Vypsaná Fixa s Detaily v L.M.B.

Vypsaná Fixa s Detaily v L.M.B.

28. 12. 2011  |  Autor: Veru  |  Komentáře (0)
Dne 22. prosince zakončila pardubická punk-rocková kapela Vypsaná Fixa v LMB své tour k novému albu Detaily. Kapele předskakovali Honza Homola a Vladimír Merta. I v den státního smutku ze sebe Fixa vydala všechno, stejně jako fanoušci, kteří pařili více než poctivě.
Poslední dobou začínám tíhnout spíše k elektronické hudbě, avšak Vypsaná Fixa je jedna z mála kapel, které už po mnoho let mají v mém srdci stálé místo. Možná proto, že se nezastavuje, pořád se vyvíjí. Produkuje hodně a kvalitně a nová deska Detaily je toho přímým důkazem. Márdi už nepřehrává a proto celé album, i přes punk-rockový žánr, vyznívá mnohem naléhavěji, ruku v ruce s Márdiho vážnými texty.

Do natřískaného LMB jsem vstoupila právě, když dohrával Honza Homola a na podiu ho střídal Vladimír Merta. Oba vynikající kytaristé a vynikající skladatelé si zřejmě uvědomovali nevýhody svého postavení jako „předskokani“ Fixy i zřetelně nízký věkový průměr účastníků. I přesto ale dokázali zaujmout snad i ty nejmladší a vysloužili si pořádný potlesk.

Celý koncert tahle čtyřčlenná parta zahájila asi nejprofláknutější písní nového alba Vše za 39. Nehrálo se ale naštěstí jenom z Detailů. Fanoušci ocenili i starší pecky jako Lunapark, Klenot, Nina, Holka s lebkou, Drogový večírek, Kostel – Biohazard – McDonald, Domácí motokrosař nebo Francouzska zpívá šanson. A protože já mám ráda masakr a Márdi zase tyjátr, Barová turistika samozřejmě ke konci nemohla chybět. Jako z jiného světa působila píseň Emigrant, věnovaná památce Václava Havla. Podle hesla „skončit se má v nejlepším“ kapela na konec opravdu zařadila to nejlepší, co v jejich repertoáru můžeme najít – 1982, Stereoid a Antidepresivní rybičku.

vypsaná fixa
Podívejte se na fotky z koncertu Vypsané fixy v Paláci Akropolis

Fixa celý koncert doplnila projekcí fotek z panelákového prostředí, což se napoprvé jevilo jako skvělý nápad a kulisa dobře zapadla. Fotek ovšem nebylo dost pro dvouhodinový koncert a tak byly promítány pořád dokola. Možná jsem od Lunchmeaťáckých domyšlených a zajímavých projekcí zmlsaná, ale co je to za blbý zvyk poslední dobou nechávat projekce na koncertech běžet dokola? Kromě tohoto lze už vytknout akorát tak hodinový skluz oproti plánu. Nic z toho ale nemohlo zkazit výsledný dojem z koncertu. Co ještě dodat? Snad jen, že kdo je fanouškem Fixy a nedorazil tam, o hodně přišel. Byl to prostě masakr/tyjátr.

INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

koncert: VYPSANÁ FIXA

Čtvrtek 22. 12. 2011
Vystupují:
Vypsaná fixa
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika