La Degustation de Design s novými moderátory

La Degustation de Design s novými moderátory

08. 01. 2012  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
První rozhlasový vizuální pořad na vlnách Radia 1, Disegno, po pěti letech opouští Jana Zielinski a Jiří Macek. Unikátního pořadu o designu se od roku 2012 ujmou moderátorky Yveta Kroupová a Michaela Tomišková, které ho povedou pod názvem La Degustation de Design.
"Španělské" Designo bylo spojeno se španelskými rubrikami, od roku 2012 střídá díky La Degustation de Design španělský jazyk francouzština. Z francouzského jazyka také vychází názvy nových pravidelných a nepravidelných rubrik pořadu, jejichž znělky stejně jako znělku pořadu namluvil známý designér Maxim Velčovský:

1. Úvod, aktualita - Monsieur Předkrm
2. Hlavní téma, rozhovor - Pan Principal
3. Občasné rubriky - Le Souce
- Monsieur Příloha
4. Monsieur Zákusek - Laskonka, Pusinka, Rakvička a Věneček

Profily moderátorek pořadu:

Yveta Kroupová
Momentálně studuje v pátém ročníku ateliéru Design výrobku 3, pod vedením designérského studia Olgoj Chorchoj na VŠUP v Praze. Absolvovala pracovní stáž v japonském designovém studiu Nendo a čtyřměsíční studijní stáž na Iceland Academy of Art, Reykjavík. Stala se vítězkou druhého místa soutěže Heinz Art. Pracovala pro grafické studio Bioport a jako asistentka pro módní návrhářku Denisu Novou. Spolu s Michaelou Tomiškovou tvoří projekt Rozbíjím se, www.rozbijimse.com.

Michaela Tomišková
Po úspěšném ukončení studií v ateliéru Design výrobku 2, VŠUP pracuje jako designérka. Posledním realizovaným projektem je Země jako těleso nebeské v rámci výstavy Velký Atlas Světa prezentované jako ústřední výstava Designbloku´11. Ve studiu Rozbíjím se věnuje projektu Litá na míru, designu produktů spojených se sklem a designu interiérů.
Absolvovala stáž v ateliéru Grafický design a Vizuální komunikace, prof. ak. mal. Rostislava Vaňka, Design výrobků 3, doc. Mgr. A. Michala Froňka a doc. Mgr. A. Jana Němečka, studijní stáž na Utrecht School of Arts a půlroční pracovní stáž v designérském studiu u Richarda Huttona v Rotterdamu. Vyhrála druhé místo v prestižní holandské soutěži pro obchodní dům HEMA.
Společně s Yvetou Kroupovou tvoří projekt Rozbíjím se, www.rozbijimse.com

Pořad La Degustation de Design na Radiu 1 vysíláme v pondělí 17:00-17:10 (premiéra) a ve středu 14:50-15:00 (repríza).

Webové stránky pořadu: http://www.radio1.cz/design


Dodal: Klára Vlková, Radio 1
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika