Brookes Brothers na dalším vydání noci Bush

Brookes Brothers na dalším vydání noci Bush

15. 02. 2012  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Pravidelná noc Bush již tradičně patří mezi nejnadupanější dnb akce měsíce a nejinak tomu bude i 24. února, kdy zpoza La Manche dorazí dnb špička Brookes Brothers! Na rozdíl od prosince 2010, kdy na Bushi zahráli Brookes Bros. poprvé, se sice tentokrát dostaví jen Phil, jelikož druhá polovička veleúspěšné bratrské dvojice Dan má nějaké neodkladné povinnosti.
Nic to ale nemění na tom, že tenhle hvězdný import z labelu Breakbeat Kaos, slibuje výjimečnou soulful a liquid funkovou lámačku, kterou by si žádný příznivec moderního d"n"b neměl nechat ujít! Vzhledem k osobnímu a přátelskému propojení Brookes Bros. nejen s ROXY jako takovou ale i s pražskými fanoušky bude navíc Bush w/ Brookes Brothers jednou z akcí, které proběhnou v rámci oslav 20. výročí ROXXY!

Svou cestu mezi top jména světového drumandbassu nastartovali Dan a Phil v roce 2002, kdy našli zalíbení v soulful soundu a začali zkoušet štěstí jako producenti. Následovaly čtyři roky pilování vlastních schopností a více či méně úspěšné pokusy proniknout do širšího povědomí.



S definitivní platností se jim to podařilo v roce 2006, kdy jim vyšly nahrávky Portal/Desert Island (společně s Danny Wheelerem na W10 Records) a kolaborace se Sub Focusem Verano. Skutečně zlomový pak byl rok 2007, kdy Brookes Bros. podepsali exkluzivní smlouvu s renomovaným britským labelem Breakbeat Kaos. Jejich debut na BBK Hard Knocks/Mistakes zaznamenal obrovský ohlas napříč scénou včetně masivní podpory osobností jako Zane Lowe a Pete Tong z britského BBC Radio 1. Počet obdivovatelů produkce těchto londýnských rodáků rostl takřka geometrickou řadou a krom laické veřejnosti se mezi ně zařadily i takové ikony d"n"b jako Andy C, Grooverider a Adam F.

Hype pokračoval i v roce 2008, kdy Dan a Phil začali spolupracovat Culture Shockem z RAM Records, který vystoupil v ROXY 3. 2. na Shadowboxu, a také s Dannym Byrdem z Hospital Records, jejichž společná hitovka Goldrush zaznamenala masivní ohlas snad u všech odborníků na d"n"b. Tím to ale rozhodně neskončilo. Ba naopak! Remixy J Majika & Wickamana Crazy World, Star Guitar The Chemical Brothers a především pak pecka Tear You Down, která se držela neuvěřitelné dva týdny na první příčce UK Dance Chart a dalších 15 týdnů figurovala v Top 20, byly dalšími zářezy, které potvrdily, že se zrodily nové hvězdy.



Následující dva roky Dan s Philem sice nepřikládali pod kotel už tak intenzivně ale to jen proto, že krom hraní usilovně makali na svém debutovém albu, které vyšlo v červnu 2011. Očekávání, která desce s jednoduchým názvem The Brookes Brothers předcházela, byla na místě a hlavně - bráchové je naplnili do posledního puntíku.

Naznačil to už pilotní singl Beautiful s Robertem Owensem a dalších třináct tracků, mezi nimiž jsou i pecky s Dannym Byrdem (Paperchase), Johnnym Osbournem (In Your Eyes) nebo Tashou Baxter (Daybreak), kvality dua z města nad Temží jen a jen potvrdily. Žánrově deska osciluje na pomezí jumpupu, oldschool a inteligent d"n"b, ale své místo na ní má třeba i dubstep.

Tím nejdůležitějším je ale neskutečně nakažlivá energie, která je pro Brookes Bros. typická, ať už posloucháte jejich studiovou práci nebo živý set. Ostatně své o tom vědí i domácí fans, kteří show Brookes Brothers zakusili na živo třeba předloni na party Bush v ROXY, kde BB nejen potvrdili své hudební kvality ale také svůj přátelský vztah k ROXY a tuzemským fans obecně. Věřte, že na něco podobného se můžete těšit i 24. února!

www.roxy.cz

Dodal: Lukáš Kadeřábek, Roxy PR
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

BUSH

Pátek 24. 2. 2012
Vstup: do 23:00 za 100 czk, od 23:00 za 150 czk
Vystupují:
Brookes Brothers, Ghonzales guest djs: Beast 67, Brooklyn, Roman Rai & Fatty M
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
BUSH, 24.2. Roxy
2 x 2 vstupy
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika