Flow s Timo Maasem

Flow s Timo Maasem

31. 01. 2012  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Uznává ho Madonna, Paul Oakenfold, Kelis, Brian Molko i hudební undergound. Své kvality už několikrát dokázal i tuzemským fanouškům progressive house a trance a 17. 12. v pražském klubu Roxy se k tomu chystá znovu. Ptáte se kdo? No přeci německé djské a producentské eso Timo Maas, který bude speciálním hostem prosincového vydání party Flow!
Letos dvaačtyřicetiletý rodák ze západoněmeckého Bückeburgu toho za svou kariéru stihl už opravdu hodně. Ono se ale asi není čemu divit, když si svůj první set odkroutil v roce 1982, tedy ve věku sladkých třinácti let. První vlastní gramce pořídil o čtyři roky později, ale pak ještě nějakou dobu trvalo, než se skutečně našel. Ze začátku totiž sázel především na songy z TOP40 a jen sem tam si je dovolil proložit technem.



Deset let po své DJské premiéře už byl ale mnohem drzejší, a pomalu ale jistě si začal budovat slušné renomé na undergoundové elektronické scéně. Následovaly první singly The Final XS a Die Herdplatte (oba 1995) i rezidentura v slavném hamburském klubu The Tunnel (1994-96). Druhá polovina devadesátek pak byla pro Tima obdobím různých aliasů (nejznámější jsou asi Orinoko a Mad Dogs) a získáváním kontaktů v Británii a USA, kde začal hrát v roce 2000 jako rezident společně s Deep Dish v newyorském klubu Twilo.

A právě tehdy začalo mít jméno Timo Maas náležitý zvuk také v mainstreamovějších vodách. Velký podíl na tom měl jeho vydařený remix tracku Azzido Da Bass Doom's Night, který tentýž rok vyšel na mix albu Music For The Maases. O rok později následovalo další mix album Connected, které Maas vydal na labelu Paula Oakenfolda Connected a předznamenal jím svůj albový debut Loud (2002).



Deska produkovaná Maasovým dlouholetým spolupracovníkem Martinem Buttrichem si vysloužila skvělé recenze a v roli hosta se na ní objevila mj. r'n'b pěnice Kelis. Že umí být náležitě produktivní a přitom si zachovat kvalitu, dokázal Timo druhým dílem mix alba Music For The Maases 2 (2003) a především pak deskou Pictures (2005), která byla snad ještě lepší než Loud. Velkou měrou k tomu přispěl nancy boy Brian Molko (Placebo) a další hosté jako Neneh Cherry a (opět) Kelis.

Možná i díky jejich pomoci Timo všem pochybovačům názorně předvedl, že nespadá do škatulky "obyčejných" DJs, dokáže být s každým releasem svůj a vymezit se vůči průměrnosti a maisntreamovým klišé. A hlavně - dokazuje to i nadále svými dalšími počiny včetně předloňského alba Return Of The Legend stejně jako tím, že si od něj nechávají remixovat své tracky interpreti jako Madonna, Fatboy Slim, Muse či Tori Amos a další.

Potřebujete snad nějaký další důkaz, že prosincová party Flow bude stát skutečně za to?

Začíná se ve 22:00 a krom Timo Maase se můžete těšit na rezidenty Romana Raie a Fattyho M, které doplní ještě Schwa z projektu Shades Of Gray. V chill outu vás bude bavit Ondrej Psyla a o projekce se postará VJ Pexi.

www.roxy.cz

Dodal: Lukáš Kadeřábek, Roxy PR
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

FLOW W/ TIMO MAAS

Pátek 17. 2. 2012
Vstup: 150/200
Vystupují:
Timo Maas, Roman Rai, Fatty M
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika