Koncert The Subways je beznadějně vyprodán

Koncert The Subways je beznadějně vyprodán

18. 10. 2011  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Pražský koncert britských kapel The Subways s předkapelami The Dancers a The Computers, který se uskuteční 30. 10. v pražském Lucerna Music Baru je beznadějně vyprodán. Subways přijíždějí do Prahy se svým novým albem Money and Celebrity, které kapela vydala nedávno a jejich domácí fanouškovská základna jejich snažení odmění do posledního místa zaplněným sálem.
Spolu s novým albem si s sebou přivážejí dvě předkapely, The Computers a The Dancers. The Computers pochází z punkové líhně v anglickém Exeteru a přicházejí s květnovým albem ‘This Is The Computers’, prvním pro label One Little Indian Records. Prvním singlem je ‘Music Is Dead’. “Muzika je mrtvá! Je to pravda?” vysvětluje zpěvák a kytarista Screaming Al. “ Každej chce hrát v kapele, ale nikdo nechce naživo vystupovat, protože dostávat prachy za online prodeje je pohodlnější. To je paradox, kterej prostě nemůže fungovat. Sláva rock n rollu!”

Navzdory všem okolnostem The Computers rock n roll oživují svou koňskou injekcí skvělé hudby. V kalifornském domově Johna ‘Speedo’ Reise nahráli desku za čtyři dny – naživo na pásek. Žádné přehrávky nebyly. A ani computery (haha, vtípek). Žádný mašinky. Je to prostě nářez. Lemmy by řekl Bradavice a tak... Je to punk, na který se dá tancovat; hardcore, který se učil Northern Soul. Nikdo si tady na nic nehraje. The Computers hrajou nadzvukové rhythm and blues s vokály, které strouhaj hlasivky..

Kvality téhle kapely kdysi poznal už John ‘Speedo’ Reis z Rocket From The Crypt / Hot Snakes / Sultans/ The Night Marchers / Swami Records. Na jaře 2010 se tahle čtyřka přesunula do Speedova domu v Rancho Santa Fe nedaleko San Diega a tady za čtyři dny nahráli This Is The Computers. Speedo se na desce také příležitostně objevuje jako hráč na kytaru. To on doporučil The Computers gramofirmě One Little Indian a ti s nimi bez váhání podepsali smlouvu ( netušili, že jde o Angličany z Devonu, měli je za partu z Kalifornie!).

The Dancers jsou pravděpodobně nejpracovitější kapela v Evropě. Zavřeni v pronajatém domě uprostřed krajiny věnují 100% svého času skládání nádherných melodií, odvážným popovým aranžmá a silným refrénům. Jednou měsíčně vyrážejí mezi lidi, aby odehráli nějaký klubový concert a vyzkoušeli si, jak na jejich skladby reaguje publikum. The Dancers získávají s každým dalším odehraným koncertem sebedůvěru a hudba z pronajatého domu ožívá. Mají za sebou první EP a určitě se vyplatí další kroky kapely The Dancers bedlivě sledovat.

www.myspace.com/thisisthecomputers
www.welovethedancers.com

Dodal: Michal Rejzek, D smack U Promotion
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

koncert: THE SUBWAYS

Neděle 30. 10. 2011
Vstup: od 7.7. za 550,-
Vystupují:
The Subways
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika