Xindl X vydává novou desku a vyráží na turné

Xindl X vydává novou desku a vyráží na turné

11. 10. 2011  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Po třech letech na scéně se Xindl X. vrací tam, kde začínal. Na svém podzimním akustickém turné F**k & Country Tour se fanouškům představí jako folkový písničkář. A chystá se je přesvědčit, že „F**k není sprostý slovo.“
Po letním festivalovém maratonu zvolňuje Xindl X. tempo, a to doslova. Na scénu se novodobý písničkář, který z folku udělal pop music, vrací tak, jak ho folkový svět stvořil – s kytarou a osobitými texty. Fanoušci se mohou těšit na staronové aranže svých oblíbených písní i novinky z připravovaného čtvrtého alba. Dvouhodinový program divadelního akustického turné F**k & Country Tour je příslibem mnoha neznámých a jediné známé. Beze změny zůstává složení kapely, jež Xindla X. na pódiu doprovází již více než rok. Nicméně ani Dalibor Cidlinský junior, Jan Cidlinský, David Landštof a Josef Štěpánek neudělají Xindlovi v „osadě“ ostudu.

xindl x

"Všichni z kapely máme folkové, countryové či bluegrasové kořeny, takže se těšíme, jak naši oblíbenou dřevní muziku spojíme s moderním popovým písničkářstvím. Každý z kluků hraje na několik nástrojů, což chceme využít a během akustických koncertů jich vystřídáme co nejvíc. Tak můžete očekávat hodně pestrý a rozmanitý hudební zážitek. Věřím, že kamarádům z osady dokážeme, že co se hraje v rádiu, se dá hrát i u táboráku. A ostatní přesvědčíme, že f**k není sprosté slovo,“ říká Xindl X. Zda byl dostatečně přesvědčivý, se ukáže 16. listopadu na Hudebních cenách Óčka 2011, kde bude hájit čest novodobých písničkářů v kategorii Zpěvák roku.

Současně s podzimním F**k & Country Tour 2011 vychází také nové album Xpívánky. Na dvou CD představí zpěvák všech sedmadvacet písní z předchozích desek Návod ke čtení manuálu a Praxe relativity, nahraných tak, jak vznikly – s akustickou kytarou. A pro ty, kteří si budou chtít zabrnkat Lásku v housce nebo Chemii spolu s Xindlem X., je připraven Xpěvník, ve kterém najdou všechny písně rozepsané v notách a akordech. CD Xpívánky vydává Championship Music a v prodeji je od 1. října 2011 za doporučenou cenu 249 korun. Xpěvník se na pultech objeví o měsíc později a ke koupi bude buď samostatně za 249 korun, nebo v limitované edici s dvojalbem za 499 korun.


Dodal: Eva Albrechtová
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

XINDL X - F**K & COUNTRY TOUR

Čtvrtek 13. 10. 2011
Vstup: 250,- / 280,-
Vystupují:
XINDL X - F**K & COUNTRY TOUR
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika