Tata bojs po 4 letech na samostatném turné

Tata bojs po 4 letech na samostatném turné

18. 10. 2011  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Na novém albu Tata Bojs Ležatá osmička se v úvodní a závěrečné skladbě zpívá "Nebudeme se opakovat " . V textu aktuálního singlu "Opakování" pak zase "...moje jediný přání je opakování" - to slibuje pěkně zamotané a zároveň zřejmě neopakovatelné turné.
Dokážete si představit, kolik to dalo kapele, všem spolupracovníkům a pořadatelům práce, než sestavili jednotlivé destinace turné tak, aby tvořily na mapách České a Slovenské republiky tvar ležaté osmičky? Odpověď zní: nekonečně dlouho… Dokonce tak dlouho, že proces ze své podstaty není ještě uzavřen. Jistý je pouze začátek - 6. října v brněnském klubu Fléda.

Konec je nejistý, možná v prosinci, možná nikdy…
Možná skutečně Tata Bojs vyrazí na své nikdy nekončící turné, neboli ∞ TOUR.
"Běžíme dopředu a nebo nazpátek? Je tohle konec a nebo jen začátek?" ptají se Tata Bojs stejně tak jako v jedné z nových písní. Na všechny tyto otázky bude kapela v rozmezí října až prosince tohoto roku hledat odpovědi se svými fanoušky na jednom z nejrozsáhlejších turné své kariéry - ∞ TOUR.

tata bojs
Podívejte se na fotky z koncertu na Flédě

V tuto chvíli třináct potvrzených zastávek česko-moravskoslezské části turné a navíc minimálně pět slovenských koncertů slibují u kapely pověstné spíše menším než větším množstvím koncertních vystoupení opravdu velkou událost.

„Program bude sestavený samozřejmě s důrazem na písně z nového alba a to i ty, které na letních festivalech nezazněly. Ale chtěli bychom sáhnout opět i hluboko do historie a program udělat vrstevnatý stejně, jako vnímáme svojí minulost“. – dodává Milan Cais.

Zatímco slovenská část turné proběhne v pevně dané sestavě společně s místními velice oblíbenými skupinami Para a Billy Barman, domácí koncerty budou ve znamení hned několika zajímavých hostů, které si vybrali sami Tata Bojs. A tak se střídavě na turné představí Republic Of Two, Sunflower Caravan, Longital, Dva a Lus3. „Při výběru hostů jsme samozřejmě dávali přednost souborům, které mají v názvu číslovky. Nicméně protlačilo se nám tam i pár čistě písmenkových. Každopádně jsou to všechno kapely, které se nám líbí a těšíme se, že s nimi budeme moci sdílet pódia!“ – komentuje výběr supportů Mardoša.

mardoša

V rámci celé šňůry bude mít speciální postavení pražská zastávka 25. října v bývalé basketbalové hale Sparty dnes Hala Letná na Praze 7, kde proběhne zřejmě nejnákladnější a nejvýpravnější show v historii Tata Bojs. Rozšíří se sestava hostů, dojde i na křest Ležaté osmičky a nebude chybět scéna dle návrhu Milana Caise. "Jsou to už dlouhé čtyři roky, co jsme naposledy hráli v téhle hale v programu nazvaném Barevná hudba Tata Bojs. A tak bylo dost času se rozmyslet co dál. Nad scénou, která se odehraje nejspíš neopakovatelně 25. října v Hale Letná, už přemýšlím skoro dva roky. Máme nachystáno tolik překvapení, že se to sem ani nevejde. A tak začnu zatím jedním. Některé písně z Ležaté osmičky zazní koncertně poprvé a zřejmě naposled díky přítomnosti speciálních hostů alba, kteří do ostatních destinací turné bohužel nezavítají. " upřesňuje Milan Cais . "A alespoň jeden z nich má samozřejmě ve jménu číslovku." – doplňuje Mardoša

Tata Bojs v červnu vydali po čtyřech letech nové album Ležatá osmička. To se ihned po vydání vyhouplo až na 1. místo domácí hitparády a od té doby stále patří u nás mezi nejprodávanější desky současnosti. Navíc bylo více než příznivě přijato kritikou a hlavně samotnými fanoušky skupiny.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

koncert: TATA BOJS

Úterý 25. 10. 2011
Vstup: 350 Kč
Vystupují:
Tata Bojs
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika