V pořadu Radia 1 se představí Red Snapper

V pořadu Radia 1 se představí Red Snapper

09. 10. 2011  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
V úterý 11. října ve 22:00 odvysílá Radio 1 záznam vystoupení Red Snapper. Britská trojice se domácímu publiku představila v lednu roku 2008 v Paláci Akropolis v rámci koncertní série Music Infinity. Po šestileté přestávce se tehdy v kapele znovu sešli její zakládající členové Ali Friend (basa), David Ayers (kytara) a Rich Thair (bicí), kteří společně tvořili jednu z nejpopulárnějších anglických formací 90. let.
Neortodoxní pojetí jazzu zasahující do funku, hip hopu či taneční hudby získalo Red Snapper pověst koncertní senzace a v éře samplování byly jejich živé koncerty na klubové scéně velkým unikátem. Anglické trio Red Snapper začalo svoji pouť v roce 1993. Na svoji dobu neobvyklé míchání elektronických a akustických nástrojů a živelné koncerty získaly kapele již v počátcích přízeň fanoušků i hudebních kritiků.

Rané singly posbírala v roce 1995 deska Reeled And Skinned a o rok později už Red Snapper vydávají svůj dlouhohrající debut Prince Blimey. Album Making Bones z roku 1999, kterému dominují energické skladby provázené rapperem MC Detem z jungleové scény, je patrně vrcholem jejich tvorby. Třetí album Our Aim Is To Satisfy z prvního roku nového milénia shrnuje všechny stylové výboje, kterými si Red Snapper prošli a dominuje jí breakbeatová formulka. Byl to bohužel na dlouhou dobu poslední studiový počin kapely, protože v roce 2002 Red Snapper oznamují ukončení činnosti.

V roce 2008 se kapela znovu dává dohromady a letos vychází nové album Key, na kterém Red Snapper pracovali dva roky. Na aktuální desce původní trojici nově doplňují jazzový saxofonista Tom Challenger a vokalisté Gavin Clarke a Eliza Carthy.

Webové stránky Red Snapper: http://www.redsnapperofficial.com/

Dodal: Klára Vlková, Radio 1
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika