Fritz Kalkbrenner na listopadové Flow

Fritz Kalkbrenner na listopadové Flow

10. 10. 2011  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Listopadové pokračování pravidelné noci Flow tentokrát nabídne opravdovou lahůdku. 19. listopadu do pražské Roxy zavítá bratr slavného Paula, německý dj a producent Fritz Kalkbrenner.
Mládí Fritze Kalkbrennera vypadá šedivá betonová pohádka. Vyrůstat v berlínské čtvrti Lichtenberg uprostřed devadesátých let, nebylo nic lehkého. Mezi všudypřítomnými paneláky, jste neměli moc možností a Fritz sám říká, že kromě poflakování po sídlišti byla největším zájmem mladých hudba. Zaměřil se tedy na sbírání hip hopových vinylů, za což si však vysloužil posměch od svého staršího bratra a společného kamaráda. Těmi nebyli nikdo menší, než Paul Kalkbrenner a Sascha Funke. Tyto dvě postavy hrály zcela zásadní roli při utváření Fritzova fenoménu a v roce ´97 se jim podařilo protáhnout tehdy šestnáctiletého hiphopera na party do legendárního berlínského klubu Suicide Circus.



Tento zlomový okamžik způsobil, že mladý Fritz se bezhlavě zamiloval do rytmů tech-house music. Netrvalo dlouho a už jsme ho mohli pravidelně slyšet v berlínských klubech jako WMF, Discount, Tresor a nebo Matrix. Láska k muzice logicky vyústila v první pokusy o vlastní produkci na Paulových starších mašinkách a zlepšování svého pěveckého projevu. V té době dával Sascha Funke dohromady své debutové album ´Bravo´ a Fritzův vokál se objevil na prvním singlu, "Forms and Shapes", který se stal undergroundovým summer hitem roku 2003. Fritzova hvězda stoupala po klubovém nebi strmě vzhůru, až dorazila k dalšímu průlomovému bodu.



V roce 2008 si spolu s bratrem zahrál v dnes již kultovním snímku Berlin Calling, ze kterého vyčníval kromě tématu také vynikající soundtrack, na němž můžeme nalézt hymnu roku 2008, kolaboraci obou Fritze a Paula, „Sky and Sand“. V současné době je Fritz podepsán pod nezávislým berlínským labelem Suol, kde mu loni vyšla studiová deska „Here Today, Gone Tomorrow“.

Už 19. listopadu budeš mít jedinečnou možnost vidět tuhle megahvězdu naživo na další ze série FLOW parties. O skvělý support se samozřejmě postarají residenti Roman Rai a Fatty M.

www.fritzkalkbrenner.de/


Dodal: Milan Říha, Roxy
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

FLOW WITH FRITZ KALKBRENNER

Sobota 19. 11. 2011
Vystupují:
Fritz Kalkbrenner, Roman Rai, Fatty M
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika