Rozhovor s Plump Djs

Rozhovor s Plump Djs

08. 03. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Vystoupení legendární break beatové dvojky v ČR se nezadržitelně blíží a pořadatelé se pokusili získat i rozhovor. Podařilo se, takže pokud se v sobotu do Abatonu chystáte, můžete se rozehřát právě u tohoto článku.
Zdravím do Londýna, tuto sobotu máte premiérově namířeno do Prahy. Jaké máte od svých kolegů, kteří tu již hráli, reference o místní klubové scéně?
Jo jo, je to naše první cesta k vám a máme informace, že akce jsou v Praze hodně, ale opravdu hodně divoké a lidi si to fakt dávaj a užívaj.

Vím, že chystáte na letošní rok nové album. Jaké bude?
Právě jsme ve studiu a musím říci, že hodně experimentujeme a necháváme se inspirovat z nejrůznějších stran. Myslím, že nové album bude znít dost rozdílně od toho předešlého a už teď je jasné, že na něm budou minimálně 4 zpívané věci.

Představte si, že máte na stole nabídku na remix od Mobyho, Madonny a Bassement Jaxx. Koho si vyberete a proč?
To absolutně záleží na tom, jestli se nám líbí ta původní věc. Odmítli jsme zhodou okolností remix právě pro Mobyho, protože jsme neměli pocit, že s tou skladbou můžeme nějak efektivně pracovat. Ale zvažujeme remix jiné skladby, ke které už ten vzah máme. S remixy pro lidi jako je Madonna musíš být opravdu hodně opatrný, protože hodně lidí si hned myslí, že to děláš jen pro peníze. V takových případech to musí být opravdu hodně povedený song.

Jak bys sestavil svůj ideální klubový večer?
Chemical Brothers a Breakestra na hlavním podiu živě, Carl Cox a Richie Hawtin na druhém a v chilloutu živě Cymande, což je funková kapela, ze sedmdesátých let. To by se mi líbilo.

Zkus ve třech slovech charakterizovat vaše vystoupení.
Absolutně bez limitu

Hodně vašich kolegů „jede“ kromě muziky i ve fotbale. Jak jste na tom vy?
Fotbal je super hra, ale my to nijak extrémně neprožíváme

Vydáváte desky, děláte remixy, hrajete pocelém světě, jak odpočíváte?
Život máme momentálně opravdu hodně hektickej a dá se říci, že když nejsme ve studiu, nebo na podiu, tak spíme. Já (Lee Rous) se snažím alespoň někdy vyrazit na golf nebo na ryby. A já (Andy Gardener) si odpočinu při procházení second handů s deskama v Sohu, kde hledám vhodné desky pro nové samply.

Co říci na závěr, nějaký vzkaz vašim fanouškům?
Přijďte v sobotu do Abatonu, budeme hrát spoustu nové muziky a věříme, že to bude super mejdan. Jinak děkujeme za vaši podporu a za to, že i díky vám je breakbeat živou hudbou. Těšíme se na vás. Peace


0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika