Empire Strikes Back 2

Empire Strikes Back 2

23. 02. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Druhé pokračování klubové noci Empire Strikes Back, která v pražském Roxy představuje to nejlepší, co může anglická hiphopová scéna nabídnout, proběhne už tento pátek.
JEHST - Tento mladý anglán, původem ze severu, nyní sídlící v Londýně, začal svou kariéru jako graffiti writer, ale brzy do svého arzenálu přidal i MCing a produkci. Po setkání s Evil Edem pomáhal rozjet label YNR Records (Young ‘n’ Restless), kde vydal jako první desku své debut EP “Premonitions“. A dávat o sobě vědět nepřestával ani nadále - jel s Braintaxem na turné Travel Show, stejně jako měl hostovačky na deskách lidí jako Task Force, Braintax nebo Universal Soldiers a stal se i součástí projektu Champions Of Nature společně s MC’s jako Lewis Parker, Supa T, Profound, Apollo a AM.

Následně se přesouvá pod křídla nejfejmovějšího britského hiphopového labelu Low Life Records, kde je jeho prvním počinem deska “High Plains Drifter“ z roku ‘01, jenž se obratem stala klasikou a naznačila, co od něj můžeme čekat. V roce ’02 s dalším klasickým singlem “Return Of The Drifter / PeopleUnder The Weather“ myslel už Jehst i na majitele CD přehrávačů a na CD nazvané také “Return Of The Drifter“ posbíral všechny své dosavadní vinylové poklady (“City Of Industry“, “Bluebells“, “1979“, “The Trilogy“, “Alcoholic Auther“, “Staircase To Stage“ feat J-Zone, atd).

Jeho první album – “Falling Down“ vyšlo v roce ’03 a obsahovalo vedle jeho vlastní beatů i výjimečnou produkci od lidí jako Lewis Parker, LG a Cee Why a na mikrofonu J.Starovi sekundovala top jména britského hiphopu - Asaviour, Sundragon AKA Super T a Usmaan. LP “Falling Down“ bylo označováno jako jedno z nejlepších hiphopových alb, které kdy v Anglii vyšly a při následném turné Jehst spolu s Asaviourem a DJ IQ objel celé ostrovy několikrát dokola.

Do následného mlčení pak najednou jako blesk z čistého nebe přichází koncem minulého roku deska nová, jak krátká, tak nabitá. Jmenuje se “Nuke Proof Suit“ a Jehst, který už v minulosti dvakrát koncertně exceloval i v Čechách (jednou na Hip Hop Kempu a jednou na Semtex Culture Brno) na ní dokazuje, že s časem nic neztratil z toho, co ho odlišovalo od zbytku – výborné rýmy a nařachlé beaty.

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika