Report z Apokalypsy

Report z Apokalypsy

26. 02. 2006  |  Autor: Otherside  |  Komentáře (17)
Apokalypsa.. pro určitou skupinu lidí tento pojem znamená zkázu Světa, jak se píše v Bibli. Pro jinou skupinu je Apokalypsa jedna z nejlepších a nejnavštěvovanějších techno akcí v České republice. Fakt, že se party koná v Boby centru v Brně myslím nemusím ani připomínat.
Tentokrát nesla Apokalypsa podtitul Sleha Energy a pořadatelé pro návštěvníky akce připavili skutečně velice lákavou nabídku. Nejzajímavější pro mě byl line-up, na kterém se zjevila skutečně zvučná jména – Southeast, Sven Wittekind, Umek, Marck Marberg, Frank Kvitta a další.

Do Boby centra jsem dorazila ke konci setu djky Luccy. Neměla jsem možnost poslechnout si celý její set a ani již zmíněný konec jsem si neužila, protože jsem opět řešila problém s uložením přebytečných svršků. U šaten se těsnalo hodně lidí a čekat tu nekonečnou frontu se mně ani mým společníkům nechtělo, nechali jsme tedy věci nakonec ve VIP doufajíc, že se nám do rána nic neztratí. Během našeho procházení davem lidí v Laser Show Hall (tentokrát nesla hlavní stage název Sleha stage) jsem viděla v obličejích lidí spokojené úsměvy a celý parket byl naplněn tancujícími clubbery, usuzuji tedy, že česká djka Lucca, která je zároveň jednou z nejvýraznějších osobností na naší taneční scéně a která se prosadila i v zahraničí, svým funky a progresivním techno setem svoje příznivce nezklamala. Mimo jiné bylo na party možno zakoupit její DVD z Hradhouse za sníženou cenu, což bezpochyby spousta lidí uvítala.

Apokalypsa


Luccu za gramofony vystřídal headliner Apokalypsy Slovinec Umek. Tento velmi známý a světově uznávavý dj a producent, jehož vystoupení bylo dychtivě očekáváno snad všemi, kteří akci navštívili, předvedl příjemný set, ve kterém skloubil motivy techna, houseu a elektra. Lidí na parketu přibývalo a Umekův set si naplno užívali. Já osobně byla jeho setem lehce zklamaná – vzhledem ke spoustě reklam a článků, ve kterých byl Umek vykreslen jako „djský Bůh“, mě jeho hudba moc nezaujala. Bylo tedy na čase zavítat do LaGrotty, která ztvárňovala druhou stage pod názvem Oxy Impulsive Stage. Název byl odvozen od vody Oxy Impulsive, která se premiérově prodávala na barech v celém Boby centru :) V LaGrottě nebylo tolik lidí jako v Laser Show Hall, ale nemohu říct, že by stage byla poloprázdná. Lidí tam bylo akorát, všechny boxy byly obsazeny a parket byl také naplněn lidmi, kteří tancovali do rytmu tranceového setu dje Michaela C. Já sama trance nikdy v lásce neměla, ale tady jsem se i já roztancovala a opravdu se mi to líbilo :)) Byla to pro mne oddychovka od pekla, které se odehrávalo v Laser Show Hall.

Neustále jsem kontrolovala hodinky, protože mě zajímal německý dj Frank Kvitta. Jeho set mě naprosto ohromil! Zahrál vynikající tvrdé, rychlé a energické techno, do kterého občas přimíchal disko 80.let. Přestala jsem řešit horko, dav lidí a málo místa na nějaké trošku rozjetější tancování, a začala jsem si akci konečně opravdu naplno užívat. Každou chvíli jsem spolu s davem zvedala ruce nad hlavu, křičela do jeho vynikajícího setu a pozorovala, jak si on sám užívá výbornou atmosféru. Všimla jsem si také jeho originálního tetování na ruce (nápis Mexico), později jsem zjistila, že Frank je napůl Mexičan a jeho dědeček dokonce pochází z České republiky (konkrétně z Plzně).
Po Kvittovi začala hrát naše velmi kritizovaná, krásná a jediná hardtechno djane Míša Salačová. K jejímu setu nemám jedinou výhradu, již na předchozí Apokalypse předvedla perfektní techno set a tentokrát opět nezklamala. Je vidět, že se Míša skutečně vypracovala a naučila se opravdu velmi dobře hrát a styl hardtechno jí padne jako ulité. Lidí na parketu neubylo, evidentně byli unešení z Kvittova setu a Míša dokázala udržet tu vysokou laťku, kterou Kvitta nasadil. Během jejího setu jsem odběhla znovu do LaGrotty, protože hrál zrovna dj Marck Marberg, na kterého jsem byla také velice zvědavá. Mark je Němec, šťastlivci, kteří mohli být na Love Parade jej tam mohli slyšet hrát a kdo se na Love Parade nedostal, mohl si jeho euforicky laděný trance a techelektro set užít na Apokalypse :) Opět nemohu mít jedinou výhradu, po Michaelovi C. mě mi Mark přesvědčil, že hudební styl zvaný trance není přece jen tak špatný, jak jsem si doposud myslela. Vystoupení na Apokalypse bylo pro Marka první v České republice a zároveň to byla jeho první návštěva naší vlasti vůbec. Doufám tedy, že jej budu mít možnost brzy zase slyšet na některé z českých akcí.
V Laser Show Hall převzal po Míše žezlo do ruky Sven Wittekind – Němec, který je známý svým opravdu tvrdým schranzem. Jeho set se také v duchu tvrdého schranzu nesl po celou dobu. Myslím si, že nám všem dál co proto, chvílemi jsem se musela na chvíli zastavit, abych si vydechla od rychlého tance a pokoušela jsem se poté znovu skoubit tanec společně s rychlou hudbou. Upřímně se mi to moc nedařilo :)) Odešla jsem tedy do LaGrotty, kde jsem si vydechla při pomalejším tanci při tranceu dje Stjopy.

Apokalypsa


Dj Home, který zahrál hodinový set po Wittekindovi, nás také ani trochu nešetřil. Na Apokalypse hrál podruhé, já osobně jsem ho slyšela hrát úplně poprvé a jeho set se mi také moc líbil. Jeho energické techno, které chvílemi zacházelo do tvrdého schranzu, lidi evidentně velmi bavilo a lidí na parketu stále neubývalo :) Home je známý svým originálním malováním na obličej, všimla jsem si, že malování nevynechal ani tentokrát a jeho černé ornamenty namalované přes oči jen dodávaly atmosféru jeho setu. Po Homeovi hrál Jerry, který si svůj set sám precizně užíval. Jeho úsměv na tváři, tancování za gramci, neustálé zvedání rukou spojené s veselým techno setem byla perfektní tečka za vydařenou akcí.

Na obou stageích se končilo přesně v 7:00 ráno, V LaGrottě hrál jako poslední Marthen house, tancovalo už ale méně lidí a již od 6ti se začalo Boby centrum pomalu vyprazdňovat. Bohužel po skončení akce opět vznikla velká tlačenice u šaten, která byla pro hodně lidí pravděpodobně velmi nepříjemná :( Na akci tentokrát přišlo opravdu hodně lidí, hlavně v Laser Show Hall nebylo chvílemi k hnutí, ale zhruba v polovině akce byla cítit zapnutá klimatizace, takže se tam dalo i dýchat :) Vynikající na hlavní stagei byla také laserová show, originální výzdoba a videoprojekce od Cube Vision. Kdo měl nějakou korunu navíc, mohl si koupit vějíř, lighstick či další podobný partydoplněk u jednoho stánku, hned vedle se prodávaly časopisy a také byl k dispozici fashion shop.

Celkově považuji Apokalypsu za jednu z nejlepších akcí, na které jsem byla, po hudební stránce se perfektně vydařila, k organizaci také nemám žádné výhrady. Za mínus tentokrát považuji přehršel dětí oblečených v kožíškách, kteří svýma těkajícíma očima a přežvýkaným dudlíkem v puse kazily celkový dojem z akce a další věc, která se mi opravdu hnusila, byly zdevastované dámské záchody. Pravděpodobně bychom se dámy měly zamyslet, protože použité dámské hygienické potřeby a kondomy poházené po zemi, ucpané záchody Bůh ví čím a další obaly od „nelegálních věcí“ nechané jen tak na zavřené záchodové míse je opravdu trochu moc silná káva …

17 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
kachabusha
02. 03. 2006 | 00:31:10
+0 | -0
2otherside: :))) hlavne tu nikomu nedovolime,aby tu kohokoli z poslouchej napadal a osocoval a tim spis nepravem, v tom jsme verim za jednou:)
Otherside
01. 03. 2006 | 21:09:06
+0 | -0
Hmm .. asi máte pravdu :)
Otherside
01. 03. 2006 | 21:09:05
+0 | -0
Hmm .. asi máte pravdu :)
kachabusha
01. 03. 2006 | 14:21:23
+0 | -0
ale v textu reportu i v nazoru Jany se hovorilo o obleccich...samozrejme, ze ne jen o nich,take o tom,ze jsi byla povazovana nepravem za prazacku atd.:)))
Otherside
01. 03. 2006 | 12:51:03
+0 | -0
Ale tady nejde o oblečky :))))))
Michael
27. 02. 2006 | 22:15:11
+0 | -0
Kazdy clovek an svete je iny,kazdemu sa paci nieco ine,miluje nieco ine,kazdy ma svoj zivotny styl,niekto sa rad oblecie do technoobleckov,iny zas do jeansov a trika.... kazdy ma pravo byt sam sebou..nezalezi na tom co ma clovek na sebe,tym sa ludia nemozu posudzovat..zalezi na tom co maju v sebe..mozem sa obliect do hocicoho ale vo vnutrito budem satle JA!! Nech zije sloboda!!!
kachabusha
27. 02. 2006 | 20:25:42
+0 | -0
prazaci,nejenze miluji texnoparty v brne a radi tam jezdi,ale take miluji kozisky a vsechny ty super texnooblecky:)bez toho by to nebyla ta opravdova texnoparty preci....:)
Otherside
27. 02. 2006 | 20:02:43
+0 | -0
2acid--> tak tak, souhlasím s tebou :)

27. 02. 2006 | 17:27:56
+0 | -0
2 jana: ty budes asi zakomplexovana brnacka, vid? asi se budes divit, ale i prazaci se jezdi do brna bavit a ne kritizovat (btw, podle me jsou v brne nejlepsi party). tze si napred zjisti, odkud je autor, nez ze sebe neco vypustis...
spath
27. 02. 2006 | 14:15:14
+0 | -0
dobrej report podobne jsem to videl i ja. az na damsky wc sem se nastesti nedostal takze to hodnotit nemuzu:D ale co se po hudebni strance tyce, takovy rachot uz sem dlouho nezazil. az na umeka na ktereho sem se tesil ale hodne me zklamal nedalo se na to poradne tancovat, tlacenice a moc se s tim hral misto aby tam pustil naky srumec. kvita fakt peklo, salacova opet ukazala ze umi:) witeken tam sem byl rad za kazdou pauzu ktera byla abych si trocha oddechl, ale chvilkama uz to byl prebrus ale o tak to rosekal jak se patri. nejlip z cele apo podle me zahral home jeho styl je jako na miru sity pro me:D a myslim ze o nem jeste mnoho uslysime. nakonec jerry od toho sem cekal klasickou disko melodickou sracku ktera se ani poradne nerozjede, ale prekvapil a po dlouhe dobe to zase rozjel(teda aspon tu pulhodinku co sem od nej slysel).
luky
27. 02. 2006 | 10:43:07
+0 | -0
autor Bible neni Buh ty kokot...
sine
27. 02. 2006 | 09:52:01
+0 | -0
kari: hehe tak autor bible to asi videl, pac jak znamo, bible je slovo bozi a buh vidi vsechno :)
Otherside
26. 02. 2006 | 22:41:34
+0 | -0
2Jana-->proti oblečkům nemám nic.A mimochodem..jsem z Moravy,ne z Prahy..
Kviki
26. 02. 2006 | 22:34:18
+0 | -0
oblečky, třeba proč ne, ale smažky v oblečkách ..to je horší :-)))
jana
26. 02. 2006 | 22:20:46
+0 | -0
jinak souhlas že ty WC byly bleeeeee
jana
26. 02. 2006 | 22:14:14
+0 | -0
co máte proti lidem co se jdou na Apokalypsu bavit a protože je to párty tak si vyrobí i zajímavej obleček? proč vam to vadí vy zakomplexovaní Pražáci? my se tam narozdíl od vás jdeme pobavit a ne jen kritizovat!
karl
26. 02. 2006 | 21:31:37
+0 | -0
jak koukám na ty fotky tak kdyby tohle viděl autor bible určitě by to použil jako ilustrační fotku k Apokalypse :)
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika