Festival Alternativa začíná již tuto sobotu

Festival Alternativa začíná již tuto sobotu

15. 11. 2011  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Již tuto sobotu 19. listopadu začíná 19. ročník hudebního festivalu Alternativa. Hlavnímu programu, tedy sérii čtyř nabitých večerů v klubu HooDoo, budou předcházet další festivalové akce.
V sobotu 19. 11. v 18.00 odstartuje festival přehlídka Malá Alternativa v klubu Kaštan. Odborná porota (hudební publicisté, muzikanti a zástupci Unijazzu) vybere z pěti uskupení – Bouchací šrouby (Lysá nad Labem), Candy Meatworks (Kroměříž), Tembryo (Praha), Vložte kočku (Praha), Vobezdud (Karlín) nejzajímavější projekt, který bude díky dlouholeté podpoře Svazu autorů a interpretů i v roce 2011 podpořen částkou 10.000 Kč. Zároveň proběhne hlasování diváků, ať už těch, kteří dorazí přímo na místo, nebo těch u online přenosu doma. Výherci diváckého hlasování předá věcný dar zástupce Velvyslanectví Kanady v České republice.

Instrukce pro internetové hlasování budou zveřejněny v sobotu 19. 11. od 17.00 na adrese www.alternativa-festival.cz/onlineprenos. Začátek je v 19.00, vstupné 80 Kč (vstupenky lze koupit v předprodeji, a to v čítárně Unijazzu, nebo si je rezervovat na www.kastan.cz.
Přehlídku podporuje Svaz autorů a interpretů a Velvyslanectví Kanady v České republice.

V pondělí 21. listopadu bude v Čítárně Unijazzu zahájena výstava tušových kreseb Danielle de Picciotto z Hitman‘s Heel. Tématem jejího aktuálního díla je „umění jako deník“. Deník jako záznam osobních postřehů a názorů na aktuální dění. „Jak se tak snažím porozumět světu kolem sebe, mé umění se stává mým osobním, tajným deníkem, ve kterém mluvím o tom, co hýbe mým životem, o tom, co ho ovlivňuje. Jsem na turné a na cestách už mnoho let a nejlepším způsobem, jak pochopit, odkud jsem přišla a kam mířím, je deník. Dělám jej formou tušových kreseb“. Kresby Danielle de Picciotto budou takto vystaveny vůbec poprvé.

Vernisáž bude spojená s projekcí filmu de Picciotto How Long Is Now (Německo, 2010, 90 min.), mapujícího jeden z předchozích společných projektů s Alexandrem Hackem The Ship of Fools.

V rámci večera proběhne beseda s autorkou i jejím životním partnerem Alexanderem Hackem z Einstürzende Neubauten. Vstup volný, začátek v 19.00.

V úterý 22. 11. ožije zpěvem Jindřišská pasáž. Tento prostor si pro svůj unikátní projekt v rámci festivalu Alternativa vybrala hlasová performerka Laurie Amat, která rozhodně není v České republice neznámá, neboť k její pestré hudební minulosti patří např. také spolupráce s u nás legendární kapelou The Residents na projektu Freekshow, v projektu Tonton Macoutes vystoupila už na Alternativě 1997 a na jednotlivých koncertech v průběhu let představila i své další projekty. Laurie Amat postupně z Čítárny Unijazzu sestoupá do pasáže a návštěvníci budou moci celou její cestu, dokud se před nimi neobjeví osobně, sledovat v pasáži v přímém přenosu. Vstup volný, začátek v 18.00.

Laurie Amat se v rámci festivalu Alternativa objeví ještě jednou, tentokrát ve společném projektu s pianistou Mirkem Vodrážkou, a to v závěru festivalu, 26. 11. v klubu HooDoo. Mirek k tomu dodává: „Nepracujeme s žádnými hudebními ‚esencemi‘. Je to anarchistická ontologie. Prostě se setkáme, vnitřně naladíme a vkročíme do neznáma.“

A pod vedením Laurie Amat se o tomto víkendu uskuteční i workshop s názvem „Listen To The Silence“.

Dodal: Unijazz
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

ALTERNATIVA FEST 2011

Středa 23. 11. 2011
Vstup: 250/350
Vystupují:
Akron Family (USA), Hitman's Heel (USA/Ger), Les Hommes Sauvages (Ger), Pink Mountaintops (USA/Can)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika