Ana Popovic v Praze představí nové album

Ana Popovic v Praze představí nové album

26. 09. 2011  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
V Lucerna Music Baru vystoupí 6.října jedna z nejlepších současných bluesových muzikantek, po celém světě respektovaná a obdivovaná, Ana Popovic ze Srbska. Fanoušci se mohou těšit na písničky ze zcela nového alba Unconditional, které vyšlo v srpnu u renomovaného labelu Electro Groove Records.
Nahrávka vznikla ve slavném studiu Piety Street recording v New Orleans. Album produkovala Ana ve spolupráci s Johnem Porterem (ocenění Grammy). „Nahrávala jsem již dříve v úžasných městech, jako je Memphis a Los Angeles, ale vždycky jsem snila o nahrávání v New Orleans. Ve městě s tak bohatou hudební historií.“, svěřuje se Ana Popovic a dodává: „Ve městě jsem strávila 3 měsíce a byla jsem nadšená jeho duchem, atmosférou a v neposlední řadě pohostinností místních lidí. To vše ovlivnilo nahrávání desky Unconditional“.

Ana Popovic se do Čech vrací po 8 letech, když naposledy vystupovala v roce 2003 v rámci festivalu Blues v lese v Řevnicích. Koncert se koná pod hlavičkou Mezinárodního víkendu žen.



Srbská kráska s bluesovou duší a čerstvá držitelka ceny "Nejlepší zahraniční umělec" od British Blues Awards 2010 (společně s B.B.Kingem a Joem Bonamassou !), vystoupí se svou kapelou 6.října v Lucerna Music Baru! Těšte se na skvělé elektrické blues říznuté jazzem a dalšími žánry.

Své první album vydala ve dvaadvaceti, až poté studovala jazzovou kytaru na konzervatoři v Holandsku, do konce minulého století se jí podařilo etablovat na holandských a německých pódiích. Letos pronikla na pódia Spojených států amerických, což jest, jak známo, předpokladem ke globálnímu úspěchu. A ten se dostavil: v podobě vyprodaných koncertů, vydávaných a prodávaných CD a DVD nebo celé řady mezinárodních ocenění. Z nich uveďme alespoň poslední: v roce 2010 byla nominována – společně s B.B.Kingem a Joe Bonamassou – British Blues Awards na cenu v kategorii „nejlepší zámořský umělec“. A tak vešla tato Jihoevropanka do společnosti jak zmíněných muzikantů, tak Erica Claptona, Petera Greena, Jeffa Becka nebo Jimmyho Page. Ana nahrávala s takovými velikány jako jsou Eric Burdon, Walter Trout, Popa Chubby aj. Na pódiu si v zahrála například s Buddy Guyem a Jonny Langem.

Dodal: Jan Kratochvil , Liver Music
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika