Rome: Objev neofolkové scény v Chapeau

Rome: Objev neofolkové scény v Chapeau

11. 10. 2011  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Již tuto sobotu 15. října proběhne v pražském klubu Chapeau rouge koncert současných objevů a hvězd neofolkové a akustické scény – Rome (lux), The Stranger’s Diary (sk) a Marka Prchala. To vše v nově zrekonstruovaném a znovu otevřeném Underground patře.
ROME (LUX)
Největší současná hvězda neofolkového nebe. Lucemburčan Jerome Reuter spojuje v hudbě Rome rockovou melodiku Nicka Cavea a Leonarda Cohena s estetikou kapel a projektů, které hluboce zajímá historie evropského kontinentu posledních dvou století. V příbězích až s filosofickým přesahem, najdeme bolavá období fašistického Španělska, Beneluxu nebo niterné pocity ze současné pozice Evropy, ověnčené názory Bertolta Brechta, Pabla Nerudy, HM Enzensbergera nebo Gustava Landauera. Silnou pozici si Rome vybudoval už prvními deskami na legendární labelu Cold Meat Industry, postupem času ale elektroniky v jeho skladbách ubývá a v současné době až na nezbytné neofolkové recitativy z historických análů, je hudba Rome čistě akustickou záležitostí. V letošním roce vydává ambiciózní trojalbum "Die Aesthetik Der Herrschaftsfreiheit" u současného renomovaného vydavatele Trisol a s ním přijíždí na exkluzivní koncert v plné, tedy pětičlenné sestavě na současném vrcholu popularity a tvůrčích sil.

THE STRANGER'S DIARY (SK)
Jako předkapela se představí v pražské premiéře slovenská skupina The Stranger's Diary, kteří se podobně jako Rome v poslední době pohybuje v mysteriózně akustických vodách. Alternativní hudební projekt kytaristy a skladatele „Strangera“ – Milana Petkaniče ze Slovenska (Nové Mesto nad Váhom) charakterizuje svůj styl jako černý romantismus (black romantic). Zpočátku hráli hudbu, která se nachází někde mezi Joy Division a Dead Can Dance, což je opravdu široká paleta temné hudby v elektrifikovaném podání, v současné době se pětice prezentuje převážně jako unplugged těleso. Kromě vlastní tvorby, což je jejich prvořadý cíl, rádi hrají na svých koncertech také coververze písní od interpretů, kteří jsou pro ně trvalou inspirací, jako například Joy Division, Bel Canto, Siouxsie & The Banshees, This Mortal Coil, Julee Cruise a dalších.

MAREK PRCHAL
A do třetice všeho dobrého, máme pro vás i třetí akustický špíček, kterým je akustický blok EBM hitů v nezaměnitelném podání Marka Prchala a doprovodu. Marek je kreativní persona. Výrazná osobnost domácí reklamní scény (idea maker řady významných kampaní, ale i vtipný glosátor na Mediář.cz), buddhista, ale hlavně dlouholetý fanoušek tvrdé elektroniky. Jeho blok tvrdě elektronických předělávek má vtip a nadhled. Ideální oddych mezi dvěma vážnými porcemi akustické muziky.

www.sanctuary.cz/rome

Dodal: Jarka Beranová, Chapeau Rouge
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

koncert: ROME (L)

Sobota 15. 10. 2011
Vystupují:
Rome (l) + The Stranger’s Diary (sk) + Marek Prchal
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika