dEUS představí v březnu v Praze své nejlepší album

dEUS představí v březnu v Praze své nejlepší album

20. 11. 2011  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Zatímco obchodnímu světu jsou Antverpy známé díky diamantům, hudebnímu světu díky dEUS. Nejslavnější a první belgické kapele, která prorazila na mezinárodní scénu a zazářila i v kolébce indie/rocku - v Anglii.
Ke svému letošnímu 20.výročí si dEUS nadělili vynikající nové album Keep You Close, které osobně představí 6.března v MeetFactory v Praze.

„Lidé od nás očekávají eklektické věci. Já si ale myslím, že jediné, co se u nás dá předvídat, je právě nepředvídatelnost. A přesně takové je i naše nové album. Na jedné straně obsahuje skladby, které můžou až šokovat popovým zaměřením a na druhé písně, které postrádají standardní strukturu, jako by vznikly z nějaké jam session. Jsou groovy a divoké, jako kdyby se Can potkali s LCD Soundsystemem.“ popisuje novou nahrávku frontman Tom Barman.

Přestože hudební periodika se ve stylové charakteristice alba rozchází, v jednom se zcela shodují a unisono prohlašují Keep You Close za nejlepší nahrávku, jakou kdy dEUS natočili.

„Deus dosáhli na svém šestém albu nových výšin“ poznamenal na adresu kapely jeden z nejprestižnějších hudebních časopisů britský Q magazine a ocenil nahrávku čtyřmi z pěti hvězdiček. Tuzemská média nezůstávají pozadu a prorokují albu Keep You Close široké spektrum posluchačů od ortodoxních rockerů až po fanoušky Muse, jejichž hudbu tato deska místy evokuje.

Zatím naposledy skupina zabodovala počátkem listopadu na udílení MTV Europe Music Awards, kde byla zvolena „nejlepší belgickou kapelou“.



DEUS klenot z diamantového města
Indie-rocková skupina dEUS vznikla v roce 1989 v druhém největším belgickém městě Antverpy. Přestože začínali s coververzemi, brzy vytvořili svůj vlastní repertoár, který odrážel vlivy tak různorodých umělců jako Toma Waitse, Franka Zappy, Sonic Youth i Leonarda Cohena. Zdánlivě žánrově nesourodé prvky však vždy uměli bravurně skloubit a vytvořit z nich uhrančivou hudební mozaiku, která uváděla v úžas hudební kritiku i posluchače po celé Evropě.

Časté personální změny v kapele a rozdílné zájmy jejích členů vyústily v roce 2000 v dočasnou tvůrčí hybernaci skupiny. Ta ale naštěstí netrvala dlouho. V polovině roku 2004 začali dEUS pracovat na novém albu Pocket Revolution, se kterým se v roce 2005 rozjeli na světové turné zahrnující 130 koncertů. V roce 2008 vydali pátou, vysoce ceněnou, nahrávku Vantage Point, na kterou letos v září navázali již zmíněným albem Keep You Close.

DEUS píší již druhou kapitolu své kariéry a jak to vypadá, bude zřejmě ještě úspěšnější než ta první.

Dodal: Katka Dědková
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

koncert: DEUS

Úterý 6. 3. 2012
Vystupují:
dEUS
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika