Roe-Deer na Free mondays

Roe-Deer na Free mondays

12. 03. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Abaton připravil na třetí březnové pondělí koncert kytarové kapely Roe-Deer, jejihž singl 2nd Floor Boy z připravované desky bojuje momentálně o vaši přízeň v tuzemských hitparádách.
D Smack U Promotion a Abaton Production připravili na třetí březnové pondělí opět večer z pořadu Free Mondays in Abaton, na kterém vystoupí dvě kytarové kapely: Roe-Deer, jejihž singl 2nd Floor Boy z připravované desky bojuje momentálně o vaši přízeň v tuzemských hitparádách a Living Room, kteří loni vydali své dvoutrackové demo Sofa Songs. Po nich pokřtí své nové CD Nightphunk 2 DJ Lucas se svými hosty a věřte, že mejdan potrvá určitě hooooodně dlouho! Začátek klasicky v osm, vstupné zadáčo.

Roe-Deer
Skupinu Roe-Deer založili v létě roku 1999 ŠMITY, EMA BRABCOVÁ a kytarista Vráťa Kugler. Na podzim přichází klávesista Karel Drašnar (EOST) a bubeník JAN MALICH a na jaře 2000 vychází vlastním nákladem EP "ROE DEER". Píseň LATINA vychází na kompilaci časopisu Cosmopolitan a WHISPER OF NOW časopisu Rolling Stone. Ještě téhož roku dočasně kapelu opouští Malich a definitivně Drašnar a Kugler, na jehož post přišel Filip Míšek.

Roe-Deer

Skupina dál funguje jako trio s hostujícími bubeníky, natáčí cover songu Lucky Boy pro bonus CD Samotáři a začíná připravovat a natáčet debutové album, které vychází na podzim 2001 pod názvem EVERFOREVER. Ohlasy na desku jsou nad očekávání příznivé, začíná spolupráce s D_SMACK_U Promotion, přibývá koncertů (mimo jiné s LOW, LAIKA, XAVER FISCHER TRIO...), na post bubeníka nastupuje FENEK STEINER (Wohnout). Vzniká Khoiba. Už v jemně nejisté atmosféře probíhá na podzim 2002 zkoušení materiálu na novou desku a Khoiba vydává EP Dilemma. Na jaře vychází CD AQUAPARTY, následuje vystoupení před SNEAKER PIMPS, turné s Tata Bojs, letní festivaly a EMA s FILIPEM ohlašují odchod z R-D.

Šmity se rozhodne pokračovat ve zcela nové sestavě, přichází zpěvák a kytarista ANDRZEJ PALEC (ex Sick Models) a začína téměř nekonečné období hledání vhodných spoluhráčů... Hned zkraje roku 2004 improvizovaná sestava natáčí singl THE STRANGLERS a začíná znovu koncertovat, nejčastěji spolu se Southpaw. Na přelomu jara a léta se zdá, že sestava (a.m.Almela - guitar, Jára Rolc - drums) je konečně definitivní a ocitá se ve studiu,kde natáčí album LOLLIPOP, ktere vychází v září.
Koncem srpna ještě přichází nabídka dělat support FRANZ FERDINAND. Do konce roku ovšem stačí odejít i Rolc i Almela a kolotoč sestavy se točí dál...

V lednu se na guestbooku objevilo: "tak vemte mě:Adam." a kytarista by tedy byl :) - ADAM VONEŠ. Za bicími se i nadále objevoval Fenek, až v půli léta přichází bubeník MAREK KLASNA (EOST, Folk3mail) a zdá se, že kapela je konečně definitivně pohromadě a připravuje materiál na nové album, které plánuje na jaro roku 2006. V současnosti můžete z nově připravované desky slyšet singl 2nd Floor Boy, který stejně jako druhý song z tohoto singlu KooKee produkoval J.P.Muchow.
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika