasně bohatou hudební kulturou. Je schopen sladit zvuky z celého světa, současné trendy i hudbu příští generace. Jeho neuvěřitelné tracky eklekticky vstřebávají Techno z Detroitu, směsi a náznaky Jazzu, Disco, House, african groove, Jungle i Dubstep basslines. Ve všem však cítíme neustálou snahu o výběr nových zvuků a rozvoj nových trendů.

Logicky je také skladatel filmové, televizní a divadelní hudby. Laurent Garnier mj. složil hudbu pro současný tanec, pro choreografy Angelina Preljocaje a Marie-Claude Pietragalla. Během léta roku 2010 Laurent Garnier pracoval podruhé s Angelinem Preljocajem skládat hudbu k baletu „Suivront Mille ans de calme“. ( Balet Angelina Preljocaja „Sněhurka“ uvedlo s obrovským úspěchem mj. i Národní divadlo v Praze na své hlavní scéně v listopadu 2008).

garnier
Podívejte se na fotky z koncertu Laurenta Garniera v Praze v r. 2009

Založil vlastní Webradio, které vysílá ve dne i v noci. A jako by toho nebylo dost, v posledních dvou letech představuje svůj vlastní týdenní rozhlasový pořad, který je v současnosti vysílán ve Francii, Belgii, Švýcarsku a Mali.

Laurent Garnier je umělec v pohybu. Je neúnavný ve svém nadšení a je plný nových nápadů a projektů. Stejně tak jako jeho nároky na DJ-ing. Jeho velké hity přispěly k explozi taneční hudby ve Francii, vydláždil cestu pro řadu dalších. Všechny jeho projekty jsou úžasně inspirativní zážitky, které mají osobní dopad nejen na něj jako na hudebníka ale i jako lidské bytosti. Jeho kariéra je založena na odhodlání a nadšení. Laurentu Garnierovi se podařilo dosáhnout jeho dětský sen: sdílení nejlepší hudby s jinými lidmi. A kousek po kousku, DJ Laurent Garnier se vyvinul v dokonalého tvůrce, hudebníka, jehož schopnosti jsou všeobecně uznávány. Stejně jako jeho smysl pro bezprostřednost a potřeby pro improvizaci.

garnier

Je nám ctí, že Laurent Garnier přijal naši nabídku k uvedení jeho nového projektu LBS a jeho pražské premiéry v Lucerna Music Baru. LBS koncept - Live Booth Session byl zahájen na podzim roku 2010. Koncept se v živé podobě skládá ze tří lidí: Laurent Garnier (DJ a machines ), Benjamin Rippert (klávesy) a Scan X (machines). Nabízí novou platformu pro vyjádření a improvizace, hraní techna, Jazzu, House, Dubu, breakbeatu a dubstepu. Experimentální živý hudební projekt využívá organických i elektronických zdrojů, s flexibilitou DJ a intenzitou živého vystoupení. Speciálně vytvořené tak, aby odpovídal horečné atmosféře klbu. A LBS hodlá taneční parket přivézt do šílenství v svém 4hodinovém non-stop maratonu. Je to nový způsob, jak se Laurent Garnier vrací na taneční parket... Ve stejném duchu - vzájemně si předávat… V úzkém fyzickém a emocionálním kontaktu s tanečním parketem… Jako vždy… To je příběh jeho života.

Soutěž o vstupy na Laurenta Garniera

O co hrajeme:
5 vstupů

Otázka: Jak se jmenuje radio Laurenta Garniera, které před lety založil?

Váš tip:
Artradio
Webradio
Garnier radio


Jméno:


Příjmení:


Email:




Soutěž bude vyhodnocena 22. 9. 2011

www.laurentgarnier.com

Dodal: Jaroslav Rauser
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI
Vystupují:
Laurent Garnier, Scan X, Benjamin Rippert
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika