David Asko: Miluji sýr a dobré víno

David Asko: Miluji sýr a dobré víno

01. 11. 2011  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Již tento pátek rozduní pražský Yes klub legendární fracouzský projekt Technasia. Mimo Charlese Sieglinga se na tomto eventu představí také krajan David Asko, kterého jsme vyzpovídali.
Kromě hlavního tématu, kterým byla hudba a především Davidova kariéra, se tak můžete dozvědět více informací o jeho postřezích z cest, situaci na elektronické scéně ve Francii v devadesátých letech, ale také o jeho vášni ve vaření, dobrém jídle a fracouzských vínech. Hezké čtení!

Ahoj Davide. Koukal jsem na tvůj party kalendář a přes víkend jsi poměrně dost vytížený a mnohdy hraješ i dvakrát během noci. Jak to děláš?
Nejsem stroj (smích). Ale občas, když jsou dvě města blízko sebe, zvládnu i dvě hraní za noc. Miluji svůj job a rád hraji často, jak jen je to možné!

Jak sis vlastně užil léto? Byla nějaká dovolená?

Léto bylo výborné. Hrál jsem například v Chorvatsku, Belgii nebo Velké Británii, ale zas tak moc gigů jsem neměl a spíše jsem odpočíval.

Začátkem devadesátých let jsi začal koketovat s house music. Kolik ti bylo let?
S Acid housem jsem začal koketovat, když mi bylo 15 let. To se psal rok 1993. V ten samý rok jsem poprvé navštívil rave party ve Francii, kterou jsem byl fascinován.

asko

Jak vypadaly parties ve Francii v té době?
V tu dobu byly mejdany neuvěřitelné. Lidé byli blázni (smích). Psal se začátek kariér takových ikon jako je například Laurent Garnier. Zkrátka nepopsatelná atmosféra!

V roce 1996 jsi založil společně se svým kamarádem seskupení Jamping Bass, pod jehož hlavičkou jste pořádali parties ve Francii. Popovídej nám o tomto sdružení něco více...

Jamping Bass jsme založili s mým nejlepším přítelem Danem v Lyonu. Já jsem byl vůdčí osobou a ve své podstatě to bylo takové logické vyústění naší lásky a k raveové a elektronické hudbě. Za 8 let jsme odpromovali 50 parties v okolí Lyonu a na jihu Francie a vystupovala na nich celá řada těch nejlepších mezinárodních umělců.

Jako správný Francouz bys měl mít rád dobré víno a sýr. Tak jaké druhy a odrůdy nám můžeš doporučit?
Miluji sýr a dobré víno! Více než 6 let jsem chodil do jedné z nejlepších francouzských kuchařských škol a jídlo a dobré víno je moje vášeň. Když jsem doma, tak vařím každý den. Pokud mohu doporučit tak rozhodně ochutnejte sýr Roquefort s vynikajícím francouzským bílým vínem Sauternes.

V roce 2000 jsi vyrazil na celosvětové turné. Pamatuješ si na své nejlepší hraní během této tour?
Máš pravdu. Vystupoval jsem po celém světě od Číny přes Brazílii až po Rusko. Nedávno jsem se ale vrátil z turné po Mexiku a musím říct, že to byla úžasná zkušenost. Snad nejlepší za mou kariéru. Mnohokrát jsem hrál i v České republice, kam se opět hrozně těším.

asko

V rámci cestování a vystupování v nejrůznějších zemích světa můžeš sledovat i rozdílné kultury a také rozdíly mezi clubbery. Máš nějaké postřehy z cest?
Každá země má svou kulturu a tradice, ale hudba tyto rozdíly vždycky rozbourá. Hudba je jednoduše stejný jazyk pro všechny. I přesto pozoruji větší rozdíly mezi lidmi z Jižní Ameriky, kteří jsou daleko více živější a více se vyjadřují než Evropané, ale jak jsem řekl, hudba bourá veškerá tabu a její jazyk je srozumitelný po celém světě.

Co tvá vlastní produkce?

Před nedávnem jsem dodělal dva počiny, které vyjdou na dvou labelech v prosinci. Více info již brzy (smích).

Za svou kariéru jsi vystoupil s nespočtem djských a producentských es světového formátu. Kdo tě jako člověk nejvíce překvapil a nechoval se jako "hvězdička", která má potřebu si neustále na něco hrát?

Za ty roky jsem měl tu čest hrát se spoustou umělců a spousta z nich je super a normálních. Mé nejlepší střetnutí ale bylo v devadesátých letech s Vitalicem. Skvělý týpek!

Již tento pátek vystoupíš společně s projektem Technasia v pražském Yesu, kde jsi v minulosti už vystoupil. Co si o tomto klubu myslíš?
Yes klub je parádní klubík. Nová alternativa v Praze. Soundsystém je fakt luxusní a dekorace jsou super. Jeden z majitelů - Will je mým dobrým kamarádem a já mu k tomuto klubu ze srdce gratuluji.

Co si na tento event připravíš?
Speciální techno set, ve kterém uslyšíte i starší a kultovní věci!

Závěrem se tě zeptám na plány do budoucna....?

Spousta hraní po celém světě, dobré jídlo a víno. To je reálný život!

Dodal: Ondřej Beránek
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

TECHNASIA

Pátek 4. 11. 2011
Vstup: 190/290
Vystupují:
technasia, david asko, subgate, 2vinz vs daj, kluba, david bowles
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika