Kalendář koncertů 11/2011

Kalendář koncertů 11/2011

30. 10. 2011  |  Autor: Lukáš Pokorný  |  Komentáře (2)
Listopadu vévodí dva solidně obsazené festivaly – charitativní Pozdní sběr 2011 v Rock Cafe a Alternativa fest v HooDoo Music Clubu. Měsíc padajícího listí otevře navíc jeden z headlinerů letošních Colours of Ostrava Yann Tiersen a zavře ho křest nového EP kapely Luno v Roxy. Do toho Apparat, HTRK, Neon India a The Wombats.
3. 11. Yann Tiersen (Lucerna Music Bar)
Yann Tiersen přijíždí do Prahy představit své nové album Skyline. Jeho poslední deska Dust Lane byla exkluzivní záležitost, plná elektronických kytar a vokálů, vůbec poprvé v angličtině. Dust Lane měla za sebou velký příběh: Tiersen ho skládal po úmrtí matky a blízkého přítele a tíha těch dramat jde na albu skoro hmatatelně cítit. Málokdy se slyší něco podobného! Novinka, kterou přijede Tiersen představit také do Prahy, se jmenuje Skyline a je z úplně jiného těsta. Mixoval jej Ken Thomas (Sigur Ros, M83, David Bowie, Psychic TV), nahrávalo se na 3 místech a bylo vystavěno na protikladech piána, smyčců a elektrické kytary a syntezátoru. Singl Monuments působí jako smířené bilancování se životem – v Praze jej Tiersen naživo předvede 3. 11. v Lucerně.



3. 11. HTRK (MeetFactory)
HTRK (vyslovuje se „Hate Rock“) existují už pěknou řádku let, ale na debutové album Marry Me museli jejich fanoušci čekat dlouhých 6 let. Čekání se ovšem vyplatilo: podivná, minimialistická směsice post-punku a rocku přilákala pozornost větších formátů (pozvánku obdrželi od noiseniků Fuck Buttons, ale hráli také např. s Lydii Lunch a A. Vega), což HTRK posunulo o kousek blíž komerčnímu úspěchu. V březnu 2010 si ovšem baskytarista a zakládající člen kapely Sean Stewart vzal život, čímž šokoval jak fanoušky, tak také zbývající členy kapely. I přesto se HTRK (minus Sean) vzchopili a 12. 9. jim vyšlo album Work (work, work), zasažené vlnou zádumčivého muzicírování a extrémně usebraného hudebního projevu. HTRK představí novou desku 3. 11. v MeetFactory.



7. 11. Apparat Band Live
(Roxy)

Sasha Ring aka Apparat přiváží do Prahy svou novinku The Devil´s Walk – živé vystoupení tohoto berlínského producenta v Roxy v rámci Conference bude okořeněno kombinací elektroniky a klasických nástrojů. Před Apparat vystoupí Warren Suicide, electroclashový projekt s novou deskou World Warren, na které spolupracoval také A. Unruh z Einstürzende Neubauten.



12. 11. Festival Pozdní sběr 2011
(Rock Cafe)

Tento festival se mě dotýká víc než jiné – jeho výtěžek půjde na léčbu nemocných cystickou fibrózou, což je ohavná, a dosud nevyléčitelná nemoc, při které tělo ztrácí schopnost zbavovat se soli. Marně s ní bojují stovky dětí na světě, včetně mých dvou příbuzných. Line-up festivalu je víc než lákavý: Priessnitz, LUNO, Eggnoise, Neočekávaný dýchanek (a další). Všechny je bude celý večer Ester Kočičková. Patronem festivalu, který začíná už v 15 hodin v sobotu 12. 11. je Ivan Trojan. Jeho součástí bude velký doprovodný program a to celé se dá v předprodeji pořídit za 230 Kč.

23. 11. Alternativa Fest (HooDoo Music Club)

Druhý z listopadových festivalů se odehraje ve dnech 20. – 26. 11. přičemž hudebním vrcholem budou večery v režii Scrape Sound a Polí5 (23.-24.11.). Osobním tahákem je kapela Pink Mountaintops frontmana Stevea McBeana další kanadské bandy Black Mountain, kteří v Praze vystupovali teprve nedávno. Uvidíme, zda Steve překoná jeden z nejlepších koncertů tohoto roku. Tentýž večer vystoupí také americká legenda bořící žánrové hranice Akron Family, experimentální dvojka Hacke (Einstürzende Neubauten) - di Picciotto (americké performerka) aka Hitman´s Heel nebo berlínský projekt Thomase Wydlera (Nick Cave&The Bad Seeds), K. Hahna (Swans), V. Limpet a Y. Röhma. O den později proběhne pod taktovkou vydavatelství Polí5 (slaví 5. narozeniny) „český večer“ (Zátory, Postižená oblast, Skrytý původ byrokracie) a festival zakončí další dva dny koncertů v klubu HooDoo Music.



25. 11. Neon Indian (MeetFactory)

Alan Palomo aka Neon Indian odrovnal svým chillwave debutem Psychic Chasms nejednoho fanouška tohoto vyzívaného hudebního stylu (za vším hledejte retromanika Ariel Pinka). Teprve třiadvacetiletý Palomo přichází po dvou letech s novou deskou Era Extraňa, která dál rozvíjí bohatou syntezátorovou diskošku debutu, jehož nejrozjívenější track měl název Laughing Gas. Palomo, syn mexické popové hvězdy, ale není jen muzikant – je to hlavně inovátor v tom pravém slova smyslu (důkazem budiž vlastnoručně zhotovený syntezátor) – a i když čerpá z osmdesátek a necítí se dobře pod nálepkou chillwave, má pořád co nabídnout.



27. 11. The Wombats (Lucerna Music Bar)
Tahle liverpoolská trojka musí, s ohledem na konstantní přísun podobně laděných britpopových post-miléniových kapel, působit poněkud otřepaně. Na druhé straně je ale potřeba uznat, že zběsilé tempo a výrazný hlas frontmana Dana Haggise, stejně jako sing-along, radio-friendly písně (o ničem), mají potenciál vás vytrhnout z limba internetového zahlcení. Druhá deska The Wombats s názvem Modern Glitch vyšla v dubnu 2011, natáčela se v Los Angeles a předcházelo jí pět singlů. The Wombats hrají 27. 11. v Lucerna Music Baru.



30. 11. LUNO
(Roxy)

Po vynikajícím stejnojmenném debutu přichází nové EP kapely Emy Brabcové (Roe-Deer, Khoiba), jehož křest proběhne 30. 11. v Roxy. Ema, Honza Janečka (ex-Southpaw), Martin Starý a Šmity v plné parádě.



5. 11. IAMX (MeetFactory) / 12. 11. Rammstein (O2 Aréna) / 12. 11. Midi Lidi (Fabrik, Ostrava) / 13. 11. Pinback + Paramount Styles (Dobeška) / 14. 11. Kill Devil Hills (Rubín) / 17. 11. Fink (MeetFactory) / 18. 11. Jamie Woon (MeetFactory) / 24. 11. Saviours (Strahov 007) / 14. 11. Wolves in the Throne Room (Strahov 007) / 29. 11. Patrick Wolf (Palác Akropolis)
2 KOMENTÁŘE
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
lukeso
02. 11. 2011 | 08:38:38
+0 | -0

nekonaji,

ale je jich tolik, ze by pro mimoprazske musela byt samostatna rubrika. a to jaxi nestiham:-( jinak samozrejme beru na vedomi a zkusim se polepsit, aspon trochu
Heartattack
01. 11. 2011 | 15:16:05
+0 | -0

koncerty

Tak to vypadá, že koncerty se konají jenom v Praze:(
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika