Virgin Helena zahraje na Slovensku

Virgin Helena zahraje na Slovensku

06. 03. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Headlinerkou jubilejní ilinske Reaction Control bude djane pro slovenské klubery doposud trochu tajemná ikona jihoevropských párties a letních festivalů, Virgin Helena.
Virgin Helena
Príalivá kozmopolitná technokráska, ktorá je magnetom kluberov víkend čo víkend na párties prevane v juných zákutiach Európy. Faktom je, e Virgin Helena hráva u takmer 13 rokov a bola jednou z vôbec prvých európskych dám za gramofónmi. Začínala na chorvátskej undergroundovej scéne, bola rezidentkou prvého chorvátskeho tanečného klubu. Neskôr sa presahovala do Rakúska a u dlhiu dobu pôsobí vo Viedni. Roztancovávala davy na európskych megaakciách ako Love Parade, Street Parade, Biosphere, Gazometer či známom moravskom festivale Hradhouse. Absolvovala tie turné po Mexiku a USA.

Virgin Helena

U je tomu takmer 10 rokov, odkedy viedla v chorvátskej Rijeke svoju vlastnú radio show a neskôr začala pravidelne hráva v prestínom rakúskom Radio FM4. Svoju prvú dosku vydala na labeli Primary v koprodukcii s Valentinom Kanzyanim. Tento vinyl sa okamite zaradil medzi najhranejie platne u takých velikánov ako Judge Jules, Deep Dish či Pete Tong. Jej častými spolupracovníkmi sú okrem spomínaného
Valentina Kanzyaniho aj Hifi Princess či Ohrgasmus.

Stýl Virgin Heleny sa najčastejie označuje ako trippy techno. Je vak známa vysokou pestrosou svojich vystúpení a vytvára tak vdy originálny príbeh inpirovaný náladami publika. Pri hraní dokonale improvizuje a do svojich setov rada zaraďuje ostré breakbeaty či dokonca útrky punkových melódií.

www.virginhelena.com


18.03.2006, Guru klub ilina, Reaction Control 10. Zahrají: Virgin Helena, Toky, Kaiser Soze a ďalí.

Virgin Helena
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika