Tip na koncert: Gwerkova v Praze

Tip na koncert: Gwerkova v Praze

30. 11. 2011  |  Autor: YannD  |  Komentáře (0)
Slovenský ambientní objev Gwerkova se konečně objeví v naší metropoli. Bude se jednat přímo o dvojkoncert spolu s českým projektem Mythematica. Kde, v kolik a za kolik, se dozvíte v článku.
Gwerkova je jméno, které nemohlo v poslední době uniknout vaší pozornosti, zajímáte-li se o ambientní a atmosférickou hudbu. Přesně taková totiž hudba této trojice je. Tvoří ji Zsuzsi (zpěv), Gaspi (kytara) a Jani (synth) a vzešli z bratislavského sídliště Petržalka, opájeného především v hip-hopových kruzích. Po krátkých pokusech o electro folk či pop se kapela právě po příchodu producenta Janiho ustálila v ambientní a experimentální poloze, která jí velmi sluší a uším posluchačů evidentně imponuje. Pro mě osobně bylo usvědčujícím corpus delicti vystoupení na letošní Pohodě, kde se stali jedním z největších objevů tohoto ročníku. Jejich hudba je v pravém smyslu snová a magická. Unáší vás na vlnách jemné elektroniky, líného hraní na kytaru a především díky nádhernému zpěvu Zsuzsi. Tohle je koncert pro všechny fajnšmekry.

Gwerkova v této podobě funguje od roku 2010, a v témže roce jim také vyšlo na ExitLabelu debutové EP 6 Ears. Na kontě však mají už i plnohodnotné album Nada. Těšme se na jeho live předvedení v pražském Jazz Docku, kde se kapela ukáže 9.12. úderem desáté večerní. EP si můžete zadarmo stáhnout na tomto odkazu a nechat se tak vtáhnout do světa Gwerkové.

gwerkova

Další lahůdkou tohoto večera bude český, dnes již dobře známý projekt Mythematica, za nímž stojí Daniel Špaček. Jeho osobitý přístup činí hudbu Mythematicy podobně exstatickou jako v případě Gwerkové. Příjemná kombinace ambientních a psychedelických prvků, v níž můžeme najít odkazy např. na Briana Ena, sonické impresionisty Boards of Canada či Air, je pohlazením pro vytříbený sluch. V Jazz Docku vystoupí spolu s violoncellistkou původem z Británie, Lucy Fillery, jejíž jméno vám může být povědomé z kapel Colorfactory či Ohm Square.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

koncert: GWERKOVA, MYTHEMATICA

Pátek 9. 12. 2011
Vstup: 150/250 Kč
Vystupují:
GWERKOVA, MYTHEMATICA feat. LUCY FILLERY
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika