Druhý díl Departure láká na Fast Food Orchestra

Druhý díl Departure láká na Fast Food Orchestra

08. 02. 2012  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Druhý díl koncertního projektu Departure, v jehož rámci renomované kapely a muzikanti představují své méně známé, ale za to pořádně talentované kolegy, proběhne v pražském klubu Roxy ve středu 29. února.
Po Danu Bártovi & Illustratosphere, kteří si na prvním díl DEPARTURE pozvali pop-jazzmany Lanugo, se tentokrát můžeme těšit ještě na o fous divočejší večírek. Role "uvaděčů" do hudebních výšin se totiž tentokrát ujal našláplý ska-reggae ansámbl Fast Food Orhestra, který si pozval dub-reggae dělostřelce Dub Artillery. V ROXY tak 29. února čekejte zajímavý dvojkoncert plný houpavých rytmů, které nenechají nikoho v klidu.

Osmičlenná úderka Fast Food Orchestra, která se zformovala v letech 1994-96 a od roku 1998 si svými energií nabitými koncerty aktivně buduje pověst jedné z nejlepších ska-reggae kapel od Aše až po Jablůnkov, odjakživa boduje nejen muzikantským umem ale také svou otevřeností sympatickým nadhledem.



Dokazuje to ostatně i jejich postoj k samotnému Departure, který shrnul saxofonista Jakub Sulzenko aka Susha: "Nápad je to bezpochyby vynikající, ostatně proto jsme se rozhodli projektu zúčastnit. Jen se trochu bojíme, že by mohl narazit na stísněné mantinely české hudební scény. Abychom přiznali barvu, když jsme byli ohledně projektu poprvé osloveni, mysleli jsme si, že budeme vystupovat v roli oné mediálně neprovařené kapely, a že nás třeba Chinaski konečně vynesou do výšin hudebního showbusinessu. Žánrová hudba má u nás zkrátka málo posluchačů a to i díky ještě menšímu mediálnímu zájmu. Každý projekt, který se tento stav snaží změnit, je nám sympatický,"

Není se tedy čemu divit, že výběr Fast Foodů padl zrovna na sedmičlennou jednotku Dub Artillery, jejíž atmosférické dub-reggae patří na domácí scéně k tomu nejlepšímu jak po stránce řemeslné, tak po té hudebně-umělecké.

"Snažili jsme se vybrat žánrově spřízněnou kapelu, která i přes velkou snahu a kvalitní výsledky nemá dle našeho názoru tolik pozornosti, kolik by si zasloužila. Právě Dub Artillery tato kritéria splnili,"
komentuje Jakub Sulzenko výběr kapely, jež se prezentuje výstižným mottem "Dub Artillery - Sweet Machinery - Art Distillery".

Rytmus, na který se bude v ROXY 29. února mašírovat je tedy jasný. Jasné je i to, že těkavé látky, které vzejdou z koncertní destilace obou souborů, budou až opojně nakažlivé. Nicméně to, zdali se obě kapely objeví na pódiu také společně nebo vymyslí nějaké jiné překvapeni, zůstává v tuto chvíli tajemstvím. "Zatím nic konkrétního v plánu nemáme, ale vzhledem k tomu, že si náš společný koncert v ROXY s Dub Artillery hodláme užít, něco nás snad ještě napadne," uzavírá mnohoslibně Susha.

www.roxy.cz

Dodal: Lukáš Kadeřábek, Roxy PR
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

DEPARTURE

Středa 29. 2. 2012
Vstup: 120 Kč
Vystupují:
Fast Food Orchestra, Dub Artillery
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika