Bonus a Karaoke Tundra hosty Live Sessions

Bonus a Karaoke Tundra hosty Live Sessions

06. 02. 2012  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Radio Wave zve na další z exkluzivních koncertních setů současné české progresivní hudební scény. První Radio Wave Live Sessions v tomto roce odpálí kritikou oceňovaný projekt Bonus a Karaoke Tundra.
Bonus

Martin Hůla, který je známý i pod jménem Bourek a v poslední době hlavně jako Bonus, je považovaný za zásadní postavu české nezávislé scény. Má za sebou členství v kapele Ememvoodoopöká, se kterou získal Anděla v kategorii Alternativní a nezávislá scéna. Kromě Emems působil i v kapelách Sporto, Aran Epochal nebo Plugnplay, v současnosti hraje i ve skupině Komunisti. Jeho hlavním projektem je ale právě Bonus, který debutoval v roce 2010 deskou Konec civilizace. Té předcházela dvě EP Unabomber a Inkognito. Za druhé album Náměstí Míru, které vyšlo v roce 2011, byl oceněn nově vzniklou hudební cenou Apollo. V jeho hudbě se mísí rapování, folková hudba a především osobitá výpověď, která kriticky reflektuje celospolečenská témata. V celém svém uměleckém životě se řídí především filozofií DIY, tedy do-it-yourself.

Karaoke Tundra

Karaoke Tundra patří k nejaktivnějším producentům elektronické hudby na československé hudební scéně. Ukrajinec žijící na Slovensku je proslulý svým širokým žánrovým rozptylem a především celou řadou hudebníků, se kterými během své kariéry spolupracoval. Mezi ty nejznámější patří slovenský rapper Peťo Tázok, velkou práci odvedl i na debutové desce Bonuse Konec civilizace. Podstatnou část svého umu vkládá do remixování, postaral se o kreativní přetvoření tracků třeba od kapely DVA, Moniky Načevy, Youcoco nebo rappera Vec. Domovskými labely Karaoke Tundy jsou Muteme, Mufonic nebo Surreal Madrid.

Záznamy z koncertů budou odvysílány v pořadu Stage a video bude možné zhlédnout také na webu wave.cz/koncert.

Dodal: Jan Hladonik
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika