Didier Awadi na Flédě

Didier Awadi na Flédě

09. 03. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Na dalším pokračování pravidelného pořadu hip hopovych parties Scratch (18.3.) pozvali Level B production ve spolupraci s Francouzskou alianci do Fledy 6ti členný live band Didier Awadiho ze Senegalu.
Na dalším pokračování pravidelného pořadu hip hopovych parties Scratch pozvali Level B production ve spolupraci s Francouzskou alianci do Fledy 6ti členný live band Didier Awadiho ze Senegalu. Didier Awadi se výrazně angažuje i v "mimohudební politice", kdy byl vybrán jako jedna z tváří kampaně pro organizace Fair Trade a charitativní obchody Oxfam. Z tuzemských zástupců se představí Prago Union a Jižní Pionyri.

Didier Awadi

Didier Awadi (1969) je dnes považován za kultovní postavu frankofonního rapu a hip-hopu. Držitel ceny rozhlasové stanice RFI Musiques du monde – Hudby světa (2003) se již od mládí věnuje hip hopu. Jeho hudba, která kombinuje moderní technologie a nový sound z USA a Evropy s tradičními africkými elementy, se stala vlajkovou lodí senegalského hip-hopového hnutí. Již ve svém prvním sólovém albu Parole d’honneur (2001) neskrývá Awadi své panafrické přesvědčení a atakuje řadu zásadních otázek rodného kontinentu jako zadluženost, promarněný majetek či politické tlaky. Jako jedna z tváří kampaně se angažuje pro organizace Fair Trade a charitativní obchody Oxfam. V roce 2005 vydal nové album Un autre monde est possible. Angažované, revolucionářské album na vynikající muzikantské úrovni a vytříbenosti představí Didier Awadi i na svém koncertě ve Flédě.

scratch
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika