Dj Boss: Zakalím s vámi v Toustru

Dj Boss: Zakalím s vámi v Toustru

25. 01. 2012  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Již tuto sobotu se v klubu Touster na pražské Palmovce uskuteční party s názvem Techno Animals. Hlavním hostem bude vynikající slovenský dj a producent Boss. Tento vymazlený techno večírek jistě nadchne nejednoho hudebního fajnšmekra. Ještě před samotnou akcí tu pro vás máme rozhovor s headlinerem večera.
Co tě k tomu vedlo stát se DJem a producentem?
Nevedlo mě k tomu absolutně nic, prostě to přišlo. Když mi bylo 16 let a na prvním PC jsem nainstaloval program Fasttracker a začal jsem s tím programem pracovat. Nejprve jsem zkoušel upravovat demoprojekty, které byly součástí a na kterých jsem pochopil základní princip tvorby tracku. Najednou jsem začal dělat od nuly vlastní skladbu. Poprvé to byla dost amatérská produkce, ale za 2 roky se to rozjelo a na svět přišly hned dvě EPs na labely DJe Rushe. Na to vzápětí navázal i DJing, který jsem si už postupně chodil zkoušet na různé malé akce, které dělali kamarádi. DJs mi tam nechávali třeba 10 min z konce jejich setu, abych si mohl vyzkoušet jak reaguje gramec, jak se pracuje s pultem a vůbec jak se hraje pod takovým tím začátečnickým stresem před publikem na prvních mejdanech.

Všechno šlo úplně spontánně a hlavně byla jiná doba než dnes a to i hudba jakou jsem hrával například já, nebo Toky a jiní DJs. V té době to byla pro lidi úplně nová vlna zvuku, která je lákala chodit do klubů.

boss

Máš/měl jsi nějaký hudební vzor? Jací jsou tvoji oblíbení DJs/producenti?

Ze začátku okolo roku 2000 to byl DJ Rush, když hrál ještě techno. Potom jsem se začal soustředit na slovenský sound, který prezentovali naši kluci ze Standa bookingu (TOKY, TIBOR, DALO) a propadnul jsem tý energii a groovu. No a dnešní producenti, kteří mají podle mě styl a rád si od nich něco zahraji jsou např.: Umek, Loktibrada, Bas Mooy, Luke Slater, Oxia, Radial, Technasia atd.

Hraješ live?
Live zatím nehraju, ale možná časem s někým v kooperaci. Vždy mi imponoval vinyl a hraní z gramců. Livko mi přišlo jako super zbraň jak „zabít“ parket. Proto jsem se zatím live hraní moc nevěnoval, ale naopak se snažil vydat co nejvíce kvalitní produkce na černých plackách, abych to mohl na akcích s chutí zahrát. Co mi vše ulehčilo, tak byl příchod prvního Finalscratche. Tím jsem se dal na digital DJing, při kterém používám gramce.

Jaký program a techniku používáš pro svoji produkci?

Sound forge, Ableton, Cubase, Frutyloops a pár dobrých osvědčených VSTček.

Jsi spokojený s tím, co ti tvá produkce vydělává? Stačí ti to na živobytí, nebo ještě děláš něco jiného?
Naplňuje to můj život a na živobytí to stačí. Takže jsem spokojený.

boss

Kdybys nebyl DJ/producent, čím by jsi se živil?
Myslím, že jsem chtěl být pilot letadla... Ale reálně, pomáhal bych Tokymu na plantáži, jak se přednedávnem zmínil v jednom rozhovoru. Takže asi také plantážník jako on :)

Ve kterém klubu, či na jakém festivalu sis nejvíc užil svůj set?

Tento rok jsem si ho dost užil na Mácháči (Chcemeslevy.cz stage) a jinak velmi dobré party jsem si užil v Holandsku – Awakenings a Defqon . Na ty mám silný zážitek. Samozřejmě těch setů, které jsem si užil, bylo strašně moc. Těžko se vybírá to nejlepší.

Cítil ses na nějakém vystoupení jako „velká hvězda“?
Nemám hvězdné manýry, takže každé hraní beru stejně profesionálně. Ale ve Španělsku je to vždy špičkový hotel a v backstagi vlastní lednička a stolek s jídlem a občerstvením. To mě překvapilo.

Jak by podle tebe měl vypadat ten nejlepší klub?
Z pohledu návštěvníka: šatna, velké bary, kvalitní zvuk, strobo efekt, prostředí mírně zamlžené, NEZAKOUŘENÉ a možnost mít k dispozici aspoň „stand by stolik“

Z pohledu DJe: kvalitní podmínky na hraní, útulný backstage, příjemná společnost a přístup k baru.

Jak vidíš nynější slovenskou scénu a co by jsi chtěl na ni zlepšit?
Scéna z pohledu klubového techna teď podle mě spí jako zimní medvěd a musí silné beaty nad Tatrami zadunět, aby se probrala. Takže zaduňme přátelé a podporujme scénu! Techno by se mělo vrátit zpět do malých klubů. Halovou party už stěží techno akce naplní. Slovensko je jen malá země.

Hodně hraješ i v Čechách, co si myslíš o české scéně?
U vás žije klubové techno v malých klubech viz Touster, ale i na venkově. Hodně klubů u Vás pravidelně podporuje tyto akce a lidi tam chodí za hudbou, což mě těší.

Jak se těšíš na vystoupeni v rámci party Techno Animals v Tousteru?
Do Prahy se vracím vždy rád, takže hraní v Tousteru si určitě naplno užiju a pokalím s Vámi!

Dodal: Štěpán Ježek, Touster
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

TECHNO ANIMALS

Sobota 28. 1. 2012
Vystupují:
Boss, Adam Cloud, LiVe, Tchunhas, Franke, Ondra K
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika